Jak Německo ovládlo Evropu a k zisku přišlo? Ekonomické bláboly na entou!

Výborná kondice Německa a jak se obětuje pro ostatní státy. Chudinka Merkelová by si i od úst utrhla. Takže fakta.

Co se vlastně ve Spojených státech evropských děje?

Když chtěl Ronald Reagan zničit komunismus bez války, našel k tomu perfektní lék: SOUTĚŽ  ve zbrojení. Zatímco SSSR a tím i RVHP se zhroutilo, USA se pouze zadlužily. Dodnes se s tím americká vláda dramaticky potýká, ale dluh byl vyměněn za mír.

Aby Německo ovládlo Evropu, udělalo zvláštní soutěž s jednostrannými pravidly

Jak to dělá silnější Německo s ostatními státy a jak hegemon Německa "mírově" pokračuje? Nejdříve zrušilo volný obchod (ES) na kterém tratilo společně s Francií a zavedlo pravidla EU a společnou měnu EURO. A nastala dramatická změna. Chudým státům se zpevnila měna a v podstatě revalvovali. Zato bohatým státům zprůměrováním nastala idylka. Bez zásahů banky a vlády například uměle cena marky za euro devalvovala a Německu je hej.

Německo zakonzervovalo, stav, který nyní nastal - vydírání slabších států

Pokud se z nadhledu (bez ekonomických floskulí) podíváme na Evropu, co se přihodilo? I v době krize Německo posiluje, Rakousko a další silné státy se relativně drží a... Slabé a chudé státy jsou ještě slabší a chudší!! Jedině Česká republika se tomu vymyká a to díky tomu, že jsme nepřistoupili na zprůměrování měn a euro odmítli! (Jedno jest, zda už jsme mohli. Slováci jsou na tom s Řeky, Portugalci a  Itálií popravdě hůř a "ekonomická hejblata" jsou vedlejší) Takže to, čím nás oblbují eurooptimisté a Merkelová, které se zoufale drží Sarkozy, je bohapustá lež a podvod. Čísla a fakta to z celé Evropy dokladují a špína se pozvolna dostává na povrch. A protože Řecko nedostává klasickou pomoc, ale skládáme se na úroky německých a dalších bank, zatímco Řecku půjčky a splátky poběží dál, je jasné, proč Merkelová a Německo tak zoufale brání rozpadu Eurozony. Ano, Německo na euru strašně vydělává, neboť ostatní slabší státy nemohou devalvovat, nemohou už udělat nic, jen prostě žebrat o svoje peníze, které Německo v Bruselu pomalu uvolňuje a také jimi trestá, pokud je nějaký stát "nekorektní" a jde si svojí cestou. Maďarsko to již poznalo, u nás už každý resort dostávý výstrahy a skrývá se to za údajnou korupci, která se skutečně občas objeví v každém státě.

Ukažme si na potravinách Německo - Rakouskou oběť vůči České republice - fakta a důkazy

Než jsme vstoupili do EU, měli jsme zde zákon o státní potravinářské normě. Občas se nedodržoval, ale fakt byl dobrý. Řešil snadno špekáčky, konzervy, přísady.... ES to neměla, EU a Lisabonská smlouva vynutila.  I nastoupily obchodní řetězce a na vládu byl udělán obrovský nátlak: vaše bariéry se musí změnit, musíte je odbourat a přijmout zákon, abychom naše šunty mohli u vás prodávat. Kdo na to přistoupil, nevím. Ale je fakt, že jsme byli nuceni vstupem do EU harmonizovat legislativu a ta nás TĚŽCE poškodila. Zaplavila naše obchody sajrajtem z kůží, odpadu a přísad sójovéhu hnusu  a drůbežím odpadem - separátem. Bylo levno, lidé nic neviděli a jásali. A jásal západ: našel tupé odbytiště, kde se všechen odpad snědl. Děkujeme ti, ó drahé nám Německo a Rakousko. Naši zemědělci krachují a Němci a rakušani? Ani zrno nazmar, vlastně ani separát - odpad nazmar..."Firmy nemají povinnost uvádět na trh totožný výrobek stejné značky ve všech zemích Evropské unie," uvedl Frederic Vincent, mluvčí komisaře pro zdravotnictví a politiku spotřebitele Johna Dalliho. A tečka. Hotovo a vymalováno!

A co kvóty a cukr? Jak nám Německo a Rakousko pomohly? A co elektřina, když my se kvůli Německu musíme bát blackoutu. A co vodárny, banky, které chrání pouze nový kvalitní zákon a EU protestuje, že nechceme sanovat jejich matky v Německu a Francii?

Proč posíláme peníze do Bruselu, o které potom pracně žebráme? A když se znelíbíme nějakému šaškovi v Bruselu, tak je zpět nedostaneme? Že teď nám dávají trochu víc? Ale když se definitivně upíšeme, tak už na desítky let od příštího roku budeme stále platit víc než dostaneme a když nebudeme mít jednotný názor, naše peníze už nám nevrátí? Maďarsko budiž mementem. I ono jako první zažilo pokárání - z Moskvy....1956...

Ano, tanky a děla nepřijedou, ale oni už skoro dosáhli víc. Pokud budete mít jiný názor, uděláme fašistické embargo a necháme vás vyhladovět, říkají z Německa a Rakouska. A Zaorálek s knížetem, Halíkem a Pehem jásají. Chápe to někdo? Jsou tak zkorumpovaní? Kolik dostávají, že lžou i sami sobě a svým dětem? Teda mimo Halíka, který lže bohapustě svým ovečkám?

Proto podporuji petici: http://www.petice24.com/ne_podpisu_smlouvy_o_rozpotove_unii

Skutečně za to může Klaus, který je proti, nebo banda eurofanatických blbů z našich vládních garnitur?

Ano, i já jsem chtěl do ES a strašně jsem se těšil. Nenapadlo mě, že před rozšířením ES si udělají jiná pravidla na EU Lisabonskou smlouvou a tam z nás udělají podřadné občany Evropy. To jsme skutečně chtěli?

 

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Petr Pokorný
před 5 roky

Zbrojní průmysl ve Spojených státech byl (a stále je) normální součástí ekonomiky, nikoli jakýmsi exkluzivním sektorem. Je tedy úzce propojen se socioekonomickým systémem USA, od něhož mnoho bere, ale jemuž také mnoho dává. Americké zbrojení není samoúčelné a není zdaleka jen naplňováním technických potřeb ozbrojených sil. Zbrojní firmy vytvářejí veliké zisky, zaměstnávají tisíce kvalifikovaných dělníků a inženýrů, masivně přispívají do státního rozpočtu, významně se podílejí na tvorbě HDP a na růstu životní úrovně. A samozřejmě jsou i zdrojem moderních technologií. Závody ve zbrojení (a rovněž „kosmické závody“) za studené války přinesly Američanům obrovské sociální, ekonomické a technické výhody.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...