sKarty: ombudsman Varvařovský nemá pravdu

I když ombudsman Varvařovský mluví krásně, absolutně pravdu nemá. sKarty totiž z pohledu dávajícího znamenají jiný – naprosto odlišný pohled. A to ombudsmana nezajímá?

Jistě, pan ombudsman nikdy skutečně nepracoval, pouze seděl za stolem, takže má dojem, že peníze se prostě natisknou a lidem se rozdají podle zásluhy nebo velikosti postižení. Pane ombudsmane, není to tak! Ti, co pracují a někteří skutečně těžce či v časových depresích se o tyto peníze dělí!

Rozdíl mezi mzdou a dávkami

Možná to někteří nechápou. Za práci se dostává mzda. A protože jsme na vrcholu vývoje, (podle  Darwinovy stupnice)o část mzdy se rozdělíme s těmi, kterým příroda nenadělila. A asi nikdo normální nenamítá. Někdo z vypočítavosti, že se mu totéž může přihodit, někdo má skutečný soucit. Ale stále je to ze mzdy za práci, kterou zdravý člověk musí odvést, aby neumřel. A ještě se rozdělit nejenom s dětmi, rodiči (důchodci), ale i s handicapovanými . Až sem je to správné. A aby každý den tito lidé nemuseli chodit žebrat, strhává se to automaticky ze mzdy.

A položme si otázku

Je správné, aby se nehledal nejlevnější převod od plátce k sociálně slabým, či nemocným jakoukoliv cestou?

Samozřejmě že ne, pane ombudsmane! Dokonce je povinnost státu hledat nejlevnější cesty, jak od plátce k postiženému peníze dopravit! Takže ten, kdo tomu brání, by naopak měl být trestně stíhán, protože má zájem, aby převody byly co nejdražší a jak plátce, tak postižený na tom prodělali! Neuvěřitelné!

Každý soud podle logiky musí odmítnout tuto stížnost za podmínek, které musí prokázat vláda:

Převod je levnější přes sKartu, než papírový přes  pošty

Bude na tom pracovat méně úředníků, tudíž opět levnější převod a více zbude pro sociálně postižené, či slabé!

Pokud tyto dvě podmínky budou splněny, nikdo nemá nárok protestovat. Sociální dávky jsou pouze solidarita s postiženými, kteří do rozpočtu nedají ani korunu, ale vyspělá společnost se s nimi o své peníze podělí.

Vydírání Krásy je nejenom sprostota, ale přímo kriminální čin. Jak je možné, že ombudsman se nezastává těch, co dobrovolně dávají, ale těch, co dostávají a vydírají?

A nic na tom nemění, že velmi postiženým (i duševně, kteří karty nezvládnou) osobám musí stát zajistit peníze i jinou cestou. Nebo zaplatit dopravení a ohlídání.

 Na tom se naše společnost (a správně) dohodla!

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Petr Pokorný
před 4 roky

Mě rozum nebere, že si i ti výše postavení neumí na daný problém podívat z obou stran. A proto je to vždy hop, nebo trop, ode zdi, ke zdi. Že se na to dívá pouze ze strany postižených, příště zase ze strany opačné. Ale nikdo nesmí ve věcech veřejných (nezaměňovat s Věcmi veřejnými) mít totální převahu. Musí se silným pomáhat. Ti nás živí. Ale tvrdě a bedlivě kontrolovat, aby totálně vše nezneužili. Když silné zničíme, oni zemřou, ale my s nimi. Neúprosný zákon i mezi homo sapiens sapiens!

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...