Prasečárna nebo výhoda: euro, přes nějž všichni získávají a bohatnou, pouze

se zvýšila nezaměstnanost, dluhy, strach a státy se hroutí. Nepřipadá vám to, že někdo z nás dělá pitomce?

Prý i Řecko na tom vydělalo.

„Naše studie dokládá: z eura profitovalo nejen Německo - jiné země získaly v porovnání se svou hospodářskou sílou ještě více. Je proto v zájmu všech eurostátů bránit měnovou unii,“ řekl Frank Mattern, šéf německé pobočky McKinsey.

Němci už dříve upozorňovali, že jednotná měna jim přináší ročně desítky miliard eur navíc. Nová studie ale ukázala, že euro je přínosem pro celou eurozónu a že v přepočtu na HDP na něm vydělává nejvíce Rakousko, Finsko a Německo.

To, jak z nás dělají pitomce lidé ze země na západ od nás, je neuvěřitelné.

Jasně že tyto státy profitují nejvíc. Za normálních okolností by tyto státy měly silné měny a hůře by se jim prodávalo. Ale po přístupu Řecka, Španělska, Itálie a dalších je průměr společné měny euro pro tyto tři státy strašně výhodný. Jsou o hodně slabší, než by třeba byla samotná marka. Zatímco ostatní se raketově zadlužují a lidé jsou zoufalí. Proto Němcům klesá nezaměstnanost a tak urputně společnou měnu hájí.

Je to stejné jako s Čínou. Slabá měna chuanu jim dovolí cpát sem strašně levné zboží a totéž je Německo, Rakousko a Finsko pro USA a další státy. Zprůměrováním jim zeslábla měna a oni žijí na úkor slabších států.

Celkový přínos eura, který firma jen pro loňský rok odhadla na 332 miliard eur, byl tak vyšší, než hrubý domácí produkt Řecka. Plná polovina z těchto zisků, tedy 165 miliard eur, připadla na Německo. Rakousko a také Finsko však skončily před ním, když se přínosy přepočítaly na hrubý domácí produkt každé země.

Snad si mohu dovolit napsat, že to patří k největším prasečárnám, které nedokázal ani Hitler. A když se připočte naše elektřina, jejich větrníky, které také dotujeme, je to skutečně na vypovězení a vystoupení z EU. Není už jediné odvětví, které by nám germánsky hovořící státy s Francií nevykradly v zájmu prý stability a celku.

Cukr, banky, elektřinu, obchodní řetězce a každý vidí kolem sebe, co další.

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Petr Pokorný
před 5 roky

A potom příjdou někteří jako Falbr, Sobotka či Rouček a tvrdí, že dostáváme o pár miliard víc, než do Bruselu posíláme. Ale tyto desítky a více miliard už se nepočítají. To je fakt, ale fakt výhoda. Tak kdo koho vlastně dotuje? My euro nemáme, tak se nám to přes banky, elektřinu a další prostě bere natvrdo!

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...