Konečně, soudce, který prozradil údaje o znásilněné ženě, složil vedoucí funkci

ale přečtěme si to celé. Je skutečně onen soudce nenormální?

Soudce Okresního soudu v Děčíně Jiří Kroupa rezignoval na funkci místopředsedy pro trestní úsek. Svůj odchod nezdůvodnil, rezignace však přišla po skandálu, kdy poslal starostovi Rumburku dopis s popisem detailů znásilnění ve městě včetně jména a adresy pachatele i znásilněné ženy.  "Kroupa, který byl místopředsedou pro trestní úsek, se vzdal svého postu. Zastupováním této funkce byl pověřen Jiří Uřídil," potvrdil mluvčí soudu, soudce Miloš Řízek.

Kroupa způsobil děčínskému soudu velké nepříjemnosti na konci loňského roku. Začalo to tím, že právě soudce Řízek odmítl vzít do vazby recidivistu, kterého policie obvinila, že v lese mezi Jiříkovem a Šluknovem v polovině září znásilnil devětatřicetiletou ženu. Nebylo to přitom jeho první znásilnění, za útok na jinou ženu už byl v minulosti ve vězení.

Když kvůli tomu vedení několika měst na Šluknovsku poslalo vedení děčínského soudu stížnost, odpověděl na ni Řízkův tehdejší přímý nadřízený Kroupa. Ve svém vyjádření Řízka hájil, ale nezůstal jen u toho. Do dopisu přidal i podrobnosti, jak znásilnění probíhalo, a také osobní údaje útočníka i jeho oběti.

"Kdokoli si to mohl přečíst. Vyjádření přišlo běžnou poštou, na obálce byla uvedena jen radnice v Rumburku, takže ji na podatelně roztrhli a až uvnitř bylo napsáno, že je to pro mě," popsal rumburský starosta Jaroslav Trégr.

Dopisem se zabývá policie i Úřad pro ochranu osobních údajů

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/rezignace-soudce-z-decina-kvuli-znasilnene-zene-f5x-/domaci.aspx?c=A130322_1904601_usti-zpravy_alh

 

Dočetli jste to až sem?

Také jste se naštvali, jak to, že takhle "blbě" posílá soudce dopisy a ještě tajné a osobní? Nejste první. Jenomže já čtu jinak. A proto reáguji jinak, než ostatní. A proto se  Pařát dnes vymyká běžným stereotypům. Redakci jsem zaslal tento text:

 

. ....jeden od ústeckého novináře Artura Janouška „Soudce, který prozradil údaje o oběti, složil vedoucí funkci“. Dobře, zaslal data, která neměl. Veřejnou poštou o znásilnění. To bych chápal. To neměl. Ale může mi někdo vyložit proč? Vždyť to nemá logiku. Recividista několikrát znásilní, je propuštěn na svobodu, vedení několika měst si asi právem stěžuje a nadřízený onoho soudce, aby ho obhájil... Pošle veřejně nechutné dokumenty o znásilnění!! Včetně osobních dat! Snad jako důkaz, že propustili správně, protože nechutně znásilňuje?

Není to nejdůležitější v tom, co zde schází: přeskočilo mu, nebo si to ona znásilněná vymyslela včetně nechutností a on sice blbě, ale okamžitě ukazoval nevinu? Než někoho odsoudím, tak hledám příčinu. A tak to bylo i s amnestií Václava Klause....

Ministerstvo: stíhání podle druhého článku amnestie je prozatím 3 120. Nyní se omluvilo. Ve skutečnosti bylo zastaveno 331. No a co? Alespoń se lidé bavili....

A Wagnerová s Dientsbierem a půlkou senátu se zviditelnili...

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...