Jak odpoví prezident Zeman? Romové v akci...

Vážený pane prezidente,

> dovoluji si Vám napsat tento otevřený dopis jako jeden z deseti milionů občanů, jejichž jste prezidentem i sám za sebe jako Váš volič. Byl jsem včera se svojí ženou svědkem neuvěřitelně brutálního a zcela bezprecedentního útoku Romů na slabého nevinného českého chlapce. K případu byla sice přivolána policie, nicméně na jeho vývoj nemám žádný vliv a byl bych nerad kdyby tento případ "vyšuměl".

> Sobota, 13.4.2013, supermarket Globus Černý most, Praha 9, krátce po poledni.
> Romská rodina - otec, matka, babička + dvě malé dcery jsou na nákupu. Kromě nich též množství nakupujících české národnosti. Malé romské dívky se honí a běhají po obchodě. Jedna z nich naráží do přibližně patnáctiletého českého chlapce a padá. Ten jí pomáhá a zvedá jí V tom se na něj vrhá dospělá Romka, matka této malé dívky, a s křikem "ty zmrde já tě zabiju" jej mlátí pěstmi do těla - oblasti ledvin a do hlavy. Obstoupen Romy, v pozici na kolenou je chlapec zbit. Romové odcházejí.

>  Já osobně jsem stál asi 15 metrů od tohoto napadení. Vše se seběhlo velmi rychle a nikdo z přítomných v podstatě nereagoval. Naše společnost nemá pro tyto případy vypracované obranné reflexy. (zatím) Než jsem se zorientoval a pochopil co se děje, bylo po všem. Šel jsem se zeptat napadeného chlapce co se stalo, ale ten byl totálně v šoku, plakal, nebyl schopen cokoliv říci a
třásl se po celém těle. Ani jeho maminka toho příliš mnoho nesdělila, protože musela kromě něj utěšovat svého druhého mladšího syna.
Nikdo z přítomných nereagoval v průběhu napadení, ani potom. Sklopili hlavy a šli dále nakupovat. Nezbylo tedy než pozvednout vlastní hlas a řešit vzniklou situaci sám. Vyzval jsem okolo stojící k přivolání policie a k zajištění případných svědků. Jistě patřičně nahlas, aby všichni v okolí alespoň třiceti metrů poznali, že se najde alespoň jeden, kdo se Romů a současné situace ve společnosti nebojí. Posluchačů bylo dostatek a jejich reakce byly zpočátku váhavé.

>  Když Romové zjistili, že jejich akce může mít nějaké další pokračování, tak jednají také. Otec dívky mne se slovy "zasraný gadžo" napadá, vyráží mi věci z rukou a dochází k fyzickému kontaktu. Poznává ale, že se nebojím a že je vlastně sám a bez přesily. Útok nepokračuje. Volí jinou taktiku. Svoji malou dceru, ano, tu které bylo pomáháno na nohy, narážejí hlavou do regálu aby byla zraněná a aby mohli svůj útok zdůvodnit, případně získat finanční, odškodnění.

Celou situaci nakonec bravurně zvládá přivolaná městská a republiková policie. Romové nemají doklady. Přidávají se další svědci ochotní svědčit - zajímavé, že pouze ženy. Napadený chlapec i po cca půl hodině od útoku je stále v šoku, třese se a bojí se o život.  Doporučujeme mamince napadeného návštěvu lékaře a nabízíme odvoz. Říká, že má vlastní vozidlo a že s chlapcem lékaře navštíví.

> Celý tento sobotní zážitek byl pohledem na tu nejsyrovější formu zloby a nenávisti této romské rodiny vůči Čechům. Nezmiňuji proud těch nejhorších nadávek, které jsme museli vyslechnout. Nepíši Vám tento dopis proto, že mne to baví. Píši ho proto, aby jste měl další informaci do mozaiky dění v tomto státě. Tento útok Romů neskončil smrtí nebo fyzickým zraněním někoho z nás, ale byl zcela bez pochyby rasově motivován.

> Nechci být špatným prorokem, ale pokud se současný stav nebude řešit, bude to stále horší. Pokud bude výkon trestu pro  některé "potrestané" formou rekreace, mine se účinkem. Pokud budou mít romské rodiny při výplatě sociálních dávek přednost před českými matkami s dětmi, napětí ve společnosti poroste....nechci pokračovat.

> Chtěl bych vyšší míru spravedlnosti pro dobro nás všech a vy máte moc.

> S úctou Pavel Jelínek.
> tel.            +420 731 533 111
> E-Mail        techconsult@rump.cz(mailto:  te chconsult@rump.cz

 

Nemohu se neubránit dovětku: zatímco z osobního (nikoliv státního) kravina s Nagyovou je vláčena přes intimní záležitosti jako prasárna, skutečné ohrožení občanů se zamlčuje. Co dělají Láskové, Ištvánové a dalšín guru čestnosti a spravedlnosti? Komu ublížili, že dva tři dni žárlí jedna dáma na druhou, zatímco zde jde o životy?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...