Drtinová, Veselovský, ale co ti obyčejní dole, kteří jsou také šikanováni?

 

Po pádu Nečasovy vlády se Českem vydírání zaměstnanců šíří jako lavina

Paradox, fraška, nebo důkaz, kam se vrhnou levicoví kapitalisté, když odbory si hrají na politiky a odborovou prací jsou politické pašalíky?

 

Zavadil, Štěch, „táta Falbr“….

Tak toto je výčet kapacit, kteří se starají o zaměstnance. Odboráři, výtah do politiky…

Jako mor se šíří po celém Česku systém pracovní doby, který nezná pracovní volno, který nehledí na zaměstnance, byť se vláda ohání sociálními jistotami jak rájem na Zemi…

A zatímco Evropou se nesou proslovy, jak pánům europoslancům vadí strašně změna letního a zimního času, neb se mění biorytmus k uzoufání a oni v Bruselu nemohou podávat 100% výkony za pár „šlupek“, českou kotlinou se rozjel systém, který soudruzi podnikatelé dovádějí do dokonalosti.

Ano, soudruzi, protože převážná část dnešních boháčů jsou bývalí členové STB, milic, či KSČ a dokonce se vrací do Ústavního soudu, parlamentu a nejvyšších orgánů moci.

O co jde?

Nechme promluvit ty, kteří se nemusí bát ozvat a dát výpověď


"Zatím zůstávám jen v Českém rozhlase, další se uvidí," řekl Veselovský LN. Přípravu pořadu Události, komentáře provází od začátku roku změny včetně škrtů, kvůli kterým se mění i výroba pořadu. Zavedl se například nový systém služeb, který Veselovský kritizoval. "Co takhle dodat, že pokud má editor děti, tak je díky novému rytmu neuvidí pět dní v týdnu?" komentoval Veselovský už dříve změny v Událostech, komentářích a odchody editorů na Twitteru.

V ČT skončila po rozhovoru se Šámalem i Daniela Drtinová. "Jo, podala jsem to teď (výpověď)," napsala serveru Lidovky.cz Drtinová v sms. Rozhodla se skončit poté, co ČT přišlo se záměrem vysílat pořad Interview Daniely Drtinové pět dní v týdnu místo čtyř.

V létě jsme se s vedením dohodli na modelu pondělí až čtvrtek. V týdnu se míjím se svou 12tiletou dcerou," říká moderátorka. Ve funkci má skončit také dramaturgyně pořadu Lenka Vinšová.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/moderator-veselovsky-opusti-ct-odejit-chce-i-drtinova-pps-/media.aspx?c=A140224_132251_ln-media_spa

Je velmi dobře, že tyto známé osoby se ozvaly.  Jenomže to, co zažívají tito moderátoři, kteří se nemusí bát, že je jinde přijmou, totéž zažívá už několik měsíců tisíce zaměstnanců v daleko horším provedení. Pokud dojdete totiž na inspektorát práce, zjistíte, že takovýchto zoufalých lidí, dokonce maminek samoživitelek je desetitisíce, možná statisíce a každý den se hrnou nové zoufalé prosby na inspektorát, aniž ten jim dokáže pomoci. Zde zákon o pracovní době soudruzi podnikatelé dovedli do absolutní podoby. Všechny zákonné podmínky jsou dodrženy, ale stylem  pohádky, kdy oblečená – svlečená je obdobou máte volný víkend, rozložený tak, že pracujete, nebo vás vyhodíme.

 

Upřímně řečeno, proč to předtím nebylo, nedokáže ani inspektorát práce posoudit. Zákon se nezměnil. Ale asi jakýsi fiškus zjistil, že se dá takto obejít všechny normy a  zaměstnanci, kteří nedosahují nejvyšších kvalit, či nejlepšího vzdělání, musí prostě sklapnout a rodinný život oželet.

A nejenom rodinný, ale vůbec, protože noční, ranní, šejdry, začátky ráno, dopoledne, odpoledne, večer se vejdou přesně do zákonných regulí, které zákon vymezuje.

