A připravuje se zatčení prezidenta Zemana, Rychetského, Rusnoka a Štěcha

 

Ne, to není fantasmagorie, ani nadpis na přitáhnutí čtenářů. Ptám se na tyto nejvyšší ústavní činitele naprosto důvodně a vážně:

 

Jaká je pojistka na to, aby nějaký pomatený Ištvan neučinil dohodu s nějakým soudcem „Berkou“ a nepozatýkali nejvyšší ústavní činitele s dovětkem, že rozkrývají klientelistickou síť, která je tak tajná, že to nesmějí říci ani sami sobě?

Ne, pozor! Toto není legrace, to skutečně řekl pro Hospodářské noviny Petru Honzejkovi Ivo Ištvan!

 

Doslovně: „chtějí síť rozkrýt, ale pokud se to nepodaří, nechají si to pouze pro sebe,“ doslovně řekl Ivo Ištvan! „Pokud nenajdou procesní způsob, tak by to nemělo žádnou relevanci!!!“: dodal.

Nakonec je to tak tajné, že to čtou se zavřenýma očima, chtělo by se parodovat Vlastu Buriana! Bohužel, zatímco Burian si dělal legraci (a možná narazil na tyto šílenosti také, dokonce v závěru života), zde to říká ten, co sejmul celou vládu!

 

Už jenom to, že Janoušek a Rittig měli tak strašnou moc, že se před nimi třásl celý justiční systém, celý politický systém a dokonce Brusel (opět to není blábol, prý měli pod palcem i mezinárodní dohody a vlády je poslouchaly) vypovídá za vše. Nebude nakonec tvrdit Ištvan a jeho přátelé, že měli pod palcem celou armádu a dokonce NATO?

Proboha, není někdo totální cvok?

To skutečně není obhajoba Nečase a Rychetského, kdyby se dopustili nějakého zločinu. Ale!!!

Připusťme, že Ištvan a soudce narazili na klientelistickou síť. A toto jsme slyšeli mnohokrát. Stejně tak jako jedna strana o druhé říkala, že je justiční mafie. A dodnes nerozsouzeno. Selský rozum říká: pokud někdo srazí vládu, tak musí být takové důkazy, že je okamžitě národu předložím na stůl! Jak je možné, že tak strašný zločin nejde procesně doložit, nebo Ištvan připouští, že to bude těžké?

 

Nikdo přece neříká, že má vydat detaily. Ale jak zjistíme, že Ištvan týdny nevyrábí falešné důkazy, které po dokončení nastrčí soudu? Jak je možné, že hlavní důkazy nemá před obsazením Strakovy akademie, sídla vlády?

Já tvrdím jediné: měsíc po zatčení nemít ani jeden relevantní důkaz, který by se předložil veřejnosti, je zločinnost, i kdyby nám nakonec předhodil umělé důkazy, že se Al Kaida spojila s Hitlerem a Stalinem dohromady!

Ta základní otázka totiž stále zní: kdo zabrání zatčení Zemana, Rychetského, Rusnoka a Štěcha, pokud se jeden Ivo Ištvan zblázní jako stařičký generál z Dobrého vojáka Švejka a spolčí se s lidmi, jako je soudce Berka?

 

Jak je ústavně chráněn demokratický systém České republiky před různými pomatenci či zločinci, kterým se nevyhne ani justice? Jak fungují tři pilíře ústavní moci, když se rozsype  sněmovna po zásahu dvou plukovníků a jednoho soudce, o kterých nevíme, zda tak strašně utajené informace, které nevědí ani oni sami, dokáží sami sobě odtajnit?

A srovnávání s Rathem nejenže kulhá, ale je to naprosto jiný případ. Zatímco (pokud se nedá zpochybnit krabice a zlodějna Ratha), je trestní čin jasný a jako poslanec by mohl využívat různé konexe a vstupy, kam běžný člověk nemůže, takže síť zlodějen by se dala zahladit, zde výše popsaný skutek nejenže je sporný, ale dokonce sám Ištvan řekl, že musí tuto konstrukci vytvořit a předat soudu, protože nikdo nikdy toto u nás nesoudil.

Mnozí občané se ptají, proč tato akce je nazývána policejním pučem a metoda STBáckých praktik, když jedině takto se dá vymýtit korupce a my tím v podstatě bráníme vyšetření zlodějen. Ne! Tak to není a rozdíl je snadné vysvětlit jednoduchou definicí: v demokratickém státě je předvídatelné právo. Tudíž je každý za svůj čin zodpovědný. V totalitním státě se zatknou nepohodlní či opozice a pak se hledá paragraf, na který by se dali odsoudit a „upálit“!  A stačilo se jenom „blbě“ podívat! A za druhé: v demokratickém systému je vysloveno jasné obvinění a  strany se mohou obhájit, nebo žalující odsoudit. V totalitě STBáků stále říkali: my něco na vás máme a buď budete držet huby, nebo to na vás vytáhneme! A lidé žili celý život ve strachu, jestli proboha někam nešlápli, nějak jim „huba“ neujela a pak se to sečte!

Jak postupuje vyšetřování Ištvanem si můžete dosadit sami.

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
apolo
před 3 roky

Taková hloupá úvaha o zatčení toho,nebo onoho je k pousmání.Zatýká se přece pro porušení zákona,ne pro nějakou domněnku.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...