Odposlechy v Anglii: zatčena a obviněna Rebekah Brooksová, která tvořila nejtvrdší bulvár

Zmanipulované odposlechy, skandál, když Britové na popud jejího listu lynčovali údajné pedofily, ve skutečnosti nevinné občany a za její šéfredaktorské éry začalo nelegální masivní odposlouchávání prominentů! Jako bychom to někde u nás měli také....

Před dvaceti lety byla pouhou sekretářkou, před deseti lety nejmladší šéfredaktorkou celostátního listu ve Velké Británii, a do svého nedávného pádu mocnou šéfkou všech britských listů Ruperta Murdocha.

Texty začínaly třeba slovy: „V blízkosti každého z nás žije sexuální násilník“. Brooksové se podařilo vyděsit celou Velkou Británii (a svému listu opět zvýšit čtenost). Matky nechodily s dětmi ven, na několika místech byly lynčovány nevinné oběti jen proto, že se podobaly fotografiím odhalených pedofilů z News of the World.

Nyní se však už také ví, že v roce 2002 redakce News of the World najala detektiva, aby odposlouchával hlasovou schránku na mobilu zavražděné třináctileté Milly Dowlerové a některé vzkazy dokonce mazal. Policii i rodičům tak nedělník zavdal naději, že dávno mrtvá dívka ještě žije. To vše vyšlo najevo spolu s dalším zneužíváním odposlechů až teď.

DNES Úterý 15. května 2012

LONDÝN - Rebekah Brooksová, bývalá šéfka britských listů Ruperta Murdocha, bude obžalována v aféře kolem odposlechů z maření výkonu spravedlnosti. Oznámila to britská prokuratura.

Obžalován bude také její manžel Charles Brooks a další čtyři lidé.

Podle Alison Levittové všichni mařili výkon spravedlnosti, když se snažili před policií zatajit dokumenty a počítače. Rovněž prý chtěli z archivu odstranit sedm beden materiálů.

Předešlé:

Politiky i občany šmíruje Agáta, BIS a policie odmítá prozradit zločince


Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...