Jak pochopit, že kriminální kauzy vedou do Lichtenštejnska, Švýcarska, na Kypr...

Vždyť MY jsme vnímáni jako stát korupcí, zlodějů, gaunerů a dalších hanlivých názvů, stále si sypeme popel na hlavu, zatímco občané tři vyjmenovaných států a i další jsou slušní, poctiví, zákony dodržující a zločince neskrývající.

Jak to tedy skutečně je?

Reportérům ČT se podařilo získat pravděpodobně další část skládačky ve zmiňované kauze. Z nevýhodných pronájmů odpočívadel na dálnicích totiž těží neznámí vlastníci firmy, která sídlí v Lichtenštejnsku. Podivuhodné je, že sídlí na stejné adrese, která už v minulosti posloužila v jiných velkých kauzách – například Diag Human.

Klíčové pro pochopení kauzy jsou benzinové pumpy na dálničních odpočívadlech. Pozemky pod benzínkami jsou státní. Ředitelství silnic a dálnic je pronajímá a celá kauza se točí kolem jak, komu a za kolik.

Společnost Eurobad a skupina Monstera jsou ovládány z daňového ráje na Kypru. Na vrcholu celé pyramidy firem, kvůli kterým se v Česku zatýkalo, je ale anonymní lichtenštejnská společnost Montalbano Establishment. Komu patří tato firma, ten pravděpodobně ovládá celý systém.

Firma Montalbano sídlí ve městě Schaan na adrese Bahnhofstrasse 7. Právě tato adresa spojuje případ dálniční korupce s dalšími velkými českými kauzami - s případem odsouzeného podnikatele Tomáše Pitra nebo s pokusem vyvést peníze z arbitráže Diag Human. Už předloni Reportéři ČT zjistili, že právě tady vznikají anonymní firmy, za které se schovává podezřelé podnikání v Česku.

I když zdánlivě tyto státy spolupracují, znovu a znovu se tam gauneři ukrývají. Jak je možné, že "poctivé špičky" komisařů a celého vedení EU nás a Maďary trestá za každé miniprovinění a vyhrožuje, když s EU nejdeme ku předu levá, zatímco skutečně velké kauzy je nechávají chladnými a soudruzi komisaři ani brvou nehnou, aby těmto státům či si státečkům vyhrožovali.

Skutečně si nechávají zadní vrátka špičky EU, aby měly kam ulévat nakradené peníze z fondů EU a trestání nás je jenom zastírací manévr?

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...