Když je krize, nelze zvyšovat dávky, pane Kráso

Předseda Národní rady osob se zdravotním postižením Václav Krása totiž vyzval své členy, aby si pro příspěvek na mobilitu, který bude nově vydávat právě úřad práce, přišli všichni ve stejný den. Krása tím chce upozornit na údajnou nesmyslnost nových vládních opatření, neboť ta stávající podle něho platila velmi dobře.

Tyto demonstrace podle Cikrta ničemu nepomohou, nijak nové zákony nezmění ani neoddálí. Jenom prý zkomplikují práci úředníkům a nakonec i přístup k těm postiženým, kteří třeba demonstrovat nechtějí a chtěli by si jenom vyřídit své věci.
„Krása je starý politický harcovník, který je velmi zběhlý v jak v těchto protestních akcích, tak v politice samotné. Vždyť seděl v Parlamentu, vždyť byl nejprve v ODS, pak v Unii svobody a on prostě ví, jak zaujmout média a v té oblasti lidí se zdravotním postižením v Národní radě nemá konkurenci a v podstatě si tam může dělat, co chce a já jeho počínání považuji za krajně neodpovědné a prostě je jen škoda, že neexistuje nějaká alternativa k té Národní radě,“ nešetřil Cikrt kritikou.

Po novém roce to bude tak, že v kterém měsíci si žadatel požádá, tak pouze v tom měsíci mu bude vyplácen. K tomu bude chodit čtyři sta korun měsíčně, což je z hlediska potřeb částka opravdu minimální,“ vysvětluje Krása pro ParlamentníListy.cz

„Nehledě na to, že když ta dávka byla původně koncipována na konci devadesátých let, byla ve výši devět tisíc devět set korun ročně. Tehdy však ještě k tomu stál benzín o deset korun méně. Dnes se to snižuje přesto, že ceny pohonných hmot rostou, tím se ztrácí samotný smysl té dávky.

„Ti lidé s postižením, kteří třeba mají práci, sociální dávky nejsou jejich jediným příjmem, tak prostě nemají čas se plést do této politické hry pana Krásy. Ale určitě existuje nezanedbatelná část zdravotně postižených, kteří nesouhlasí s takovými protesty, kteří vědí, že se uskromnit musí všichni, že stát nemá peníze a že čím víc se budou dělat takovéto obstrukce a problémy, tak nakonec to dopadne zase na lidi s postižením. Stát si nenatiskne další peníze, buďme rádi, že zatím peníze na dávky jsou, může být ještě daleko hůř,“ varoval ve vyjádření pro server ParlamentníchListů.cz Tomáš Cikrt.
 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...