Vážený pane prezidente Klausi, s Lessym mi něco nehraje

A Vaše vyjádření tomu nepřispívají. Asi všichni se shodneme, že Vaše upozornění: „Pokládám tento krok ministra vnitra, učiněný jistě s vědomím premiéra, za věc, která destabilizuje situaci nejen v policii, ale i na celé naší politické scéně," vnímáme všichni podobně.

Jenomže je tady druhá rovina, do které nevidíme, která byla neúnosná, která byla už za hranou. I když některá srovnání kulhají, přesto podoba je aktuální: neumím si představit, že by pan Jakl a pan Hájek napadali každé Vaše rozhodnutí, každou Vaši větu a dokonce zpochybňoval celý systém i Vás, jako nadřízeného, aniž byste na to adekvátně reagoval.

 

Z této pozice si neumím představit, že by měl ministr Kubice jednat jinak, když jeho podřízený odmítá veškerá nařízení, zpochybňuje kroky vlády, napadá členy vlády a destabilizuje systém, i když jak říká, v zájmu policie. Skutečně může v našem státě policejní prezident rozhodovat o stavu policie, rozhodovat a přehodnocovat kroky nadřízených a jednat jako absolutní vládce proti nejvyššímu orgánu – vládě? I když je špatně odvolatelný, všichni víme, které politické straně měl sloužit.

 

Já (a asi nikdo z nás) zatím nevíme, zda jsou, či nejsou v policii mocenské tlaky. Ale zatímco s vládou můžeme nesouhlasit, a přesto vláda může prosadit kroky, které musí veřejně prodiskutovat, policejní prezident své činy dělá neveřejně a tudíž je za ně zodpovědný kdo?

Pane prezidente, policejní prezident nemá v popisu práce ochraňovat policii České republiky. Pouze ji má kvalitně vést! Chránit má občany České republiky a je podřízeným vlády naší země.

Navíc je Vaším výrokem zpochybněn soudní systém, pokud je pravdou, že obvinění posvětil žalobce Městského státního zastupitelství v Praze který se ztotožnil s názorem inspekce.

 

Nevíme asi nikdo, proč Lessy si dovolil tyto výroky, napadání vlády a jednotlivých ministrů. Nevíme, kdo mocný za ním stál. Ale asi by nikdo z nás nejednal jinak, kdyby ho jeho podřízený napadal a urážel, dokonce odmítal plnit příkazy..

 

Nevím, zda je rychlost výměny na škodu, ale za daných podmínek by takto měl jednat každý ministr, pokud najde odvahu. Jedině za podmínky, že víte něco, co veřejnost nezná, bych mohl změnit názor. Proto, i když si Vás vážím, tentokrát s Vašimi výroky jednoznačně, pane prezidente, z výše uvedených důvodů nesouhlasím. A politická demagogie opozice bez věcných důkazů mě nezajímá!

Petr Pokorný

 

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Cirl
před 4 roky

Fanouši, Ty si myslíš, že kdysi ministr obrany Čepička, co měl za manželku Gottwaldovu dceru - byl ministrem pro své odborné kvality ? Červíček se sčuchnul s tou pí,ou z ODS, opustil rodinu a jinak od pohledu je to podrazák..a žabákem co skáče je pro svoji odbodnost...?

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...