Nejprve si zadejme některá ustanovení, či lépe řečeno, co právní systém umožňuje:

mohu podepsat smlouvu, že rozkradu cokoliv a vložím klausuli, že je to tak tajné, že každý, kdo to prozradí, třeba i poškozený, přijde o celý majetek, dokonce majetek příbuzných. Mohu podepsat smlouvu, že vytuneluji jakýkoliv podnik a kdo to o mě řekne, zaplatí jakoukoliv sumu, kterou vyslovím. A dokonce tři sta ožralých ústavních činitelů může na Silvestra podepsat, že veškeré výnosy ze všech podniků a daní předá Bruselu nebo Nigérii a končí Česká republika. Že je to nesmysl a hloupost autora?

Tak ať mi někdo vysvětlí: ministr Bojar vyslovil pouhý fakt (pravdivý) že Háva (Diag Human) je stíhán v zahraničí, tudíž není důvěryhodný na státní zakázku. Toto pouhé vyslovení v "údajném právním systému" znamená, že nejenom s Hávou nevyrazí dveře i s futry justice Evropského soudu, ale dokonce má tu drzost žádat v arbitráži miliardová odškodnění!!!

Smlouvy mezi "údajnými podnikateli" mohou mít klausuli, že majitele nikdo nikdy nepozná, prozrazení zlodějské smlouvy je tak tajné, že to NIKDO NESMÍ OZNÁMIT A VYŠETŘOVAT pokud se o to někdo pokusí, trest bude tak velký, že na to ani stát nebude mítna to zaplatit odškodné. (Opět část smlouvy s Diag Human a některé verdikty, projednávané v arbitrážích)

A konečně fotovoltaika: nemíním rozebírat, zda ona dáma z ČSSD to myslela čestně a byla s prominutím hloupá, nebo tajně vydělala miliardy a konto má naplněné. Že ostatní zaspali a neposlouchali Kuberu. To nechť posoudí kompetentní. Tedy měli by. Ale podstatou je, že obrovský (zatím) omyl může položit Českou republiku na lopatky.

A pozor!!

Místo toho, aby se tento stav dal napravit, protože je jedno, zda se to stalo omylem či způsobem, jak je úmyslně napsáno v nadpisu "ožralostí ústavních činitelů", občan a celý stát, který je takto přímo existenčně ohrožen, nemá právo se skoro bránit. To skutečně není právní Absurdistán? Co je to za zrůdnost, že justice si může dělat, co jí napadne, že zákon není logika a spravedlnost, a jakýkoliv občan z celého světa tyto zrůdné výroky musí přijímat?

POZOR, logika jde stranou, nastupuje justice, aneb když zákon ruší mozek

Jedna věta, napsaná a schválená hloupostí, opilostí či úmyslně přece nemůže ohrozit životy tisíců, či dokonce miliónů obyvatel, aniž by se našlo rozumné řešení. Aniž by se to dalo korigovat beze strachu, že onu větu sice opravím, ale někdo mi za to vezme celý život. A v podstatě kvůli jedné větě bychom mohli platit údajně stovky miliard, takže by nezbývalo, než si zamluvit všechny klandry a hodit si oprátky, nebo vzít spravedlnost do svých rukou! Nejde o to připravit výrobce fotovoltaiky o zisky a práci, ale zisky, které nezničí celý stát. Nečekané a šílené.

P.S. Samozřejmě že nadpis je myšlen s trochou nadsázky, ale podstata zůstává. Není možné zničit celý stát kvůli omylu v jedné větě. A aby kvůli tomu nebylo na důchody, na školství, zdravotnictví.To přece nemůže myslet vážně žádný právní systém. Jinak ať jde k čertu. A to by se v tomto případě stalo. Protože i těch opilých tři sta ústavních činitelů by si takto s námi mohlo udělat cokoliv, aniž bychom se mohli bránit. Prosím prezidenta Klause, předsedu vlády Nečase a senátora Štěcha za prominutí, ale mohlo by se to stát. Podle právníků.... Podle arbitrážníků...