Konec světa bude již brzy. 21. 12. 2012 soudný den...

Víra v konec světa je tak silná, že mnozí lidé, kteří jsou pod vlivem sekt či obskurních náboženských skupin, chtějí 21. 12. 2012 spáchat hromadnou sebevraždu.

Na hoře Pic de Bugarach na jihozápadě Francie  mají přistát mimozemšťané a zachránit lidi v jejím okolí. Nakolik je tato předpověď pravdivá, nevíme. Jisté ale je, že této fámě hodně lidí věří a úřady už na ní raději zamezily přístup. Hora Pic de Bugarach i samotná vesnice jsou považovány za magické místo. Lidé věří, že je obklopená magnetickou silou, nachází se zde mimozemské základny a dokonce i podzemní vstup do jiného světa.

Konec světa figuroval v dějinách lidstva už mnohokrát. Všechny konce světa, které měly dosud nastat, lidská populace přečkala. Žádnému konci světa ale nebyla věnována taková pozornost jako tomu, jenž má přijít v roce 2012. Již v roce 1000 křesťané očekávali konec světa. Na Zem se měl vrátit Satan, který byl Ježíšem uvržen do hluboké propasti. Další vlna konců světa přichází v 19. a 20. století a je spojena se jménem William Miller a se svědky Jehovovými. Podle Nostradama měl svět jak ho známe zaniknout s nástupem nového milénia, ani to se však nestalo.

Konec světa 2012 je úzce spojován s koncem mayského kalendáře. Mayská civilizace byla na velmi vyspělé úrovni. Její kalendář vycházel z přesných astrologických propočtů. V roce 2012 tento kalendář končí. Mayové by ho ale prý přetočili na začátek a rok 2012 by v jejích očích ukončil jeden cyklus a začala zcela nová éra. Konec světa 2012 podporují i proroctví Matky Shiptonové, indické Védy, Nostradamus nebo předpovědi, že by se v roce 2012 měla Země srazit s mýtickou planetou Nibiru.

Nápis z naleziště v La Coroně je starý 1300 let a jako teprve druhý potvrzuje, že mayský kalendář končí po 5125 let trvajícím cyklu 21. prosince 2012, uvádí britský portál Daily Mail
 

Archeologové Marcello Canuto a Tomás Barrrientos, kteří na nalezišti pracují od roku 2008, odhalili dosud nejdelší mayský text, který byl kdy v Guatemale nalezený. Skládá se z 56 do kamenného schodu pečlivě vyrytých hieroglyfů.

PEKING/PRAHA - Nejen Rusové se bojí blížícího se 21. prosince. Datum, které je podle některých výkladů spojeno s koncem světa, nedá spát ani lidem v Číně. Bojí se, že nastane úplná tma, tak se pro jistotu začali zásobovat.

Blížící se apokalypsy se bojí i Rusové, kteří se snaží zásobit co největším množstvím potravin a dalších věcí nutných k "přežití." Uklidňovat vystrašené obyvatele musel i ruský ministr pro mimořádné situace.

 

Prostě na Silvestra máme co zapít...

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...