Jako volič se kajícně vracím k ODS. Žumpa z ČSSD už je za hranou

Výzva k vedení ODS – otevřený dopis bývalého voliče zaslaný dne 31 ledna 2013

 

Jako volič se kajícně vracím k ODS. Žumpa z ČSSD už je za hranou

 My, skuteční pravicoví slušní voliči jsme „Přemyslem Sobotkou“ a naprostou ignorací voleb dali jasně najevo dvě věci: totální odmítnutí jednostranné a špinavé masáže  všech sdělovacích prostředků z jednoho „neznámého“ centra nejvstřícnějšímu k EU – panu knížeti v den voleb a závažná výstraha, že ještě očista k skutečně pravicové, slušné politice v ODS neskončila.

 Ale! Aby bylo jasno: ta kajícnost se nevztahuje k nám, voličům. Já byl mezi prvními, kdo zvedl prapor proti záhadnému směrování ODS a ptal jsem se: Kam kráčíš, drahá ODS?  Virtually    18.9.2008

A opět mezi prvními zvedám prapor k boji proti žumpě, která se na nás valí a my, skuteční a slušní voliči pravice jsme vyděšení! Vyklidili jsme pole daleko větší žumpě, než byla v ODS!

 Kdo si uvědomuje, že levicová žumpa překryla cokoli seriózního, co se udělalo?

Ba co víc, kdo si všiml, že pod záminkou zlodějen a kriminálních kauz se ta nejtvrdší žumpa neobolševiků a tunelářů přesunula v tichosti k nezávislým, protože v ODS už byla příliš na očích a „ Novákové“  jsou jako skanzen, který nestačil včas utéct? Že nezávislí se organizovaně neorganizovaně pozvolna dostávají ke všem finančním transakcím, které slušní straníci opouštějí? Že rétorika jako ze žumpy Tejců, Bohumilů  Sobotků a pseudoekonomů Mládků překrývá skutečnost, že tato vláda je nejlepší od roku 1997, ale v době celozápadní krize nejde udělat vstřícné tahy k nejvíce krizí postiženým? A že nezbývá nic jiného,  než udržovat status quo, dokud se krize nepřežene a přitom raketově nezadlužovat zemi, jako okolní státy nám dávaní za příklad?  Že mandatorní výdaje snižovat rychle v době krize je cesta do pekel? Ale přitom nesnižovat je to to samé?

Proč je ODS tak strašně v depresi, vyděšená a v obraně?

Bohužel slušný, až příliš slušný a neútočný Přemysl Sobotka to odnesl za celou ODS. Nemá pravdu poslanec Šťastný, že ti kvalitní byli „odejiti“ a nyní je strašný propad ODS. Kubera, Kuba jsou konečně trochu sebevědoměji slyšet, ale je to strašně málo. Nyní musí Nečas jako předseda ODS, jako předseda vlády zavelet k útoku: daňová zmatenost od roku 2013 končí! Krize už dramatická nebude! A ODS už daně zvedat nebude a v okamžiku zastavení poklesu se nejvyšší daně začnou opět snižovat. Už dnes je potřeba vyhlásit, že při překročení vzestupu o 1% HDP bude snížena daňová zátěž a o kolik, aby podnikatelé, ale i občané znali jasná kritéria a návrat ke skutečné, pravicové ekonomice. Nyní musí Nečas bouchnout do stolu a říci jasně, že členové ODS, kteří půjdou proti občanům našeho státu, musí být z ODS vyloučeni. Že nelze připustit developery, nelze připustit investory, aby své zisky měli na úkor občanů, ale v jejich součinnosti. Že bohatý investor musí investovat v zájmu občanů a nikoliv, aby je vyhnali z bytů, z pozemků a hlásili se k ODS! Toto je nepřípustné a to musí občané vidět a slyšet! A není jich ještě málo v ODS, pane poslanče Šťastný! Jedině tak otevřenou, pravicovou politikou získáte zpět voliče. Jinak skončíte na periferii a ovládne to žumpa, která se dere k moci jako nepolitická politika! Například já, ač odnaučený kuřák se ptám: kdo dal právo ODS vracet jednotné, komunistické ceny na cigarety a dokonce určovat majitelům pohostinství, jak mají restaurace fungovat? Pokud bude poptávka po nekuřáckých salonech, restauratéři sami zareagují! A děti do restaurací večer nepatří! Zvedněte tresty za prodej alkoholu a cigaret třeba násobně, ale nechte majitele svobodně rozhodovat o svém podnikání!

