Je ještě v USA demokracie a svoboda? A větší než v Putinově Rusku?

 

V předminulém století a dokonce ještě po „Černém pátku“ drtily ekonomicky USA celý svět. Jejich základní doménou byla svoboda, demokracie a princip „neviditelné ruky trhu“. 

Prostě to bylo založeno na důvěře, obrovském úsilí a malém státu, kdy USA nechávaly lidem skoro všechny peníze a jenom trochu si odebíraly na „obsluhu státu“. Slovo dotace tam znělo jako výstřel z pistole, jako něco smrdutého, slizkého a prašivého. A USA se nemusely mocensky starat o nikoho. Jejich úžasnou akceleraci záviděl celý svět a jejich náskok od technologií až po dynamiku byl nepřekonatelný. Kdeže ty časy jsou...

Velmi dlouho si USA držely imigrantskou politiku na uzdě. Důvod byl jasný: nebezpečné náboženské sváry ničí každý stát a muslimové, židové a další fanatičtí přívrženci své jediné pravdy byli tvrdě prověřováni. (Lze dohledat v dokumentech – jejich nesmlouvavý a bezskrupulózní atak na svobodu podnikání, kdy zákon nepsaný v USA byl, že vydírat je trestné vyměnili za „nekřesťanské úroky“ a další formy vydírání, což americkou společnost vedlo k imigračnímu zákonu:Ve 20. letech jsou přijaty tři přistěhovalecké zákony, stanovující roční kvóty pro příjem přistěhovalců. Pravděpodobně nejznámější je v pořadí druhý, tzv. Johnsonův zákon z roku 1924, který umožňoval přijetí imigrantů v množství maximálně 2 % obyvatel daného státu v USA k roku 1890, což bylo pouhých několik tisíc imigrantů ročně.. Množství židovských imigrantů kleslo nejprve pod 50 000/rok, pak na 10 000/rok a v první polovině 30. let se pohybovalo v rozmezí 2000-5000/rok ) Přesto židovský atak byl veden na jasné cíle: zbrojní průmysl a banky, které posléze ovládli!

Jenomže ke konci dvacátého století se svět změnil , USA se změnily, zbrojní průmysl a ropa se staly základem čachrů této velmoci. Najednou se tento stát začal propadat, děsivě zadlužovat, ba co víc: vojenské technologie, vesmírný výzkum a další tajemné a utajené operace potřebovaly „mozky“ a těch se už USA nedostávalo. Takže vláda povolila vstup jakýchkoliv studovaných kapacit odkudkoliv a přestala hledět na vlastní, vnitřní bezpečnost. A právě tyto „mozky“ se stali součástí velkého byznysu, ale i velké nenávisti. Najednou se totiž vytrácí ona svoboda a demokracie.

A v tento okamžik, donedávna i arabskou komunitou obdivované Spojené státy vytváří nepřítele a vytvoří dělící čáru mezi muslimy a židy. Nastává doba temna.  

Zbrojní průmysl, stejně tak jako finanční instituce se svojí tvrdou politikou a chrastěním zbraní dostaly do rukou jedné skupiny obyvatel. (Které, se dá lehce zjistit) Jenomže zbrojní systémy už neměli kam se vnitřně  rozpínat a najednou svět slyšel další a další výstrahy o protidemokratických ohniscích. Jistě, SSSR a komunistická totalita byla skutečným nepřítelem, ale najednou vznikaly další jako Vietnam, tu Afrika, tu arabské státy, prostě kdekoliv kdokoliv.

Krásně to lze dokumentovat před „11.zářím a útokem na dvojčata“, které se stalo symbolem. Už mnoho měsíců předtím zbrojní průmysl vyhrožoval vládě USA, že bude strašně propouštět, protože nemá pro své rakety Tomahawgh, Boeing a další odbyt. I proto je hodně lidí přesvědčeno (u nás třeba Hájek a jeho Protiproud), že tajné služby USA za pomoci Mosadu musely najít nepřítele, aby se opět zbrojní průmysl roztočil. A touto akcí jsou přesvědčeni, že se jim to podařilo. Faktem je, že od tohoto okamžiku sice USA dluh řádně navýšily, ale zbrojní průmysl se rozjel na plné obrátky. Ví Bůh, co na tom pravdy je. ALE drtivá krize už se objevovala PŘED 11. zářím.

A nyní se dostáváme do fáze, kdy jsme přesvědčeni, že demokracie a svoboda je v USA vysoká. Jenomže...

Edward Snowden

Stále častěji se přesvědčujeme, že útoky na Rusko, Putina a jiné státy jsou pouze zastírací manévr, jak utajit vnitřní totalitu. Začal to nejdříve nenápadný únik o zavření lidí v cizině. Následně se zjistilo, že v americké věznici na Quatanamu jsou léta drženi vězni, kteří nebyli nikdy souzeni. Skoro v zápětí se provalilo mučení. Pak unikla data z tajných služeb a diplomatických depeší, ke kterým se přihlásil Julian Assang, spoluzakladatel WikiLeaks. Obyčejní američané si stále více stěžují, že jim Velký bratr už sedí za krkem a šmírováni jsou na každém kroku. Vláda to zapírala. Jenomže nyní se dostalo nejstrašnější obvinění, které se ukázalo jako pravdivé: americká vláda totálně kontroluje veškeré telefony, internet, každou komunikaci občanů USA!! Ano, Edward Snowden zdánlivě zradil občany USA! Ale nikoliv pro peníze, ale aby opět bojoval za jejich svobodu!! Neuvěřitelné hrdinství.

Tento člověk si prakticky zničil život, protože se z něj navždy stane psanec. Nikdy se domů nevrátí jako Mašínové, byť v obráceném gardu. Z komunistické diktatury do svobodného světa.

Ale zničil si svobodu, aby ji pomohl najít miliónům dalších. Edward Snowden vynesl informace z NSA, protože nechtěl žít ve světě, kde nikdo nemá žádné soukromí.

29letý technický asistent dříve pracoval pro CIA a NSA. Tisku předal tajné informace o tom, jak NSA odposlouchává elektronickou komunikaci po celém světě ve spolupráci s velkými americkými firmami (Microsoft, Google, Facebook aj.).

 

Vláda USA musí přiznat, že lidem celého světa lhala! Jak se k tomu postaví Google a Facebook nikdo neví. Obama je v koncích a stále blekotá, že bojoval proti terorismu. Důkazy ale nemá. Padne prezident Obama předčasně?

 

 

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...