Čeští zemědělci se zblázní. Kvůli nám Afričané umírají!

 

Může být větší zločin? Dotacemi až k smrti!
Může být větší zločin? Dotacemi až k smrti!

Afriku okrademe a pak jim tam pošleme farizejsky Člověka v tísni. Perpetuum mobile...Dotace a la Evropa a Amerika

Jak je ošidné přistoupit na europožadavky, které se posléze promění v neprospěch těch nejslabších, je pokračování vývozu potravin. A humánní Německo dělá největší zločin!



Jak jsme již popsali na "kolotoči sýra Eidam", Eidam – dotační zločin EU zakrývá zemědělská loby finálem byl zvýšený vývoz do Afriky a velký zisk Německa. Jenomže zatímco Německo bude v kolotoči pokračovat dál, brzda nastane ve vývozu na černý kontinent - do Afriky. A to bude rána pro české zemědělce, kteří si Velebou prolobovali tento systém a udělali ze sebe blbce. Vlastně z našich zemědělců. O co jde?

Eurokomisař pro zemědělství Dacian Ciolos je připraven odstranit, a to beze zbytku, podporu vývozu zemědělských produktů z Evropské unie na černý kontinent. Afričtí rolníci už dlouhé roky trpí pod záplavou levných evropských potravin.

A jak zveřejnil TÝDEN.cz
tamní zemědělci a západní nevládní organizace subvence už roky kritizují jako neférové a požadují jejich zrušení. Mnoho afrických rolníků už tato unijní (to je i česká politika)  zruinovala a připravila je o obživu. A v jakém stavu jsou tamní lidé víme všichni.

Pouze z nás dělali idioty, že je to pomoc Africe

jako každá pomoc, kterou nakonec shrábnou "dobrovolní organizátoři" a do cíle dovezou pár flašek vody. Prý kalorické a nezávadné...

Ano, Německo okrádá nás a my, abychom měli na Seyšely a Monako, tak totálně okrádáme Afriku, kde kvůli naší "pomoci" umírají hlady. Snad už konečně někdo ty hrůzy začíná vidět.


K oznámení svého plánu si rumunský eurokomisař cíleně vybral berlínský veletrh Grüne Woche (Zelený týden), největší zemědělskou výstavu na světě, která otevřela brány ve čtvrtek.

"Jsem připraven tento nástroj zrušit i v dobách krize, kdy by ho bylo ještě možné použít," prohlásil k vývozním dotacím Ciolos. Toto rozhodnutí podle něj uvede v soulad zemědělskou a rozvojovou politiku.

Dvě desítky let subvencí přispěly k tomu, že evropští zemědělci vyráběli draze, a přesto byli konkurenceschopní. Na straně poražených stáli rolníci z Afriky. Jejich trhy například zaplavovalo drůbeží maso ze starého kontinentu za ceny, pod které oni sami nemohli jít. 

Potravinářský průmysl v EU kvůli dumpingovým cenám zlikvidoval během několika let drůbežářství v mnoha afrických zemích. A když zlikvidovali konkurenci, mohli navíc Evropané ceny za jimi vyvezenou drůbež na afrických trzích zvýšit. Stav k pláči a zoufalství - alespoň pro Afričany.

Ano, z této sviňárny a zločinnosti, které se říká výpomoc, vzniká bída v Africe, hladomor a zoufalství, které tak rádi evropští a američtí filmaři rádi filmují. A ještě žádají o zvýšení! A bohaté zrůdy ještě víc bohatnou a chudí chudnou, nebo jako v Africe už hlady umírají.

To jsou ty dotace, nad kterými tleskáme a nad hladem v Africe farizejsky lomíme rukama. Vždyť oni jsou líní a černí!!


Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Petr Pokorný
před 3 roky

Mimochodem dnes v noci se projednávalo, zda tam pošle NATO a USA vojáky a zda tam s humanitární pomocí neposlat zbraně a munici. Nerostné bohatství přece západ potřebuje, ne?

Iveta
před 3 roky

To je hrozné. Mě by zajímalo, jak se k těm informacím dostáváte. A jak je možné, že to novináři nepíší?

xx
před 3 roky

Ono se o všem píše. Ale ne o všem se píše na prvních stranách masových médií.

Člověk se musí trochu pídit. Hodně se dá získat přes sociální sítě. Někdo si něco někde přečte, dá odkaz a takhle se vhodnou volbou sítě přátel dá dobrat k zajímavým informacím, které nezaujímají přední strany médií nebo dokonce jsou záměrně nepublikované.

Znáte to ze seriálu Jistě pane ministře:
„Chcete to cenzurovat ? Ovšem že ne, to by bylo hrubě nepatřičné a nedemokratické. My to jen nezveřejníme“.

Petr Pokorný
před 3 roky

Děkuji. Na zvracení. Nebo mi spíš z toho běhá mráz po zádech.

Petr Pokorný
před 3 roky

Komedie nemající obdoby

Jižní Morava - Stop snižování chovu hospodářských zvířat. To je plán ministerstva zemědělství. Proto farmářům na letošek zdvojnásobí dotaci. Vyšší podpory dostanou chovatelé krav, ovcí, koz a také pěstitelé chmele nebo brambor na výrobu škrobu. Na jihu Moravy je úbytek hospodářských zvířat nejvýraznější z celé republiky.

Chovatelé přežvýkavců získají letos dotace v maximální výši, kterou umožňuje Evropská unie. „Získají přibližně sedmapadesát milionů eur, Loni to bylo necelých dvaatřicet milionů eur," sdělila mluvčí ministerstva Dana Večeřová. Doplnila, že živočišná výroba si zaslouží podporu hlavně proto, že vytváří pracovní místa zejména ve venkovských regionech.

Podle předsedy jihomoravské agrární komory Václava Hlaváčka si zemědělci zvýšení dotací chválí. „Usilovali jsme o něj dlouho. Už loni se státní podpora živočišné výroby zvýšila a letošní navýšení dotací je další krok," komentoval situaci.

„Přispěje to k udržení živočišné výroby na jihu Moravy i ve zbytku republiky," dodal Hlaváček.

Ministerstvo zemědělství se rozhodlo dotaci zvýšit i přesto, že z Evropské unie dostane méně peněz. „Kvůli nižšímu rozpočtu celé unie v letech 2014 až 2020 se přímé platby pro Českou republiku sníží o 29 milionů eur, na 875 milionů," upozornila Večeřová. Doplnila ještě, že zemědělská politika unie se od roku 2015 změní a příspěvek pro chovatele hospodářských zvířat zřejmě klesne.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...