Proč má vláda padnout? Ekonomika razantně otáčí kormidlo!

Jedním z důvodů je, že opozice má poslední možnost, jak ukázat, že tato vláda je slabá. Proto ten zoufalý atak všech opozičních sil na vládu. Další měsíce už prudce kormidlo otočí.

Pro příští měsíce se podepisují kontrakty, které žádná země v okolí nemá.

Český sklářský průmysl se podle odborů pomalu vzpamatovává z krize. Po jednání odborů ve Starých Splavech na Českolipsku to včera oznámil předseda Odborového svazu zaměstnanců sklářského, keramického, bižuterního průmyslu a porcelánu Vladimír Kubinec. "Neroste jen počet zaměstnanců, zvyšují se i mzdy. Loni stouply zhruba o pět procent na 25 000 korun a překročily tak celostátní průměr," řekl Kubinec. "I pro letošní rok se nám podařilo dohodnout další růst mezd o dvě až tři procenta," dodal Kubinec. Očekává, že i počet zaměstnanců v oboru by se měl dál mírně zvyšovat, hlavně tradiční výrobci nápojového skla a skla pro domácnost podle něj počítají s dalším růstem výroby.

Škoda auto netřeba rozepisovat. Ale!

Český průmysl zahájil razantní expanzi mimo země eurozóny.

Zatímco EGAP (Exportní a garanční pojišťovací společnost) zajišťovala minulý rok zakázky za 14,8 miliardy korun mimo eurozónu, letos je to již 21,6 miliardy!!!

Namátkou: 80 lokomotiv do Turecka, 23 souprav metra do čínského Su Čou, tramvaje do Rigy a Ukrajiny, v Rusku se na jaře rozjíždí firma CZ Loko z České Třebové, stejně jako v Bělorusku. Do Číny a Mongolska ZKL, Zlínský výrobce podepsal kontakt minulý táden na vývoz nejlepších obráběcích strojů TAJMAC -ZPS do Ruska, na Ukrajinu a do Běloruska, Toshulin do Kazachstánu, opět do Ruska....

Menší firmy razantně obracejí také své vývozy a vláda zvažuje, že EBRD posílí. Jsou to velice (ne)očekávané zprávy a zajisté je za to zodpovědná dnešní vláda a prezident, kteří tam (mimo ministra zahraničí, který mimo EU odmítal) vyšlapávali cestu. A za to byli Zaorálkem a Sobotkou včetně části odborů přímo uráženi.

Vývoj exportního pojištění je +46% v miliardách v příštích měsících!

Jestli toto je skutečně na svržení vlády za zoufalé vedení České republiky nechť si každý ověří sám. A kam vyšuměly pět let staré odposlechy, soudruzi novináři? Nebo příjdou další i z let 1900 a níže...?

Je jasné, že analytici ČSSD, odborů a další iniciativy tato data znají. A příští měsíce se bude kormidlo obracet. Nejpříhodnější doba, kdy svrhnout vládu.

Později lidé procitnou. To je ta slušná opoziční politika! Proto jedině idiot nebo podplacený Moravák (jsou tam i slušní) pojede dělat "bordel" do Prahy. A dejte prosím konečně důkazy, že někdo něco strašně rozkradl. Potom ať sedí. Ale nebylo těch keců a obvinění, že nikdo už ani neví, kdo je poctivý a kdo zločinec, dost? Telefonní rozhovory nekradou!

I když, kdo za tímto koordinovaným postupem stojí, se zatím nepodařilo zjistit. Ale slova: Milan Hulík: BIS má natočeno tisíce hodin rozhovorů, které byly předány, já jsem v BISce také pracoval a to jsou stovky a tisíce hodin nahraného… Závěr (Drtinová http://www.ceskatelevize.cz/porady/10095426857-interview-ct24/212411058040413/)

hovoří za vše!!!

A ČSSD se akce zůčastní!

Mimochodem to už potvrdil i jeden z největších kritiků vlády bývalý víceguvernér Niedermaier!

Předešlé:

Analýza na rok 2012 - bude v České republice lépe?

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Odbory
před 5 roky

Kdyby někdo nechápal ty počty,tak to pařat vyčislil náklady na jednoho odboráře-viz članek z 19.4

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...