Mimochodem, většina těchto zaměstnání se rekrutuje tam, kde jsou nejnižší mzdy, lidé se třesou o práci, protože jim vzdělání nebo věk nedovolí hrdě prásknout dveřmi, jako to udělala pani Drtinová či Veselovský.  Nebo střední personál zdravotních sester a jiných služeb, kde se nedá v pracovní době spát….

Následně se dočtete:  jak pánům europoslancům vadí strašně změna letního a zimního času, neb se mění biorytmus k uzoufání a oni v Bruselu nemohou podávat 100% výkony za pár „šlupek“!

A tak jenom ukázka, kolik dní je v měsíci volných u nejmenovaného podniku. Podotýkám, že jsou tam zahrnuty veškeré klouzavé směny, takže se služby přesně vejdou do zákoníku práce. Směny jsou ráno v poledne, dopoledne a večer přesně rozdělené, aby to nebylo protiprávní. A přestože tento cyklus je čtyřtýdenní, volno je jenom dva dni za měsíc….

Čtete dobře: dva dni za 28 dní volno

 Zde je vloženo pro přehled do sloupkového grafu, kolik denně odpracuje jakoby ranní směna…. Přitom vše je podle zákona. Hodiny, odpočinek, vše perfektně sedí. Pouze vy volno prostě nemáte! Jak geniální a stačí slůvko a letíte! Dle inspektorátu lavina napříč republikou!

 

Vše podle zákona přesně rozpočítáno: ráno, odpoledne, večer nebo napůl
Vše podle zákona přesně rozpočítáno: ráno, odpoledne, večer nebo napůl

 

Málokoho napadne, že největší zločinci jsou odboráři, kteří vybírají peníze, ale místo o zaměstnance se starají o politiku. Kolik bere onen Štěch, Falbr, Zavadil?

Jeden z příkladů zde a přečtěte si připomínky v diskuzi. To není nadávání, ale úpěnlivé volání o pomoc. A kolik berou lidé na odborové centrále? Nevolená, zločinná banda, co si dělá výtah do politiky a defiluje v televizi. Komu pomohl Falbr, Štěch či Zavadil? Ale kolik mají měsíčně, o kolik odrbali poctivé pracovníky s platy 12000 hrubého? Zaměstnavatelé si hájí zisk a to je správné. Odboráři musí bojovat za lidskou důstojnost zaměstnanců. Jenže to nedělají! Řeší zisky firem a prý jsou kapacity na rozpočet. A k čemu je jim dělník – zaměstnanec? Ale proč by to dělali, když bezpracně mají 50000 měsíčně a i víc? Dělník je pro ně pouze onuce.

 Pokladní Makra si stěžovaly na vedení. Firma nadřízenou odstavila

A tak je zajímavé, že zatímco poslanci řešili, jak ulehčit lidem o svátcích, byť kvůli vysoké mzdě to většinou zaměstnanci sami chtějí (příplatky), o skutečný odpočinek, který je k životu dokonce nutný, se nikdo nestará. Nebo se to změní a poslanci dokáží, že splést se může každý, ale omluvit se a napravit chybu je ctí každého slušného člověka?

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Petr Pokorný
před 3 roky

XX jednoznačně souhlasím. To jednání které vedu je však o něčem jiném: nejsou to specifika jenoho specifického podniku. Dle inspektorátu práce už se jedná o možná statisíce. Ale to hlavní, začátky pracovní doby ve dne, v noci, kdykoliv, sklady, expedice, zdravotnictví, média, prostě všude. A další závažný důvod: nejedná se o sezonní zaměstnance, kteří to dokonce sami chtějí. Toto se najelo v podnicích s celoroční působností a není kdy si odpočinout.
Opakuji: s tím, co je výše napsáno jednoznačně souhlasím. Až na (v tomto příkladě) poslední větu. A také proto to možná začalo být vidět. Kdyby se jednalo o malé, ani pes by po nich neštěkl, natož odbory.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...