Převrat na Ukrajině připravovaly USA a EU, kyjevští odstřelovači byli najati opozicí

 

 

A co tento gauner?
A co tento gauner?

Rozhovor estonského ministra zahraničí Urmase Paeta a šéfky diplomacie EU Catherine Ashtonové zveřejnila ruská státní televize RT. Pravost telefonátu potvrdilo estonské ministerstvo zahraničí.

USA a EU připravovaly euromajdan v ukrajinské metropoli po několik let, prohlásil v interview pro mezinárodní televizní kanál Press-TV bývalý pracovník americké rozvědky Scott Ricard. Podle jeho slov přesáhly přímé státní výdaje USA na protestní akce v Kyjevě 5 miliard USD.

Mezi hlavními sponzory státního převratu na Ukrajině jmenoval bývalý pracovník CIA zakladatele internetové aukce eBay Pierre Omidyara a burzovního spekulanta George Sorose. Podle Ricardova názoru měly ukrajinské události ekonomické a geopolitické příčiny. Západ se snažil zatáhnout Ukrajinu stejně jako jiné bývalé sovětské republiky do NATO.

 

Estonský ministr po návratu z Kyjeva hovořil 26. února s Ashtonovou a řekl: „Panuje stále silnější a silnější přesvědčení, že za snipery nebyl Janukovyč, ale někdo z nové koalice.“

Šéfka unijní diplomacie Ashtonová  na to odpověděla, že by bylo na místě se takovými informacemi zabývat. „Domnívám se, že bychom to měli vyšetřit. Tím nemyslím, že to chci navrhovat,“ uvedla.

 

Paet v rozhovoru Ashtonovou také zmínil svůj rozhovor s lékařkou jménem Olha, která ošetřovala zraněné. „A ještě jedno je docela znepokojující, stejná Olha nám také řekla, že všechny důkazy ukazují, že snipeři zabili lidi na obou stranách, jak policisty, tak lidi z ulice. Stejní odstřelovači zabíjeli lidi na obou stranách.”

„To je hrozné,“ odvětila Ashtonová. A to bylo vše.

Co je to za zrůdy, kteří střílejí tímto způsobem. Ale nejsou daleko větší zrůdy ti, co vše přikryjí? Neměli by odstoupit lidé jako Zaorálek, Štětina (který to dokonce věděl a byl v čt24 napaden slovně divákem), Dientsbier a další?

 

Ashtonová se k odposlechu odmítla vyjádřit.

Radikální část opozice se přiznala, že 20. února zahájila útok na náměstí Nezávislosti a ovládla jej.

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Petr Pokorný
před 3 roky

A nikdo z veřejnoprávních médií o tom mluvit nesmí. Větší totalita než za bolševika!

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...