Baník Ostrava: na Moravě žádná krize není

Jak jinak si vysvětlit, že vedení v Ostravě má tolik peněz, že klidně od Baníku Ostrava odkoupí stadion pro fotbalisty, kteří se předlužili a neví kudy kam?

A to podporuje ODS!!!!

I když poslední zpráva je podle Práva a Novinek.cz nakonec jiná:

ČSSD se zachovala jako řádný hospodář a ODS?

Ostravská radnice odmítla za 115 miliónů korun odkoupit stadión fotbalového Baníku, jehož dluhy přesahují 170 miliónů korun. Klub tak podle všeho skončí v insolvenci.

A to přesto, že okresní výkonný výbor ČSSD (OVV) doporučil všem spolustraníkům, tedy i členům ostravského zastupitelstva, aby pro odkup nemovitostí nehlasovali.

„Sociální demokracie je v otázce Baníku nejvíce nejednotná,“ přiznal Právu Kajnar. „Baník je něco jako tradice. Fotbal je světový sport číslo 1, je to kulturně-sportovní fenomén, takhle ho odříznout by byla chyba,“ myslí si primátor.

Mladý poslanec nemá zkušenosti, tvrdí primátor

To, že je proti odkupu pozemků a tribun i vedení ostravské ČSSD, Kajnara netrápí. „Okresní výkonný výbor vede Adam Rykala a nemyslím si, že si uvědomuje, o čem rozhodoval. Nemá ještě ty zkušenosti,“ řekl na adresu okresního šéfa strany a poslance.

Usnesení považuje primátor za legrační. „Zřejmě tam rozhodovaly různé ambice, neznalost, nedostatek kompetence. V okamžiku, kdy OVV řídí kluk, kterému je 25 let a který nemá zkušenosti, to nemůže dopadnout jinak,“ poukázal Kajnar.

Peníze chybí jinde, míní Rykala

Rykalu primátorovy výroky překvapily. „Tohle nikdy neřekl na zasedání okresního výboru ani mně osobně. Navíc je podivné, že stejný okresní výbor v prosinci požádal, aby mu pomohl zastavit přípravy velkých investičních akcí v Ostravě. Tehdy si nemyslel, že nejsme kompetentní,“ diví se šéf ostravské ČSSD.

Potvrdil, že usnesení, které výbor vydal před zhruba třemi týdny, je platné i pro dnešní zasedání zastupitelstva. „Většina ostravských sociálních demokratů je proti odkupu pozemků za 115 miliónů. Hlavně jim vadí to, že by se mělo pomáhat soukromé firmě, a to zvláště v době, kdy chybějí peníze na sociální služby, na opravy cest a chodníků nebo také na podporu mládeže a sportu pro děti,“ avizoval Rykala.

Hluboká poklona ostravské ČSSD, někteří mladí ještě zkažení nejsou, i když fotbal mám rád...

Převzato, celé zde:

11:13

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 3 roky

A nepřišel by náhodou Baník o možnost hrát ligu?

Gustav
před 3 roky

Praktičtější by bylo poslat Baník do insolvence a pak to za výrazně nižší (reálnou) cenu koupit od insolvenčního správce. Jít cestou české klasiky.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...