Že euro je de facto podvod potvrzuje stále více ekonomů a opatrně i politiků

Že se Německá vláda směje, jak nachytala všechny kolem, je stále více jasné. A dokonce by se dalo říci, že euro pomáhá především zemím, které jsou nejbohatší a ty chudší jsou zastaveni: nikdy pod eurem bohaté nedostihnou a budou už navždy lidé druhé kategorie, kterým se jenom hodí pár "zlaťáků", aby neotravovaly. Německá rasa zvítězila: bez boje!

ekonom EU Office České spořitelny Jan Jedlička:

Nemáte pocit, že Euro je oprátka na které Německo tahá zbytek Eurozony za krk nahoru?

13:11

Jestli narážíte na to, že euro je výhodné pro Němce (je levnější než marka, a proto zlevňuje exporty, na kterých je německá prosperita založena), tak ano, pro jižní křídlo eurozóny je euro nyní příliš silné.

A nejenom pro jižní křídlo, i když zprávy ze Španělska jsou zatím nejhorší. Irsko, nejnověji pád holandské vlády včera kvůli úsporným opatřením, zatímco Německo a Rakousko se směje... Francouzské volby o ničem jiném také nejsou. Šílené dotace Francie do zemědělství sráží celý průmysl, kterému francouzská vláda pouští žilou, místo aby mohly firmy reinvestovat.

Například květák, který je tady za 25 korun zavežen do obchodních řetězců, ve skutečnosti stojí asi 100 Kč. Tudíž oněch 75 korun francouzská vláda odebere průmyslu a důchodcům, aby zemědělcům vyplatila obrovský rozdíl na vývoz. A i proto je Evropa nekonkurenční, protože průmysl chátrá, nepřijímá zaměstnance a stává se bludným kruhem. Vláda se bojí zemědělců a Francie, ale i Španělsko a další jsou v krizi.

Jenomže to nepomůže ani nám. Ano, jednorázově v nákupu ano. Ale naši zemědělci buď musí dostat od státu stejné dotace a zvyšovat státní dluh, nebo je nechá padnout a zkrachovat. Když se lidé ptají, co dělá vláda s vybranými penězi (a odbory vždy pohotově řeknou, že se rozkradou), asi je to i pravda. Ale jinak: většina jde na důchody, sociální dávky a část jde na dotace, které se odebírají daněmi občanům a průmyslu.

Že to nemá logiku? Nemá, ale dobře se z neznalosti dělá odborům dav, který skočí na přitroublé výkřiky: skoro vše vláda rozkradla.. Prostě je tupost nekonečná a lehce nasměrovatelná, aby se skutečné zlodějny nevyšetřily. Protože další velké peníze jdou do kapes  europoslanců, jejich poskoků a diet v řádech půlmilionových výplat opět z našich daní, aby se dav na Václavském náměstí opět s úžasem zeptal: kam jdou vybrané peníze od daňových poplatníků? Asi je vláda rozkradla...

Předešlé:

Co ani Hitler nedokázal: plačte, Europeisté, plačte, naletěli jste...


Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
pepe
před 5 roky

Německá rasa nezvítězila: protože je v Německu stále více jen v roli diváku.
deutscheopfer.de
Největší pobiratelé zemědělských dotací v Usa sídlí v New Yorku a ve Francii v Paříži.
Peníze z dotací jdou prostě přímo do nájmů za půdu.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...