Neměl by být zatčen plukovník Lessy za nečinnost v kauze "Buřič a Upír"?

Policejní prezident plukovník Petr Lessy - chráněnec ČSSD nejenže nezakročil v okamžiku, kdy polovojenská policejní chunta kolem Buřiče vyhrožuje svržením  vlády, ale dokonce podporuje její kroky! To už neprojde ani na Mali, či v Barmě. V České republice ano?

"Máme toho dost. Máme dost slibů, které politici neplní, už jim nevěříme," vydal prohlášení Zdeněk Buřič z policie! Velitel Unie bezpečnostních složek vyhlásil protestní akci Upír, která má zastavit "vládu destrukce a tupých škrtů" a nastartovat změny.

Jestliže se policie -  ozbrojená složka vojenského stylu otevřeně vzbouří proti vládě a plukovník - prezident bezpečnostních sil okamžitě nezasáhne, je to podle lidského, demokratického cítění největší ohrožení státního demokratického zřízení, které nemá obdoby v celé Evropě!

Někteří poslanci se snažili přesvědčit Buřiče, že na takovou akci nemají nárok  v rámci služebního zákona.  „Od akce neustoupíme,“ řekl Buřič

Jak je to možné? Jak je možné, že plukovník Lessy a velitel odborů už nejsou zatčeni za vzpouru a ohrožování demokraticky zvolené vlády? To je nepochopitelné!

Policejní odborář Zdeněk Buřič  upozornil , že v policii je nálada těsně před výbuchem a bezpečnostní sbory v den podzimních voleb nepřijdou do práce, aby politici museli do ulic povolat armádu!!!!

Policejní odborář odmítá všeobecně rozšířený názor, že všechny sněmovní strany se shodnou na jednom-paralyzovat policisty tak, aby nedokázali vyšetřovat zločiny vysoko postavených politiků. "Jsou politici, kteří s námi spolupracují a mají zájem na fungování policie. Například Jeroným Tejc, František Bublan (oba ČSSD), Stanislav Huml (nez.),  kteří zdarma s námi spolupracovali mnoho hodin přesčas," říká Buřič. (Ale vláda to není a asi proto se musí vyhlásit válka demokraticky zvolené vládě)

Otevřené vyhlášení války

"Mnoho policistů se mne jasně a stručně ptá, kdy to slušní lidé vezmou do vlastních rukou. Policie v tu chvíli přestává poslouchat představitele státní moci a podpoří protesty," nastiňuje odborář  reálný scénář s tím, že se čeká na pomyslnou jiskru.

Provolání plukovníka a policejního prezidenta  Petra Lessyho

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

 Je mojí povinností se policie i jednotlivých policistů zastat a tak to také činím. Jsem si vědom dopadů, které tyto kroky mohou pro mě mít, ale konám je s vědomím, že tak plním své předsevzetí.

A do toho pravděpodobně zapadá ochrana policisty, který vyhlásil válku vládě a části poslanců českého parlamentu!

Vše je z veřejných zdrojů volně přístupných: Parlamentní listy, Hyde Park Čt,

Jak jinak se to dá vyložit?

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Zeolit
před 4 roky

Pamatuji, co předcházelo Únoru 48. Mimo jiné boj o SNB. V současné situaci lze vidět něco podobného. Štěstí, že jsme členy NATO. Věřím, že Alexandr Vondra by se nechoval jako kdysi ministr obrany Svoboda, který odmítl prezidenta Beneše podporovat a šel s "lidem" - a bylo z toho 40 let totatlity.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...