Lyžování na Bouřňáku, aneb když pseudonájemce je zrůda

 

Neuvěřitelný příběh se zrodil v Krušných horách, kde lyžování je pro veřejnost spíše pomocí lidovou, než vysoce výdělečnou a lukrativní. Pokud? Pokud nemáte jiné záměry, jak je u špinavých podnikavců zvykem.

Na vydírání doplatí děti
Na vydírání doplatí děti

 

Typem prodávat litr vody za milion, pokud máš žízeň, je na zabití. O něco podobného se snaží starosta Moldavy (kdo ho volil?) s lyžováním u Bouřňáku. Kdo to tam zná, velmi dobře ví, že to není stanoviště snobů s lukrativními příjmy, kde se jenom penízky hrnou, ale je tam omezené časové období se sněhem, je tam přístupná školička pro děti a zvednutý nájem o sta tisíce těsně před sezonou je likvidační.

 Traktor s vidlemi, který se ocitl na svahu včera večer, znemožnil spuštění jednoho z vleků Sport centra Bouřňák.

Zda řádně sepsali smlouvu, nebo zda  podepsal nájemník zmetek, není z vnějšku vidět a ani to není cílem kritiky. Co je však do očí bijící, že zvedání nájmu o násobky nebo odejít není forma poctivého nájemce a nájemníka, ale sprosté vydírání. Takto by se mohl zbavovat kde kdo kde koho a těm slušným by zbyly oči pouze pro pláč. Navíc, když nájemník s pozemky nekšeftoval, ale za nejasnosti mohl minulý režim, který se nyní nájemce snaží využít na svou stranu.

 Předešlý majitel hotelu a pozemků umožnil Sport Centru Bouřnák užívat malou část luk za 200 tisíc korun za rok V roce 2009 ale hotel s pozemky koupila firma Skimmer, jejíž spolumajitelkou je Pokova (starosta Moldavy) družka Iveta Boudišová. Firma hned zvedla cenu na 1,2 milionu korun.

Dle mého neprávního pohledu, ale lidské spravedlnosti by nájemník za cizí zavinění, notabene když nabyvatel restitucí a následným přeprodejem k pozemkům další vlastník SKIMMER lehce došel, neměl být vhozen do bezbřehého vydírání, ale měl by mít přednostní právo odkupu za cenu v místě obvyklém. A ten, kdo nehorázným zvýšením nájemného chce vydírat, měl by být potrestán.

Ale spravedlnost není právo a někdy se míjejí….

Areál Bouřňák

Vyrostl za komunistického režimu, kdy část pozemků patřila Jednotě Teplice, jiné ČSTV.

V roce 1991 ČSTV převedlo areál se čtyřmi vleky na TJ Lokomotiva Teplice a pár let na to Jednota Teplice prodala hotel Bouřňák s přilehlými loukami firmě Pecud.

Pozemky nikdo nezaměřil a nezjistil, že ty u hotelu zasahují i do sjezdovek. Nikdo tak nezřídil věcné břemeno.

Nový vlastník pozemků chce nyní po provozovateli areálu 1,2 milionu ročně, takže nezbývá na modernizaci ani opravy.

 Douška:

Starosta Moldavy na Teplicku Jaroslav Pok čelí kritice za řadu kontroverzních kroků. Sám sobě levně přidělil rozlehlý obecní byt, chtěl od obce příspěvek na soukromý telefon, nelegálně postavil elektrárnu, stíhají ho za pokus o podvod při čerpání dotace na likvidaci povodňových škod.

Zdroj: http://usti.idnes.cz/lide-mi-zavidi-rika-starosta-moldavy-vineny-z-podvodu-a-vysavani-kasy-1ko-/usti-

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...