Česká republika a Německo - ekonomické ukazatele

"Český průmyslv dubnu příjemně překvapil. Meziroční růst o 2,2 procenta je dvakrát rychlejší tempo, než jsme čekali." komentoval výsledky hlavní ekonom Raiffeisenbank Pavel Mertlík

Průmyslová výroba v Německu klesla v dubnu ve srovnání s předchozím měsícem o 2,2 procenta, mnohem více než se čekalo. Analytici dotazovaní agenturou Reuters očekávali v průměru snížení výroby o jedno procento, nejhorší údaj počítal s poklesem o 2,1 procenta. Celková výroba zpracovatelského sektoru se snížila o 2,4 procenta.

Úterní zpráva ukázala, že zakázky německých průmyslových podniků se v dubnu snížily ve srovnání s předchozím měsícem o 1,9 procenta a zaznamenaly nejhlubší pokles od loňského listopadu. Určité zlepšení vykázalo v dubnu i stavebnictví, obor se ale stále pere s dopady krize. Stavební výroba stále klesá, propad se ale oproti loňsku snížil na 2,7 procenta. V březnu se přitom výroba propadla o 8,9 procenta a v únoru o 16 procent.

Průměrný evidenční počet zaměstnanců v podnicích s 50 a více zaměstnanci v průmyslu se v dubnu 2012 meziročně zvýšil o 0,1 procenta. Průměrná měsíční nominální mzda těchto zaměstnanců meziročně vzrostla o 2,2 procenta na 25 924 Kč.

Zahraniční obchod České republiky skončil v dubnu přebytkem 22 miliard korun, který byl meziročně vyšší o 8,8 miliardy korun. Vývoz podle předběžných údajů meziročně stoupl o 8,4 procenta na 249 miliard korun a dovoz vzrostl o 4,8 procenta na 227 miliard korun. Informoval o tom Český statistický úřad.

Předešlé:

Analýza na rok 2012 - bude v České republice lépe?

 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...