Jak trestat totální šikanu malých klučinů až pubescentů feminizačním běsem?

Oficiální, nezkreslená a tvrdá statistická data: výsledky testů čtenářské a matematické gramotnosti 2 598 českých deváťáků (ročník 1987) v mezinárodním výzkumu PISA (dělá se v zemích OECD) prokázala, že holky mají dvakrát větší šanci získat jedničku z matematiky a téměř pětkrát větší šanci na jedničku z češtiny než chlapci. A to i navzdory tomu, že dívky mají v testech PISA v matematice obecně horší výsledky.

Studie vyjde v březnu v českém odborném časopise Orbis Scholae. Anglická verze, jejímž spoluautorem je Michael Smith, bude publikovaná v periodiku British Journal of Sociology of Education.U všech typů analyzovaných výsledků jsme zjistili, že dívky jsou ve srovnání s chlapci ve značné výhodě," uvádí studie. 

Matějů iDNES.cz řekl, že toto zjištění po přečtení některých nových zahraničních studií předpokládali. "Překvapilo nás ale, jak velké rozdíly svědčící o zvýhodňování dívek u nás v tomto směru existují," uvedl. Podle něj je znevýhodňování holek na školách feministickým mýtem.

Genderové aspekty českého školství Lucie Jarkovské a Kateřiny Liškové tvrdí, že to není důležité, ale zda mají další studijní úspěchy, pocit spokojenosti a posléze i lepší výdělek....?

Takže lidsky řečeno, je podle feminizace daleko horší, že hloupé dívky dostanou uměle jedničky a pak stejně dostanou menší plat. Co je to za logiku? Podle Matějů dcera vysokoškolsky vzdělaných rodičů má ve srovnání se stejně schopným synem vyučených rodičů mnohonásobně vyšší šanci dostat se na gymnázium a pak pokračovat ve studiu na vysoké škole. Nejde o to preferovat dívky, nebo na ně brát speciální ohled," podotýká Jarkovská, autorka právě vydané knihy Gender před tabulí.

 

Na nespravedlivé známkování ve prospěch dívek, v tomto případě na středních školách, upozornila v květnu 2012 ve své analýze i společnost Scio (více zde).

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/cesti-ucitele-nadrzuji-holkam-dk4-/domaci.aspx?c=A140205_131601_domaci_jj

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...