Dostane rádio Impuls také „impuls“ jako Mf Dnes a Lidové noviny?

 

Kdo dnes zakoupil Mf Dnes, musel se zděsit. Velké obrázky, nekonečné množství inzerátů, pár článků a televizní příloha. Babišovy noviny jedou...

Pokud nahlédneme do Lidových novin, opět se z nich stává dvojče, po úprku redaktorů je pusto a prázdno a pár textů, které snad externě dodává redakce na odchodu, to nemůže zachránit. V Mf Dnes ze šestnácti stran je šest stran celostránkových inzerátů, ostatní strany mají obrázky na půl strany, na vyplnění prostoru. Pár nepodařených článků, v další části plácanice o filmech, hvězdách, kvalitní čtení cirka na deset minut za devatenáct korun. Jistě, příloha... Ale kupuje si někdo noviny kvůli televizi samotné?

A když i Jaroslav Kmenta – redaktor, který se dostával záhadně ke zdroji policejnímu (nyní je jeden ve vazbě za únik informací) si dal odchod z Mf Dnes, tak to už je něco.

 Hned na první schůzce, když Andrej Babiš přišel do Mladé fronty, mu prý řekl, co si o něm myslí. Na rovinu se jej prý zeptal, zda mu nebude vadit, když na první stránce novin bude obrovský titulek „kmotr Babiš“. Miliardář se prý velmi podivil, jak si o něm může někdo myslet, že je kmotr. „Já přece nekradu z veřejných peněz. Vy mi chcete říct, že jsem totéž co Janoušek, Rittig nebo podobně?“ rozčiloval se prý. Načež mu prý Kmenta vpálil: „Vždyť jste pásl Grosse“ a připomněl mu například i Ivana Langera.

(Mimochodem, co o Babišovi v roce 2011 napsal Komárek, než ho Babiš zaplatil

KOMENTÁŘ: Miliardář Babiš prská jako Pepa z hospody - iDNES.cz)

V dalším průběhu rozhovoru pak Kmenta zavzpomínal, jak dělal v roce 2005 s Babišem první rozhovor. Když už se po vypnutí diktafonu chystal odejít, chtěl si Babiš ještě povídat, zeptal se jej tedy na jeho vztahy s Grossem. Miliardář se prý přímo rozkřičel. „Ten se řídit nedá. Já jsem mu tady řekl, aby něco urobil a jak myslíte, že to dopadlo? Je neschopný, si tam postavte prkno, od něj se to bude odrážet lepší. On je pod pantoflem, bez svojí ženy nerozhodne nic,“ vykládal mu prý o tehdejším ministerském předsedovi.

Pak ještě Kmenta zavzpomínal, jak se mu Babiš pokoušel vnutit dokumenty dokazující manipulaci s pozemky za Prahou. Kauzu nakonec zveřejnily jiné noviny a vedla k odvolání ministra Petra Zgarby, který se zabýval zemědělstvím, tedy oborem, o který měl Andrej Babiš eminentní zájem.  Napsal Reflex.

 

Docela zajímavě i vnitřní dění blogerů popisuje dlouholetá slušná blogerka Naďa Dubcová z Lidových novin Kam kráčíš, BigBlogere?   I když je pravdou, že Lidové noviny ještě totálně nepodlehly. Zatím...

Ano, cenzura a  autocenzura už trvá rok, dva a lidé zuří. Nyní to ale nabralo řádný „impuls“ a běh života redakčního se zrychlil. A pokud „Impuls“ dostane také „impuls“, máme se na co těšit.

 Pohyb desítek redaktorů v jednom časovém období naznačuje mnohé. Kde se zastaví?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...