sKarty: ombudsman Varvařovský nemá pravdu

I když ombudsman Varvařovský mluví krásně, absolutně pravdu nemá. sKarty totiž z pohledu dávajícího znamenají jiný – naprosto odlišný pohled. A to ombudsmana nezajímá?

Jistě, pan ombudsman nikdy skutečně nepracoval, pouze seděl za stolem, takže má dojem, že peníze se prostě natisknou a lidem se rozdají podle zásluhy nebo velikosti postižení. Pane ombudsmane, není to tak! Ti, co pracují a někteří skutečně těžce či v časových depresích se o tyto peníze dělí!

Rozdíl mezi mzdou a dávkami

Možná to někteří nechápou. Za práci se dostává mzda. A protože jsme na vrcholu vývoje, (podle  Darwinovy stupnice)o část mzdy se rozdělíme s těmi, kterým příroda nenadělila. A asi nikdo normální nenamítá. Někdo z vypočítavosti, že se mu totéž může přihodit, někdo má skutečný soucit. Ale stále je to ze mzdy za práci, kterou zdravý člověk musí odvést, aby neumřel. A ještě se rozdělit nejenom s dětmi, rodiči (důchodci), ale i s handicapovanými . Až sem je to správné. A aby každý den tito lidé nemuseli chodit žebrat, strhává se to automaticky ze mzdy.

A položme si otázku

Je správné, aby se nehledal nejlevnější převod od plátce k sociálně slabým, či nemocným jakoukoliv cestou?

Samozřejmě že ne, pane ombudsmane! Dokonce je povinnost státu hledat nejlevnější cesty, jak od plátce k postiženému peníze dopravit! Takže ten, kdo tomu brání, by naopak měl být trestně stíhán, protože má zájem, aby převody byly co nejdražší a jak plátce, tak postižený na tom prodělali! Neuvěřitelné!

Každý soud podle logiky musí odmítnout tuto stížnost za podmínek, které musí prokázat vláda:

Převod je levnější přes sKartu, než papírový přes  pošty

Bude na tom pracovat méně úředníků, tudíž opět levnější převod a více zbude pro sociálně postižené, či slabé!

Pokud tyto dvě podmínky budou splněny, nikdo nemá nárok protestovat. Sociální dávky jsou pouze solidarita s postiženými, kteří do rozpočtu nedají ani korunu, ale vyspělá společnost se s nimi o své peníze podělí.

Vydírání Krásy je nejenom sprostota, ale přímo kriminální čin. Jak je možné, že ombudsman se nezastává těch, co dobrovolně dávají, ale těch, co dostávají a vydírají?

A nic na tom nemění, že velmi postiženým (i duševně, kteří karty nezvládnou) osobám musí stát zajistit peníze i jinou cestou. Nebo zaplatit dopravení a ohlídání.

 Na tom se naše společnost (a správně) dohodla!

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Zumbarda
před 4 roky

Ale to se pouze bavite o davkach v hmotne nouzy, ktere teoreticky kontrolovat muzete. Proc by stat mel kontrolovat pridavky na deti, prispevek v nezamestnanosti a dalsi a dalsi davky. A pokud si davku necham prevadet ze sporitelny na svuj ucet tak stat opet nevi nic jen otravuje uzasnym vymyslem. Mozna proto se proti tomuto systemu tolik lidi bouri,protoze nevidi v systemu usporu,ale pouze buzeraci.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...