Rekvalifikace na uklízečku – certifikát maturity za dvouhodinovou zkoušku

 

Ministerstvo práce a sociálních věcí začalo opět proplácet kurzy, které jsou náročnější než klasické maturity a délka zkoušky je kolem dvou hodin.

rekvalifikovaná
rekvalifikovaná

 

Ne, to vážně není vtip. Chcete li dělat vysoce kvalifikovanou práci – uklízečku ve škole, na úřadě či v jiných státních institucích, musíte projít kursem, který pořádá specializovaná firma. Musí to být náročný kurz. To není jen tak, vzít do ruky koště, kýbl a hadr. Na to musíte mít glejt a štempl a to není pro každého. Musí být talentové zkoušky a na to jsou extra odborníci, kteří to překontrolují. Proto firmy, které rekvalifikační kurzy dělají, účtují sazbu…

Bratru za 14000 Kč.

A abyste si toto výnosné zaměstnání zasloužili, u zkoušky se zapotíte vědomostmi víc, než u maturity. Vědomostní zkouška trvá oficiálně 2 hodiny a pak máte v ruce potvrzení, že kbelík, koště a hadr držíte správně a …

PK – Úklidový pracovník administrativních ploch (kód: 69-008-E) – 

Cena přípravného kurzu je 14 800,- Kč. Z toho zkouška profesní kvalifikace č. 69-008-E činí 4 235,- Kč.

Rekvalifikační kurz je akreditován pod č.j. 10 525/10-24/350

Do 14 dnů po úspěšném ukončení rekvalifikace je nutné předložit Úřadu práce doklad o úspěšném absolvování (Osvědčení o rekvalifikaci, případně Osvědčení o získání profesní kvalifikace - uklízečka)

 

Vážně není někdo magor?  Stát a Evropská unie proplácí takovéto stupidity, zatímco na opravy silnic nemáme koruny a silnice jsou jak řešeto.

Inzerát: prodám motorové koště, které uklízí samo…

Samozřejmě, dnes je hadr ovládán vozíkem s volantem. Ale rozjet byznys za státní dotace na ovládání hadru s volantem může být snem každého podnikatele. No uznejte, vytřít chodbu, kam se na to hrabe kybernetika a strojírenství. Hlavně že máte razítko a glejt….

_______________________________________________________________________

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost je zaměřený na snižování nezaměstnanosti prostřednictvím aktivní politiky trhu práce, profesního vzdělávání, dále na začleňování sociálně vyloučených obyvatel zpět do společnosti, zvyšování kvality veřejné správy a mezinárodní spolupráci v uvedených oblastech.

Cílem prioritní osy 2 je zlepšení přístupu k zaměstnání, trvalé začlenění osob hledajících zaměstnání a prevence nezaměstnanosti skupin ohrožených na trhu práce.

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Zeolit
před 3 roky

Totálně nedostatkové zboží: zdravý selský rozum! Proti špatné byrokracii nemáme šanci. Brusel s Prahou drží krok...

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...