Jako volič se kajícně vracím nikoliv, že bych už viděl zářnou ODS. Ale my jsme s vaničkou vylili dítě a nastupuje banda zločinců daleko větších, než jsou takzvaní kmotři z ODS. Bohužel to nebylo vidět a nyní se ta žumpa  na nás valí ze všech stran. A protože nikdo v ODS nezavelel k útoku, ale všichni byli v obraně jako pověstné italské catenacio, se skutečnou špínou si ona žumpa zmanipulovala voliče formou, že i ten Rath je z ODS. A nyní není devastace ODS, ale celého státu!  Pranýřujte veřejně ty, co v ODS jdou proti lidu. Ale zároveň jděte do útoku, tvrdého útoku a vše, co zamýšlíte v dobrém, musíte mnohonásobně opakovat, než lidé uvěří. Ale musí to být věrohodné, pravdivé, pokud možno termínované a lidem srozumitelné!

Pane Šťastný, pravdu nemáte. Nelogičnost Hlavy XXII má paradoxně a výjimečně v tomto případě svoji logiku: Pravdu nemáte, protože i kdybyste jí měl, tak vám jí občané neuvěří. Ztratili jste důvěru a o to v politice především jde! A Nečas a s ním ODS má jedinou a poslední šanci: řachnout do stolu a výše popsané....!

 Vracím se kajícně k ODS, ale podmínečně a naposledy. Jděte do boje. Jděte do boje čestně a spravedlivě. Udělejte soupis hanby těch, kteří se ještě hlásí k ODS, ale už byli odsouzeni, byť třeba nepravomocně. Politika je i o důvěře. Dejte veřejný seznam, že se od odsouzených distancujete. A my seznam musíme vidět a kontrolovat! Jděte do boje s EU. Ale nenechte nás, voliče urážet, že toužíme být samostatní. Je to lež těch, co jsou přilepení na dotace!  My pouze nechceme, aby nás Brusel komandoval, vydíral a žádal výpalné. Nepotřebujeme mít Brusel za zadkem. Braňte nás, poctivé voliče od sprostých a podpásových urážek. Ale toužíme mít evropské ekonomické společenství. Chceme volný pohyb po Evropě. Chceme v Evropě volný obchod. Z žádné Evropy odejít nechceme. Žijeme zde tisíce let! Většina z nás. Totéž chce Anglie. Totéž chtějí Katalánci. Ministr zahraničí nesmí lhát a jít proti českému lidu. Jděte do útoku. Hrdě a sebevědomě. Za nás, za voliče. Za nás, za občany. Před deseti léty lidé odcházeli do Anglie, Irska, Španělska i jinam. Dnes se vrací. Proč, když je u nás zle a tam je čeká zářná budoucnost či  silné euro? Protože je to další lež a ODS se do toho nechala vmanévrovat! Opět i ministrem zahraničí! A další: euroval, fiskální kompakt, kdy podpisem s EU se zavážeme tuto finanční ústavu dodržovat i v době, kdy silné a velké státy budou potřebovat jinou finanční strategii než slabší a menší a přesto budeme muset pravidla dodržet, protože podpisem na to přistoupíme!

Pane premiére, pane předsedo ODS, dejte padáka neschopným agenturám, které nedokáží podat veřejnosti fakta. A podobně i členy ODS, kteří nechtějí pracovat a jenom se vezou na vlně velké strany! Poslanecká a stranická práce je dřina a teprve potom nese úspěchy.

Na závěr: nejenom tyto ale i další body je třeba dohledat, dát na papír a lidem k posouzení. Například v podezřelých kauzách se stále dokola tlačí několik jmen a protože nemáme seznam, vypadá to, že Řebíčkové a další jsou všude. A lidé zuří, kdy to skončí. Přitom to nejsou další kauzy,  ale stále se opakující tytéž. A když absurdně příští prezident nepochopí, že ve vládě mohou být i nestraníci, co se sdružují pod jakýmkoliv jménem, pokud jsou  řádně zvolení jako poslanci s řádným mandátem a nikdo tyto lži o nezvolené vládě bez mandátu nezarazí tvrdě a jasně, je ODS tam, kde zatím je!

ODS, jděte do boje! O to vás žádám já, pravicový volič a občan České republiky. Ale hrdě a poctivě!

S úctou

                      Petr Pokorný     www.paratdnes.cz

 

 

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Petr Pokorný
před 4 roky

Víte, s těmi daněmi je to trochu jinak. Jsem bytostně proti zvyšování daní. Jenomže když socialistické vlády (to není pomluva, dá se dohledat - za Škromacha) šíleně zvedly mandatorní výdaje až na 80%, tak příliš dnešní vláda manévrovat nemůže. Takže když nastala druhá fáze propadu značená W ekonomiky západu, prostě navýšení muselo být, jinak je pouze možnost snížit důchody a další až o 30%. Co byste vybral vy? To jedno procento lidé ještě unesou, propad 30% chudí a důchodci nikoliv.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...