Cikánský teror v několika obrazech

 

Překrucování faktů a nespravedlivé napadání majority mě donutilo napsat protest osobě, která toto ve všech denících vyprovokovala.

K rukám  PhDr. Anna Šabatová, Ph.D.

Vážená pani Šabatová,

Domnívám se, že byste měla více vážit svá slova. Kor, když se představujete jako předsedkyně helsinského výboru a bojovnice za lidská práva !

Nejenom představitelé charty, ale i část společnosti si zvykla, že může mystifikovat a ohýbat fakta, aniž by nesla zodpovědnost. Voláte po cenzuře slova. Nenapadlo Vás, že první byste měli být cenzurováni vy (v množném čísle) za neuvěřitelné podpásové rány a urážení většinové společnosti? Ten rasismus nevyprovokovávají Romové, dokonce ani většinová společnost ne. Problém je, že ten pseudorasismus vzniká nespravedlností, jejich sémě zasíváte Vy a vám podobní!

Romové využívají to, co se jim povolí. A nikdo jim to nemůže mít za zlé. Tak by se zachoval každý. A někdy už mi připadá, že chování antifašistů je na stejné úrovni, jako hasič, který založí požár, aby byl slavný hrdina a zároveň aby se zjistilo, že onen člověk je nepostradatelný. A mám obavy, že uměle zaséváte sváry mezi naši společnost, abyste si zasloužili správnou míru dotací o boj s rasismem.

To, že kde kdo si upravuje obrázky, aby si udělal reklamu svému článku,  

Toto se stalo součástí vyšetřování policií na podnět...
Toto se stalo součástí vyšetřování policií na podnět...

pod názvem „ilustrační foto“, používané ve všech hromadných sdělovacích prostředcích, nikoho ze židlí nenadzvedne. Jestliže však ROMEA.CZ  či podobné organizace obviní někoho z protiromské

činnosti,  nastane šílenství. Pokud bych si dal práci, tak během týdne najdu 100 takovýchto „ilustračních foto z photoshopu“.  Samozřejmě pokud se jedná o majoritu tak je to v pořádku. Ale opačně? Skutečně budete řešit tato všechna opačná zneužívání? Byť se toto děje po desítky let a nikoho to nezajímalo. Proč ta angažovanost najednou?

Toto je česká policie podle expertů??
Toto je česká policie podle expertů??

Nevěřím, že zpráva BIS obsahuje nepravdy

V České republice žádný rasismus ve větší míře není! A prosím nezaměňovat pár stovek vyšinutých lidí – skutečných rasistů – kteří to berou hlava nehlava od těch, kteří žádají zástupce společnosti, neboli státu, aby měli všichni stejná práva a stejné povinnosti!

Voláte po cenzuře. Jakým právem? Kdo Vám dal právo žádat oklešťovat opět naše svobody? Kdo Vám dává právo žádat omezování projevu? Vy, kteří jste ústy Havla za vlády jedné strany žádali svobodu projevu, nyní, když se to obrátí proti vám, žádáte opět totalitu? Každý z nás bojuje s osočováním ve veřejném prostoru, každý z nás už byl nařčen z čehokoliv. Ale to si musí společnost vyřídit sama mezi sebou. Protože každý výkyv směrem k jedné části automaticky znamená výkyv druhé části v protisměru a vyvolá střety! Ten hněv na Romy, které nazýváte rasismem, je totiž naprosto pragmatického původu. Když my, děti většinové společnosti nepříčetně řvali, prostě jsme dostali pár facek. Normálních, lidských, výchovných. A bylo to. A tím jsme se učili, že naše svoboda končí tam, kde druhého začíná a my můžeme řvát jen potud, pokud nás nikdo neslyší. Že kolem žijí lidé. Že potřebují spát. Že jsou třeba nemocní, odpočívají po práci. Jestliže tato pravidla si dokáže majorita mezi sebou vynutit, jakým právem bráníte oné majoritě, aby tato práva vynutila i na minoritní společnosti?

