TELEVIZNÍ a ROZHLASOVÍ KONCESIONÁŘI, DO TOHO!

Na žádost aktivisty o zrušení koncesionářských poplatků je sem ještě jednou vložena osobní výzva. Vzhledem ke kontroverznosti výzvy je však dole pod čarou vyjádřen i jiný názor.

 

Většina nás "akcionářů" je PROTI nedobrovolnému vybírání peněz z našich kapes. FACEBOOK je ideální sociální síti, kde lze pouhým kliknutím vyjádřit svůj názor.

Dejte se do toho! Víte sami lépe než já, co je zapotřebí udělat. Doporučujte, sdílejte tento text. Čím nás bude víc, tím ulehčíme politikům jejich rozhodování.

Ministr kultury Daniel Herman se chce obrátit na "ODBORNOU" veřejnost, aby diskutovala o změnách koncesionářských poplatků, padla dokonce slova o jejich rozšíření i na domácnosti, které přijímače ani nemají.
NEMÝLÍ SE PAN MINISTR,  je skutečně o německý model mezi poplatníky takový zájem? "NEODBORNÁ" veřejnost se nevyjadřuje k využívání jaderné energie.

Neméně důležitý je fakt, že se NEJEDNÁ o ideologický pravolevý spor. Jak poslanec Benda /ODS/, tak ale i poslanec Koníček /KSČM/ podporují názor většiny koncesionářů.

PROBLEMATIKA JE ZPRACOVANÁ OD A DO Z v brožuře eSTAT.cz EFEKTIVNÍ MÉDIA VEŘEJNÉ SLUŽBY /Argumenty pro zrušení televizních poplatků.../ Text  lze nalézt na Googlu po zadání názvu /PDF/. Autory jsou Petr Štěpánek a Edvard Kožušník.

Požadavek na ZMĚNU NEZNAMENÁ PRIVATIZACI NEBO ZESTÁTNĚNÍ ČT a ČRo. Místo sociálně nespravedlivé a NÁKLADNÉ praxe, přejde financování těchto veřejnoprávních subjektů na Státní rozpočet. Autorům se podařilo racionálně obhájit zvýšení výdajů SR a tím odstranili nejzávažnější námitku.

Není na čase skoncovat s pozůstatky minulosti? První koncese na vlastnictví rozhlasového přijímače byla udělena v roce 1923, tedy více než PŘED 90 ROKY!

Občas se vyskytnou jednotlivé nespokojené hlasy. Nyní se otevírá šance k veřejné diskuzi. Koncesionářů/poplatníků/akcionářů je víc jak 3 miliony. Probudí se onen pomyslný SPÍCÍ TYGR? Měsíční poplatek činí 180 Kč, roční 2160 Kč. Před lety regulační zdravotnický poplatek 30 Kč vyhrál volby.

I SLOVA JSOU ČINY

Zeolit

V Praze 1. února 2014

___________________________________________________________________________________

Osobně odmítám , aby se Státní rozpočet navyšoval o jakékoliv platby. Naopak se domnívám, že stát (vláda a parlament) by měl veškeré aktivity, které se netýkají chodu státu a zabezpečení sociálních služeb, z rozpočtu vyškrtnout. V době X množství médií je veřejnoprávní televize, dokonce provozovaná na více kanálech, luxus. Názory Štěpánka a Kožušníka, že neefektivní výběr se prostě nahradí výplatou ze Státního rozpočtu by mohly okamžitě vyžadovat další instituce od plynáren, elektráren až po zemědělce a parlament by se vracel k rozhodování o všech činnostech. Tento systém zde byl více jak padesát let. Navíc slovo veřejnoprávní nezajišťuje objektivitu, ba právě naopak, kdy vstup do EU byl jednostrannou masáží za peníze daňových poplatníků, zatímco proti EU bylo přísné embargo. Státní rozpočet má za úkol držet základní funkce státu včetně ochrany, nikoliv zábavu, nebo pseudoobjektivitu. A efektivní či neefektivní výběr není starostí vlády, ale společnosti zvané televize.

Petr Pokorný

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Zeolit
před 3 roky

Názory veřejnosti na zrušení koncesionářských poplatků se v zásadě dají rozdělit do tří skupin. První skupina - zdaleka největší - s nahrazením televizních a rozhlasových poplatků penězi ze státního rozpočtu souhlasí. argumenty pro zrušení poplatků, ať už jde o efektivitu nebo racionalitu této změny či její sociální rozměr, pokládají lidé z první skupiny za logické a ztotožňují se s nimi.
...
třetí skupina, jež argumentuje jakoby zprava, sice není pro zachování koncesionářských poplatků, její představy o blízké budoucnosti médií veřejné služby jsou ale natolik odtržené od reality, to znamená od prakticky proveditelných, a tedy možných řešení, že ve svém důsledku celý systém poplatků druhé /"levicové"/ skupině de facto pomáhá zachovat. Ano, hovoříme o všech těch nekompromisních hlasatelích privatizace České televize či propagátorech veřejnoprávní 'pay-TV'. Otázku, kde pro své představy v poslanecké sněmovně seženou hlasy 101 poslanců a jak se vypořádají s evropskou legislativou, jež existenci veřejnoprávních médií de facto garantuje, si prostě nekladou. /Efektivní média veřejné služby/
==============
Kdo se chce blíže seznámit se všemi argumenty PRO i PROTI zrušení konc. poplatků, lze nalézt na Googlu - inf. uvedeny v mém textu.

Kamarádovi Petru Pokornému děkuji za uveřejnění, i když mu s tím lezu pořádně na nervy. Ani já se ale neztotožňuji se všemi jeho názory - díky tomu, naše přátelství není nudné... :-)

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...