Bolševický prorektor Univerzity Pardubice Rýdl u Moravce

Co může vycházet z vysokých škol, když prorektoři jsou na takové úrovni? Tedy, asi diplomy mají, ale jestli jim myšlení zůstalo na úrovni žáků pátých tříd, stačí nabiflování ke kariéře?

Lézt do veřejného pořadu s myšlenkami, za které by se mohl stydět pomocný dělník, je neskutečné. Už jeho začátek: podfinancované školství...  Buď tento  prorektor spadl z Marsu, nebo je negramot. Nevím, zda byl komunista, ale jeho "věcné" příspěvky jsou na úrovni primitivní společnosti. Ale k faktům, abychom nebyli stejní jako sprostý, bez jediné konstruktivní věty  opoziční  Marcel Chládek z ČSSD.

Prof. PhDr. Karel Rýdl, CSc., jak se tento kecálista mezi svojí partou filozofů bez reálné konkurence tituluje, je velice, velice inteligentní. Napsal toho hodně jako profesor Keller. A tak je určitě na jeho úrovni tvrdit, že je školství podfinancované. Ale popořadě: pan profesor říká: Pane Moravče, všechny studie jsou jasné, že když je tělo a duch pod tlakem, dělá chyby. Panu profesorovi nikdo neřekl, co je kvalita vzdělání a sám chudák to neví. Tak se vyslovil. Ale ví, že testy a zkoušky pod tlakem ničí děti. Že tlak by měl být pouze na dělníky - řidiče, letce, strojvedoucí, ale myslitel filosof nemusí mít tvrdé překážky. To je parafráze u Václava Moravce 8.ledna 2012.

Pane profesore, kvalita vzdělání není pomoc pro žáky, co by chtěli. Je to vydávání peněz na žáky, aby potom své vědomosti mohli upotřebit pro společnost. Ale ten, kdo si kompletně zaplatí VŠ od pomůcek po profesory, ať studuje třeba vysokou záchodovou. Což jste jako profesor nepochopil. Stejně tak, že vzdělání je u nás přefinancované. Jak v porovnání k ostatním odvětvím, což jsou zase kupecké počty, při kterých jste asi ve škole chyběl, až po počty žáků, které nikdo nepotřebuje, zatímco vysoce kvalifikované, sofistikované strojní zámečníky, elektroniky a další a další ano. (Jasně, pracují, ale v uměle vymyšlených státních institucích, zatímco na jiné peníze nejsou) A zatímco střední učňovské školství si mnozí, kteří se chtějí vyučit, platí, budoucí Kalvodové, Grossové  či Sokolové s platy v milionech žádají, aby jim to babičky a dědečkové z HorníDolní v daních platili? A nebo budou stávkovat. Místo, abyste se postavil za zdravý rozum, (pokud ho máte, i když z ohlasů to vyznívá jinak), podporujete tyto"vysoce inteligentní studenty", kteří si žádají bolševismus? Vaše tělo a duch patří do kostela, život je o něčem jiném a "Marjánka" a pohoda ve školách není budoucnost!  Místo tvrdé dřiny a testů (pravidelných) dokonce tvrdíte, že studenti mají právo předem vědět, co se bude zkoušet a naše školství v čele s Dobešem je tak tupé, že otázky tají? Je velice sporné, kde se ta tupost nalézá, pane slovutný a všemi kámoši z ukecaných filozofů prý uznávaný: co abyste slezl ze školy a šel dělat na pět let zaměstnání, kde budete za své výsledky zodpovědný svým majetkem?

Pan Dobeš narozdíl od Vás, přestože to není můj politik, dělá něco neuvěřitelného: dává hlavu na špalek. Zatímco vy a Chládek se tupě smějete zkrácení přestávek a přitom pointa je v tom, že venkovské malotřídky, které se nestěhují, mají špatné spojení a žádost vyšla od nich, navrhujete rovnováhu těla a ducha a třikrát Zdrávas a třikrát Otčenáš. To vyplývá z Vaší diskuze.

Proč nikdo nevysvětlí těmto kecalům, jaké je školství ve Francii, Nizozemsku, či dokonce v USA, že Německo a Rakousko žebrá o naše studenty, o naše doktory, protože samo je nedokáže vychovat a v USA pracují statisíce lidí z pomlouvaných škol Asie, z rozvojových zemí, západní státy kradou mozky, ale sami nemají na vzdělání peníze a mladí jim tam demonstrují, vraždí a loupí a my je máme následovat?

K čertu s těmito pseudovzdělanci - filozofy zaměřenými ke kecání. Proč je platíme, proč se jejich místa nezruší? Nebo proč nezůstanou v Německu či jinde? Ať se přijde podívat do podniků, jak se strašně těžko shánějí vysoce kvalifikovaní střední kádři, zatímco filozofové kapou ze všech střech. Jak mladí chodí na opravy s počítači, ale nevědí, kde je chyba, pokud jim počítač nezacvrliká, přestože vypadne obyčejný článek viditelný na první pohled. My nemáme moře, ani nerosté bohatsví. Nebudeme mít tady nikdy Silicon Valley (česky Křemíkové údolí), ale abysme nebyli světovou montovnou, musíme tvrdě zatlačit na střední školství a vychovávat a platit pouze kapacity. Ale ti si sami své myšlenky posléze prodají. A tupé VŠ nepotřebujeme. Natož je z rozpočtu platit.

Ano, když bude jednorázový a výjimečná test, za který bude někdo hodnocen, skutečně nebude objektivní. Ale žádat společnost, aby chudáky studenty nestresovala srovnáváním je asi na úrovni... Profesora? A poradím: testy se dají zkvalitňovat, rozmělňovat, ulehčit či zpřísnit, ale toto Vám také, pane profesore Rádle nikdo neprozradil. Že testy jsou kontrola škol a učitelů, zda učí alespoň základ, ale samotné známkování musí dělat učitelé, nebo ať jdou na pracák. A mimochodem, vyučený s maturitou byla výsada určité doby, jak udržet děti ve školách, protože pro ně nebyla práce. I v bolševismu. Nic víc, nic míň. Bohužel asi i toto je na Vás náročné, tak to raději ukončím:

A tak závěr je jako začátek? Ministr Dobeš dá hlavu na špalek,. Může udělat víc? Dokonce termínově. Ostatní tvrdí, že to nezvládne, ale v opačném případě nevypadnou oni, že jsou tupí. Tak se to nedělá. Když to Dobeš zvládne, najdou si zase nějaké další tupé průpovídky a zahltí jimi veřejnost.

Prorektor a opozice. Filozof a socialista: je mi z vás na zvracení.

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

ludan
před 5 roky

No, pan prof. Rýdl se nikdy tituly neoháněl, na přednáškách s ním je sranda a pokud vím, tak o srovnávací pedagogice, pedagogických systémech, o školství vůbec přednáší již více jak 35 let a vzhledem k tomu, že si ho zvou všude po světě jako odborníka, tak asi o tom opravdu něco ví... Co udělal tobě? Nedal ti zápočet? :-D :-D

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...