Navíc je mi naprosto nepochopitelné, že zprávu BIS zveřejňujete naprosto tendenčně, dehonestujete poctivé občany, kteří mají strach o své zdraví, o své majetky. Je ve zprávě BIS, kolik bylo okradeno a oloupeno romských občanů a občanů majoritní společnosti? Jaký je poměr v majetkových přepadení Romů, či vloupání do jejich obydlí?

A právě tyto provokace různých pseudo antirasistických výborů iritují většinovou společnost natolik, že je vytvářeno zdání rasismu. Romové ani Češi rasisté většinově nejsou. Pominu li těch několik stovek skutečných rasistů, kteří by se měli léčit. Nuceně a v ústavu. I když neznám žádný relevantní rozpočet, podle mnoha starostů se do různých neziskových organizací pseudo protirasistických kampaní nalévá tolik, že odejmutím těchto peněz a předáním romským dětem na výchovu by každý Rom mohl mít svého soukromého učitele!

Vy potřebuje vytvořit zdání rasismu, aby vám nebyly zrušeny dotace. Proto zde vytváříte stav nerovnosti, aby to slušné občany provokovalo a potom ty požáry jdete hasit!  Dokonce i ti slušní, civilizovaní Romové české národnosti se staví proti vám, kteří to zneužíváte!

Jak je možné, že se nyní v Praze po krizi objevuje tolik občanů černé pleti a nikoho nezajímají, nikomu nevadí? Jezdí ráno do zaměstnání a neslyšel jsem, že by v hromadných dopravních prostředcích někdo proti nim  reagoval. Jak mi potom vysvětlíte, že nastoupí množina romské národnosti neurčité výslovnosti a je okamžitě poplach a hlídání peněženek? A není to o předsudcích. Oficiálně pro policii to znamená, že tam a tam zase operuje skupina lidí, zaměřená na osobní příruční zavazadla!

A ta vaše zpráva je provokativní a manipulativní. Není tam nic napsáno, kolik procent té či oné skupiny se tato osobní činnost týká, kolik procent je útoků proti té či oné skupině, kolik  přepadení je proti romské komunitě a kolik proti většinové.

Vy jste se pasovala do role ochránkyně obětí. Takže co dnes udělat poctivý a řádný rozbor v kauze „Matiční ulice“, zjistit, kam se odstěhovali původní obyvatelé a jak to probíhalo? Není objektivní obraz základem k napravení věcí budoucích? Omluvil se vůbec někdo původním starým obyvatelům, kteří se dostali nespravedlností do depresí?

Poznejme naši minulost, abychom nedělali chyby v budoucnosti!

Zde máte  svojí příležitost. Váš manžel Petr Uhl se tam angažoval osobně s panem Kocábem, máte to tedy z první ruky. Dáte lidem pravdivé a objektivní informace?

Myslím, že Helsinský výbor by měl řádně vysvětlit, co je spravedlivá sociální politika bez klišé - dát lidem práci, co je to vychovávat občany, aby se tolerovali a jak k toleranci a hlavně dodržování osobní svobody donutit ty, kteří na to nehledí.

Vážená pani Šabatová, vyučujete nyní na Katedře sociální práce UK. Neměly by podněty vzejít právě od Vás, když si s tím ani společnost, ani politici nevědí rady? Podněty takového rázu, které by si to starostové vzali za své a Vy byste byla garantem jako každý pracující zodpovídá za svoji práci. Nebo můžete pouze kritizovat bez Vaší osobní zodpovědnosti a pouze nám, hloupým lidem ukázat, jak se to má udělat?

Vážená pani Šabatová, předem děkuji za odpověď  a berte tento dopis jako veřejný k Vašemu veřejnému dialogu „Regulujme média i diskuse, navrhuje po protiromských akcích Šabatová“.

A dokonce se domnívám, že nezastavíme li tento proces zvrácenosti, našim potomkům se to vymstí, stejně jako v USA, kdy ne-výchova vedla ke katastrofálním následkům a desítky či stovky mrtvých školáků žalují....

P.S. Podívejte se na názory lidí (těch slušných) pod články, které citují Vaše slova. Ale cikánský (romský) jakožto majoritní teror zde žádný není!

 

S úctou Petr Pokorný

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...