Drzost ministerstva zahraničí (Schwarzenberg) nebere konce

Jaký pán, takový krám? Úředník Bátora měl naprostou pravdu, ale nikdo ho nebral vážně. A zde je další z výplodů a urážek tentokrát ředitele Kanceláře strategie, analýz a plánování Ministerstva zahraničních věcí ČR

Na ministerstvo zahraničí byl zaslán oficiální dopis k rozpočtové unii a jeho výkladu, proč obhajujeme systém ústy ministra, který je pro nás nevýhodný:

Dopis ministerstvu zahraničí - fond stability a výroky ministra

Po přečtení odpovědi níže (kopie dole) se asi nikdo nebude divit reakci, kterou jsem zaslal na ministerstvo zahraničí. A naprosto se nemohu divit panu Bátorovi, že jako úředník bezmocně tituloval úřad a samotného ministra tak, jak je tituloval a nazval. Jsem ve stejné pozici:

Ostrý protest proti zesměšňování

Vážený pane Kudělo

 Ostře protestuji proti zesměšňování závažných připomínek, týkajících se našeho fungování v EU a vzájemných vztahů. Samozřejmě Vaši odpověď předám sdělovacím prostředkům, jak zacházíte s připomínkami upřímně a seriózně psaných. Je do nebe volající, jak úředníci ministerstva zahraničí zacházejí s občany. Nevím, zda urážlivý slovník pana ministra smějí používat i jeho podřízení, ale já si takovéto tupé odpovědi vyprošuji! A pokud umíte pouze psát a počítat, ale nechápete napsaný text, tak já nechápu, co ve své funkci za nemalé peníze i z mých daní děláte!

 Přečtěte si laskavě ještě jednou celý text a laskavě na něj odpovězte. V případě opětného trapného či dokonce ignorujícího a  zesměšňujícího dopisu požádám pana premiéra o vyjádření!

Pro usnadnění Vašeho myšlení zde vypíchnu některé části, které jste evidentně nepochopil, nebo je sprostě ignorujete. Co je příčinou zatím nevím, ale sprostě jste mě urazil! Skutečně nejsem Váš podřízený úředník, hospodský povaleč nebo dokonce Bátora.

A zde jsou inkriminované otázky polopaticky!

 1) Pokud však máte reálné informace, že odmítání nesmyslných, politických vazeb z Bruselu, ne nepodobných šílenému systému RVHP povede výše uvedené státy k vydírání, přecházení k fašistickým tendencím, uzavírání hranic a jejich další snahou bude naše izolace obchodní i turistická a my se opět octneme za železnou oponou ostnatých drátů tentokrát z Bruselu, Berlína a Paříže, jste povinen, stejně jako ministerstvo zahraničí nás na tuto hrozbu upozornit.

 2) Místo, aby ta "povýšená Evropa" pozorně studovala naše dějiny, jak se relativně bohatý stát propadl, aby se zase pracně drápal nahoru, implantuje k nám stejné a  zrůdné nesmysly, jaké jsme zde měli více jak padesát let a kterým jste se jako občan odklonem do Rakouska vyhnul. Je skutečně katastrofou být mimo tento pokřivený hlavní proud evropské integrace? Politické sjednocení shora a  nikoliv přirozené, integrační zdola?

 3) Jak je možné, že bohaté Německo či Rakousko nedokáže vyprodukovat vzdělané mladé občany, nemá peníze na vzdělání lékařů a jiných kvalifikací a žebrá u našich hranic? Jak je možné, že ministerstvo zahraničí nestojí s nótou a ostrým protestem, aby nám za vzdělání, které investujeme do mladých, náležitě zaplatili? Ale kdo potom na koho doplácí? Už teď!

4)Proč se nic oficiálně nepíše, jak zprůměrováním přes euro snížily bohaté státy své měny a zvýšily měny chudým státům, takže Německo a jemu podobní prosperují i v době krize, zatímco Řecko, Španělsko a další mají strašnou nezaměstnanost bez možnosti devalvace?

Pane ministře, žádám Vás, abyste si uvědomil, že zastupujete občany České republiky a nikoliv občany Evropy. Pokud je Vám tato funkce bránit naši vlast včetně občanů odpuzující, vůbec mi není jasné, proč jste tuto funkci převzal.

Vážený pane Kudělo, toto je v textu, který jsem ministrovi oficiálně zaslal. A tudíž psát o rétorice, jak za nás ministr bojuje, jak se sebeobětuje pro další propojení s EU, když téma je přesně opačné, je pro mě velice, velice urážlivé. Snad jedině pochopím, že jste byl také léta „odkloněn“ z České republiky a psanému nerozumíte a text nechápete!

Žádám skutečnou a seriózní odpověď, nikoliv komedii a paskvil. A nevím, co s úředním dopisem, který je o ničem. (Pokud v něm nejsou skutečné odpovědi) My neprotestujeme proti 500 miliónům občanů Evropy, ale proti stotisícovému a drahému ansáblu z Bruselu, jako jsme protestovali a demonstrovali proti témuž v Moskvě! A tento názor podle průzkumů se blíží hranici 80% občanů České republiky!

S úctou Petr Pokorný



 

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Petr Pokorný
před 5 roky

Pane Ježku, takto vypadá skutečnost. A další jednání odjinud budu opět zveřejňovat. Bátoru odepsali, přestože nic neudělal a když jsem s ním mluvil, tak jeho názory byly na úrovni. Ale dnes už umím pochopit, že dokonce veřejně hovořil, jak hovořil. Kdo by se z nás udržel? Ale byl proti těmto smlouvám a to kníže nestrpí...

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...