Bradáčová už Ratha nevyšetřuje

Krajské státní zastupitelství v Ústí nad Labem předalo kauzu obviněného poslance a bývalého hejtmana Davida Ratha středočeským žalobcům. Agentuře ČTK to sdělila ústecká státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

Ústečtí žalobci se podle Bradáčové rozhodli pro předání případu poté, co vyhodnotili zajištěné důkazy. "Podle pravidel o vedení společného řízení proti všem obviněným koná dozor státní zastupitelství, v jehož obvodu byl spáchán skutek nejpřísněji trestný," uvedla státní zástupkyně. Údajná trestná činnost Ratha a dalších sedmi zadržených lidí však podle ní zasahovala do tří krajů - Ústeckého, Středočeského a Prahy.

Baradáčová již dříve vysvětlila, že Nejvyšší státní zastupitelství jejímu úřadu postoupilo trestní oznámení, jež prvotně mělo vztah k Ústeckému kraji. Až další vyšetřování pak vedlo k veřejným zakázkám ve středních Čechách.

Případ obviněného poslance Davida Ratha a jeho společníků převzalo od ústeckých žalobců krajské státní zastupitelství v Praze, konkrétně dlouholetý expert na hospodářskou kriminalitu Petr Jirát.

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...