Půjčka na dovolenou je ZOUFALSTVÍ!!

Rodinná dovolená u moře: "emáte na ni dostatek peněz? Nevadí! Naše exkluzivní půjčka vám je zajistí." Podobné slogany se na nás valí doslova ze všech stran.

Většinou končí „zaklepáním" exekutora. Úvěry na dovolenou jsou  ukázkovým příkladem nezodpovědného zadlužování, před kterým stále dokola varují všichni odborníci na osobní finance. „Nedávno jsem řešila jeden případ, kdy si mladík, který pracoval jako prodavač v supermarketu, půjčil se svojí přítelkyní na dovolenou ve Španělsku. Už ale nemysleli na to, jakým způsobem budou tuto půjčku vedle dalších drobných úvěrů z minimálních příjmů splácet," říká Petra Kozlová, vedoucí Občanské poradny v Rychnově nad Kněžnou.

K pohledávkám z kontokorentů a kreditních karet u bank, ke spotřebitelským úvěrům a nesplaceným účtům u telefonních operátorů a dodavatelů energií se tak přidá jen další položka. To potvrzuje i Libor Vaníček, ředitel retailového bankovnictví ING Bank ČR: „Je pozitivní, že se české domácnosti oproti minulým rokům v souvislosti s dovolenou výrazně méně zadlužují. Na druhou stranu ti, kteří si na ni půjčují, se rekrutují z ekonomicky nejslabší skupiny lidí se základním vzděláním. V tom vidím velkou hrozbu pro tyto rodiny, které se mohou dostat do začarovaného kruhu dluhů."

(Část převzata z Deník.cz)


Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
KROKODÝL
před 4 roky

Aneb kdo chce kam,pomozme mu tam.Většinou jsou to lidé s holou zadnicí,rozumu mdlého a pracovních schopností nevalných.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...