Proč by se měly zrušit stravenky

Jsou stravenky sociální výpomoc státu? Jak vlastně funguje systém stravovacího zařízení? Kdo nejvíce vytěží z těchto státních dotací?

Poukázka Sodexo PASS
Poukázka Sodexo PASS
Dalo by se říci, že stravenky jsou státní výpomoc pracujícím, aby se lépe stravovali. Když pomineme, že více jak polovina vůbec na stravování nejde, že různé Flexi PASS jdou na rakovinotvorné drogistické pomůcky, něco málo na sport a zbytek se nějak utratí, protože se neví za co, daleko důležitější je, kdo skutečně stravenky platí a jak funguje tento systém.

Kam vlastně zisk skutečně jde?

Pokud zaměstnavatel stravenky používá, většinou v ceně 50% odečtem daní pomáhá pracujícímu. I když tato sociální výpomoc je i pro generální ředitele, manažery, vedoucí pracovníky se stotisícovými platy (už slovo sociální ztrácí smysl), daleko horší je, kam skutečně zisk jde. Ten, kdo si myslí, že stát prostě pomáhá lidem, je na velkém omylu. Na tomto kšeftu má např. Sodexo PASS, největší distributor na našem trhu zisk 4 miliardy korun. Ano, skutečně 4 miliardy korun ročně! Dá se zjistit v hospodaření. Ještě bych rozumněl, kdyby sociální dávky - výdaje z našich daní - zpracovávala česká firma a zisk by se vracel státu, který sociální dávky vyplácí. Ale abychom tratili nejenom na daních, ale ještě posílali zisk do Francie francouzské firmě, má velice divnou logiku.

Takže se ochuzujeme dvakrát a proč zrušení brání odbory, je čirou záhadou. Pokud v tom není opět korupce a odbory nedostávají všimné od této francouzské firmy.

"Já tu slevu nechci zadarmo" v tomto případě dokonce platí dvojnásob. A ani Kalousek to zatím nedokáže změnit, protože odbory stále tvrdí, že tím stát pomáhá. Pomáhá, ale Francii a francouzské firmě. Skutečně bránit stravenky má logiku?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...