Výzva na ZRUŠENÍ KONCESIONÁŘSKÝCH POPLATKŮ

Na žádost aktivisty o zrušení koncesionářských poplatků (není to výzva PAŘÁT dnes) zveřejňuje :

 

                                                

   V Ý Z V A

Vyzývám spoluobčany, kteří NESOUHLASÍ s poplatky za televizi a rozhlas a jsou ochotni s tím něco udělat, ozvěte se na adresu jmvp@volny.cz.

Otázkou ZKP /ZRUŠENÍ KONCESIONÁŘSKÝCH POPLATKŮ/ se zabývám jako angažovaný občan několik let, do této chvíle bez výsledků.

Nechci se vzdát, ale sám, vzhledem k pouze chabým uživatelským znalostem,  na nastolení tématu /setting agenda/ nestačím. Dostal jsem nápad oslovit na Internetu stejně smýšlející koncesionáře a sestavit několikačlenný tým. Navrhuji tento postup:

1. krok: Po vzájemné dohodě vytvořit AKČNÍ SKUPINU lidí, kteří jsou na vyšší úrovni ovládání IT - jsem ročník Václava Havla :-)

2. krok: Virtuálně shromáždit maximální počet koncesionářů na sociálních sítích FB, Twitter aj., kteří se shodují s myšlenkou ZMĚNY.

3. krok: Oslovit ASOCIACI HOTELŮ a RESTAURACÍ.  Majitelé penziónů, hospod atd. jsou vlastně nejvíce postiženou skupinou obyvatel. Je v jejich zájmu  podporovat cíle AKČNÍ SKUPINY.

4. krok: Seznámit poslance, senátory napříč politickým spektrem s masovou podporou změny  dosavadní praxe - v Senátu návrh zákona na zrušení poplatků před několika lety neprošel o pouhý 1 hlas - požádat o projednání v příslušných výborech atd.

5. krok: Založit "virtuální" SPOLEČNOST stejně smýšlejích televizních a rozhlasových poplatníků a tak garantovat, že v případě nezájmu politiků, veškeré úsilí nepřijde v niveč. SPOLEČNOST se nevzdá, bude vytrvale hledat i jiné formy. V dohledné době projde parlamentem zákon o obecném referendu. PRVNÍ OTÁZKA položená občanům by mohla znít: Jste pro zrušení poplatků za televizi a rozhlas...? 

 

PROBLEMATIKA JE ZPRACOVANÁ OD A DO Z v brožuře eSTAT.cz EFEKTIVNÍ MÉDIA VEŘEJNÉ SLUŽBY /Argumenty pro zrušení televizních poplatků.../ Text  lze nalézt na Googlu po zadání názvu /PDF/. Autory jsou Petr Štěpánek a Edvard Kožušník.

Požadavek na ZKP NEZNAMENÁ PRIVATIZACI NEBO ZESTÁTNĚNÍ ČT a ČRo. Místo sociálně nespravedlivé a NÁKLADNÉ praxe, přejde financování těchto veřejnoprávních subjektů na Státní rozpočet. Autorům se podařilo racionálně obhájit zvýšení výdajů SR a tím odstranili nejzávažnější námitku.

Není na čase skoncovat s pozůstatky minulosti? První koncese na vlastnictví rozhlasového přijímače byla udělena v roce 1923, tedy více než PŘED 90 ROKY!

Občas se vyskytnou jednotlivé nespokojené hlasy. Nyní se otevírá šance k veřejné diskuzi. Koncesionářů/poplatníků/akcionářů je víc jak 3 miliony. Probudí se onen pomyslný SPÍCÍ TYGR? Měsíční poplatek činí 180 Kč, roční 2160 Kč. Před lety regulační zdravotnický poplatek 30 Kč vyhrál volby.

I SLOVA JSOU ČINY

Jaroslav Matuška/Zeolit

V Praze 22. ledna 2014

 

 

 

 

 

 

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Zeolit
před 3 roky

Stal se zázrak. Včera jsem obdržel pouhou jednu reakci na e-maily, v kterých jsem bez komentáře upozorňoval na VÝZVU na Pařátu dnes. Od člověka, který něco znamená na internetových sociálních sítích - sledují ho tisíce lidí na Twiteru, další tisíce na G+ a FB! Mohu ujistit všechny stejně smýšlející ohledně ZKP, že 0 komentářů tady na webu, neznamená konec VÝZVY, ale že 1. krok se naplní. Bunga bunga!

Zároveň opakovaně děkuji Petru Pokornému za umístění VÝZVY.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...