Merkelová na právnické fakultě Univerzity Karlovy lže

Německo prý nechápe, ale toleruje menšího souseda, že nechce podepsat fiskální smlouvu, která je podobná té, kterou vypracovala EU pod německou gescí. Prostě hezky česky jako cvoka, který si umane nesmysly a trucuje, ale stejně podepíše.

Angela Merkelová
Angela Merkelová

A druhý, že Německo pomáhá a ti manší nadávají. Jak je to nespravedlivé.

Skutečně?

Ta fiskální smlouva nám totiž nejen nařizuje, jak máme snižovat rychlost zadlužení, ale podpisem stvrdíme, podle jakých kritérií a jak nám bude vyhrožováno, eventuelně trestáno, pokud nebudeme poslouchat. A to je zásadní rozdíl. Do nařízení se dá zabudovat jakákoliv politická doporučení, což vidíme i u Maďarska. A to nelze připustit.

Takže dohodu, že to splníme ano. A doma zakomponovat do Ústavního zákona. Ale dát se do neomezené závislosti jinému? Nikdy se to nevyplácí a lehce zneužívá. Moc je opojná.

Během přednášky na právnické fakultě dokonce řekla, že země budou krok za krokem předávat své kompetence do Bruselu.

A za druhé, Německo nám pomáhá? Je to tím, že v určitém období staletých dějin byli Němci silnější, koupili např. banky "za babku" a další staletí už budou jenom inkasovat dividendy a zisky? Že není možné se z toho vyvázat, i když nás budou odírat a jak vidíme, odírají?

Angela Merkelová připomíná soudruha Karla Urbánka, který ve funkci týdenního generálního tajemníka ÚV KSČ připustil "nějaké chybičky", ale ptal se: Co chtějí ti lidé? My poctivě vedeme socialistickou ČSSR a oni jsou nevděční. Nedokázal pochopit, že stejný aparát, jako dnes Brusel, nás vedl do záhuby.

My přece nechtěli opustit ČSSR, ale zrušit odtrženou KSČ, její aparát a rozhodovat sami o sobě. A totéž je s Bruselem a Evropou dnes. My nechceme z Evropy odejít a nenávidět občany jiných států. Ale jako vedoucí úlohu KSČ, tak je záhodno zrušit velký, byrokratický a drahý aparát bruselských příživníků, avšak evropský trh zachovat!! Pravidla základních parametrů dodržovat a sjednotit jejich výklady. To pomůže lidem z České republiky, stejně tak jako Anglie, Portugalska či třeba Řecka.

Ale vedoucí úlohy a vysokých platů se nikdo dobrovolně nevzdá, kor když nemusí dostávat plat za výsledky v práci, nýbrž za pouhou docházku do Bruselu.

Pani Merkelová, nedělejte z nás hlupáky a nelžete!

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...