Socialistická internacionála EU ke světlým zítřkům

Skotský Edinburg - rok 1998: dohnat a předehnat. Soustředit se na nezaměstnanost a předehnat USA ekonomicky. Rok 2012 - Brusel: Nezaměstnanost v eurozóně v lednu stoupla na rekordních 10,7 procenta speciálních statistik. A to po úpravách, jinak je kolem 20% dřívějších statistik.

Eurostat odhadl, že bez práce v EU bylo v lednu 24,3 milionu lidí, z toho 16,9 milionu v eurozóně.V lednu loňského roku nezaměstnanost v eurozóně dosahovala deset procent a v EU 9,5 procenta. Například ve Španělsku, kde je nezaměstnanost nejvyšší, v lednu dosahovala 23,3 procenta. V Řecku v listopadu, což jsou poslední data uváděná Eurostatem, činila 19,9 procenta.

V Česku podle metodiky evropských statistiků dosahovala nezaměstnanost v lednu 6,9 procenta, což je šesté nejnižší číslo z 27členné EU.
Pro úplnost:
03.02.2012 14:52:55 | Colosseum, a.s.
Aktuálně zveřejněná statistika o zaměstnanosti ve Spojených státech velmi pozitivně překvapila. Zaměstnanost mimo zemědělský sektor v lednu vzrostla o 243 000. Míra nezaměstnanosti opět překvapivě poklesla z 8,5% na 8,3%

Česká republika:

Státní rozpočet skončil letos ke konci února ve schodku 16,6 miliardy korun. Loni v únoru činil schodek rozpočtu 22,8 miliardy korun. Za lepším výsledkem než loni jsou podle MF zejména meziročně vyšší daňové příjmy včetně pojistného na sociální zabezpečení. V samotném únoru hospodaření rozpočtu skončilo ve schodku  37,5 miliardy korun.

 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...