Pane Nečasi, dělá si z nás Merkelová Sarkozy "kozy"? Drzost nebo špína?

Tak skončil další summit či vášnivé kecy o  euru a dluzích. Jinak se to nazvat nedá. Co se skutečně dohodlo a nepodepsal to premiér Nečas správně? Přeložme to pro nás, obyčejné občany.

Normální člověk by si řekl: tato dohoda se podepíše proto, že státy jsou hodně zadlužené, tudíž je čas pozvolna dluhy zmenšovat a  splácet. Logické a jasné. A tak i obyčejný občan váhá, zda prezident Klaus není příliš zatížen jednosměrnou myšlenkou a zbytečnou kritikou "evropské magnificence". Tak co se vlastně dohodlo?

PRÝ větší dohled nad národními rozpočty ze strany Evropské unie, snaha o oživení růstu v Evropě a o snížení nezaměstnanosti ve státech EU. Skutečně?

Velká Británie a Česká republika se k dohodě ohledně vytvoření "rozpočtově zodpovědné unii" jako jediné dvě země evropské sedmadvacítky nepřipojily.

1)Pakt o rozpočtové disciplíně

Pakt o rozpočtové disciplíně vyžaduje, aby státní rozpočty jednotlivých zemí EU byly vyrovnané, nebo se dokonce držely v přebytku. Toho je podle parametrů dohody dosaženo, pokud vládní strukturální deficit nepřekročí 0,5 % HDP dané země. Nejedná se tedy o vyrovnaný rozpočet tak, jak bychom ho normálně chápali. Stále je zde prostor pro vykázání schodku!!!!

2)Podpora růstu a snížení nezaměstnanosti

Podle lídrů EU je jednotný evropský trh hlavním motorem růstu hospodářství starého kontinentu. Státníci ho proto chtějí podpořit vyšší mírou standardizace, energetické efektivity a díky patentům Evropské unie. EU proto chce mobilizovat tzv. strukturální fondy EU, které by se více zaměřili na malé a střední podnikatele a také chce posílit zdroje Evropské investiční banky (EIB).

3. Výzva ohledně další pomoci pro Řecko

Lídři Evropské unie také na summitu v Bruselu vyzvali ministry financí členských zemí eurozóny, aby do konce týdne dokončili práce na druhém záchranném balíku pro zadlužené Řecko.

Dokončení programu, na který mělo podle dohod z loňského října jít 130 miliard eur, souvisí s dokončením jednání mezi Aténami a soukromými věřiteli o dobrovolném seškrtání řeckých dluhů. Je ale možné, že se tato suma nakonec ještě zvýší.

Vtipe vylez!!!

Podle bodu jedna: pokud by se začala tvrdě vyžadovat disciplína Maastrichtských dohod, t.j. dodržení dluhu mimo jiné 60% rozpočtu

Výše hrubého veřejného dluhu – podíl veřejného dluhu na HDP nesmí překročit 60 %.
Deficit veřejného rozpočtu – podíl deficitu státního rozpočtu na HDP musí být menší než 3 %.

Tak tato pravidla především nedodržuje Německo, Francie a Itálie!!!! Pouze pět států včetně nás tato kritéria dodržuje. Takže by byli potrestáni naši velitelé!!! A přitom dluhy nikdo nemůže zkontrolovat!!

Bod číslo dvě už se vyhlašuje po několikáté: 14. prosince 1992  ve Skotském Edinburghu šéfové evropských vlád založili růstový fond,  zaměřený socialisticky a direktivně na zvětšený počet pracovních příležitostí! V roce 2001 vyhlášen akční plán zaměstnanosti! V roce 2004 vyhlášen druhý akční plán zaměstnanosti!! A výsledek? Např. ve Španělsku je 22,5% nezaměstnanost a až 50% mladých lidí do 25 let bez práce.

Bod číslo tři je komický už jenom tím, že sama Merkelová říká, že Řecko má odejít z eurozóny. Tečka. Co víc k tomuto bodu dodat?
Snad jedině to, že podepsat tento podvod je neuvěřitelný a drzý pokus znásilnit "evropského člověka" za udržení pracovních míst europoslanců a jejich poskoků a udržení zoufalého aparátu v Bruselu.

Závěr je jasný: tato dohoda je přizpůsobena k tomu, abychom pomohli německým a francouzským bankám zaplatit jejich dluhy dřív, než Řecko opustí eurozónu. A na tento špinavý obchod seriózní a slušný politik nikdy nesmí přistoupit. Pane Nečasi, nesmíte couvnout, pokud si jako občan chcete zachovat svoji čest a slušnost vůči nám, občanům České republiky.

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...