Praha: Situaci jsme výborně zvládli oproti roku 2002

 

hlásí čtvrtprimátor TOP 09 "Béda" Hudeček. Napršeli jsme jenom polovinu vody..... V roce 2002 se stala chyba na povodí, my to výborně koordinovali, hlásí tento génius. Pouze u Hostivaře bylo neměřitelné množství vody....

S prominutím, je to blbec. V roce 2002 už bylo tolik vody, že to teklo nekotrolovatelně jako nyní v Pasově. Zatímco průtok tenrát byl 5400 kubíků, dnes  nejvýše 3200. Ještě ve 24.00 bylo všude zděšení z Berounky, v 0.30 bylo hlášeno: překvapivé měření v Berouně - voda začala klesat a nikdo neví proč.... 1.30 hod už byl pokles patrný asi o 15 -20 cm a bylo jasné, že Praha je z nejhoršího venku. Takže opět ráno vylezli hrdinové, kteří "léta" připravovali tyto kroky, a koordinovali připravu záchranných jednotek...

Ne, to je na facku!

Největší zásluhu ( a můžeme mu vytýkat cokoliv) má bývalý primátor Bém, který vše totálně rozjel, koordinoval "opevnění" Prahy, vyřešil celý harmonogram příkazů, povelů a uzávěrek od kaskády přehrad po koordinaci všech jednotek.

Pane Pavle Béme, obrovský dík za to, co jste tehdy v dobrém vyprovokoval a na čem nyní Praha mohla stavět.

Je však jisté, že se nenajde žádná velká osobnost, která by Vám poděkovala za obrovskou přípravu. Nyní každý může slyšet: podle harmonogramu fázujeme všechny kroky. DP Prahy - uzávěrky jsou přesně podle harmonogramu. Povodí - odpouštíme podle harmonogramu. Hasičské a policejní jednotky - pracujeme podle harmonogramu!!!

Nikdo, nikdo nemá tolik cti, aby řekl: ano, tento Pavel Bém se svým týmem stál u celé přípravy koordinace a zabezpečení hlavního města. Je prostě z ODS a rozkradl s Janouškem Opencard a tunel Blanka. Že je to kravina? Kdo tvrdě vystoupí proti těmto stupiditám? Nikdo!! Zbabělost a kariéra to nepovolí...

Přitom není nic snažšího, než se podívat na dokumenty, záběry, jak všude Bém pobíhal...

Tak alespoň já Vám, Pavle Béme děkuji. A i když Svoboda odkryl některé lumpárny, které společně s fotovoltaikou a ČEZ vylezly napovrch, na klidu Pražanů máte největší zásluhu Vy!

Nyní je třeba zjistit, proč se zábrany začaly stavět pozdě, proč Hostivař do Botiče neodpouštěla dříve, když v Praze a okolí trvá deštivé počasí už měsíc, proč kaskáda najednou odpouštěla, když Berounka nekulminovala (ale třeba tam víc zapršelo, to nikdo zatím neví), proč se zavíraly nečekaně školy a školky z příkazu magistrátu. To už jsou technické věci či nesmyslné příkazy, které se musí prošetřit. Ale Praha vzhledem k průtoku 3200 kubíků prostě na většině míst žádné dramatické chvíle neprožila. (Místně ano, Modřany, Lahovičky...)

A koordinace záchranných týmů se nacvičovala léta, pane Hudečku. Nikoliv týden, kdy jste zastoupil s Vávrou Svobodu! A vše je přesně popsané, jak, kdy a kam! Ty týmy mají jasné instrukce, vy jste pouze stafáž!

V noci jsem hovořil s týmy, kteří pendlovali mezi přehradou Slapy, Vrané nad Vltavou a soutokem Vltavy s Berounkou. A všichni si pochvalovali zpracovanou instruktáž. A vážně jste tam nebyl celá léta, Hudečku. Dokonce ani TOP 09...

Ale kde asi situace bude hrozná, je více na sever. Soutok Labe, Ústí, soutěska Porta Bohemica u Hřenska - to jsou ta skutečně ohrožená místa, prostě tam, kde to bylo předpokládané a řešení se nedaří (možná ani nejde) nalézt.

 

 

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Brabec
před 3 roky

Souhlasím, Bém má zásluhy. Nejen TOP ale i Svoboda mlatili prázdnou slámu.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...