Globální oteplování se na desítky let odkládá (NOAA)

Díky moc. Strašně jsem si oddechl. Já už se fakt bál, že mě přesvědčí a pivo nebude kde ochladit! Moc moc děkuji.

Posledních třicet let jsem se strašně bál. Byl jsem drcen strašlivou katastrofou, že se usmažím jak v pekle, nebo se utopím, protože vše roztaje a pevniny se octnou pod vodou. A ejhle.
Najednou někdo ochladil moře a na několik desítek  let se globální oteplování odkládá. Ale za několik desítek let určitě, ale naprosto určitě se globální oteplení vrátí. Alespoň to tvrdí nejnovější studie nejprestižnější „Oteplovací skupiny při OSN“....

Vyplývá to ze studie amerických vědců. Jejich zjištění je významným krokem při řešení největší záhady výzkumu klimatických změn, a sice, proč průměrné globální teploty, které si stále zachovávají rostoucí tendenci, stoupají v posledních deseti či patnácti letech pomaleji než dřív. Vody ve východních tropických oblastech Tichého oceánu jsou v poslední době nápadně chladnější vzhledem k účinkům jednoho z největších oceánských systémů proudění, takzvané tichomořské oscilace. (Kdo to tam sakra skutečně chladí, že zničil tak perfektní studii globálního oteplení?)
Málo lidí ale ví, že oba tyto systémy jsou jen částí podstatně větší tichomořské dlouhodobé oscilace (Pacific Decadal Oscillation), která přináší střídání teplejšího a chladnějšího počasí v řádech dekád. Tento systém je nyní v chladnější fázi, která by mohla trvat několik desítek let, upozorňují vědci. Poslední taková chladná fáze byla zaznamenána mezi 40. a 70. lety minulého století. 

Nová studie ústavu Scripps Institution of Oceanography podporovaná americkým vládním Národním úřadem pro oceány a ovzduší (NOAA) spojuje "přestávku" v globálním oteplování právě s tichomořskou oscilací.
Zpomalení globálního oteplování přivítali skeptici jako důkaz, že skleníkové plyny ovlivňují klima méně, než se předpokládalo. Experti jsou ale opatrnější a varují, že po nynější chladnější fázi čtyř desítek let teploty patrně znovu porostou rychlejším tempem.

UFF, tak to jsem si oddechl. Za čtyřicet let se uvidí, jestli se globální oteplování vrátí. Zatím jdu na jedno orosené, dokud se neoteplí...

Nebo je pravděpodobnější, že sovětské „zaručeně pravdivé“ Rádio Jerevan pozvolna přebírá americká špičková agentura z „eL Ei“ napojená na špičkový, odposlouchávací systém Obamovy administrativy...

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

xxx
před 3 roky

Jsou to debilové

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...