Skutečně Václav Klaus není konzistentní

jak píší někteří novináři či politologové v podtextu článků? A je pravdou, že Václav Klaus se někam cpe?

Jistě, když normální a trochu více informovaný občan České republiky vidí popularitu ČSSD, komunistů a jednoduššího předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky a slyší či čte výpady prezidenta proti vládě, tají se skoro dech. A v prvním okamžiku musí mít stejné pocity – zlobit se a ptát se, proč kope stále do ODS, proč po Topolánkovi má odejít i Nečas?

A tak nás napadají různé myšlenky.

Je skutečně tak aktivistický a chce do čela ODS, jak píše Martin Komárek z Mf Dnes? Nebo si připravuje pozici na posílení Svobodných, kteří jsou mu myšlenkově nejbližší? Nebo nás chce zaprodat bývalému SSSR – Rusku? Nebo…. Nebo je v tom něco úplně jiného a než se věhlasní politologové a novináři vzpamatují, Václav Klaus už bude mít přesně nadefinováno, jaký další krok provede.

Jaksi většině hvězdné flotily informátorské uniklo, že Václav Klaus je a asi vždy bude konzistentní. A to znamená, že vždy bude (a už se pravda ukázala) proti tvrdému svázání Evropy, proti nesmyslnému euru, proti znásilnění českých bank Evropskou unií a Bruselem, proti socialistické záchraně evropských bank, které hýřily, ale dluhy mají za ně platit jiní, ale i vrácení majetku poválečně odsunutým Němcům a dalšímu vzniku bezpráví.

Pane Komárku, Klaus není Putinův agent

Ale když si dáte dohromady, jak byl prezident odstaven částí ODS, osočován ministrem zahraničí Schwarzenbergem a obrovským tlakem, aby si své bludy říkal někde jinde, že máme být spjatí s EU pupeční šňůrou a nikdy jinak, dokonce s bankovní unií a najednou vylézají kontury jeho „zvláštního a nesmyslného“ útočení. Pokud je proti byrokratické a neomylné EU tak osamocen, jiný způsob nezbývá.

Je zajímavé, že italský prezident Napolitano má obrovské problémy se severem, který nechce být dál s jihem Itálie, přesto jednoznačně odporuje Klausovi a říká, že integrační kroky jsou nezbytné. Ve Španělsku se Katalánci sešli na dvoumiliónové demonstraci proti EU a odmítají sanovat celé Španělsko a nakonec být staženi do bídy a šílené nezaměstnanosti. Přesto jsou nuceni k větší integraci. Nepoučitelné centrum bruselské byrokracie s vizí tupé RVHP má prostě své placené pochopy a vypadá to, že raději Václav Klaus rozloží koalici s fanatickým Schwarzenbergem a slabou částí ODS čelit  nájezdům zdegenerovaných eurofanatiků, než připustit pro Českou republiku a českého občana být znásilněn EU stejně jako Hitlerem, Stalinem či organizací RVHP, ze které nakonec zbyl politický smrad a bída všech národů.

Ne pane Martine Komárku, Klaus není Putinův agent, ale jeden z mála, který má vizi, který má mozek a konzistentní názory.

Bohužel, proto je politickými šmejdy tak nenáviděn:  umí totiž pravdu tvrdě říkat do očí!

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Brabec
před 4 roky

Výborně, plný souhlas. Ať to uveřejní iDnes nebo LN !!

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...