Pani poslankyně Němcová (otevřený dopis k dění na Ukrajině)

 

Dlouhá léta jsem si Vás vážil. A musím si i přiznat, že neznaje pozadí, jsem se ve Vás stejně jako v poslanci Pospíšilovi hluboce mýlil a zklamal. Ve Vašem případě pouze nevím, zda je to před, či po diskuzi a odstoupení na funkci „prezident České republiky“.

 

I když ODS procházela různými obdobími a peripetiemi, vždy na mezinárodní scéně dokázala říkat pravdu, i když to někdy odnášela. Václav Klaus byl tím, který i přes nenávist fanatiků dokázal čelit obrovskému tlaku a pak se ukázalo, že většinou měl pravdu. Musím však na rovinu říci, že Vaše prohlášení vůči Rusku a Ukrajině mě silně znechutilo.

Ač jsem nikdy nebyl v první linii odboje proti komunistům, ani jsem nebyl chartistou, byl jsem účastníkem většiny demonstrací proti bolševické a sovětské chátře po okupaci v roce 1968. Dodnes si myslím, že byla chyba nerozpustit zločinnou KSČ. A dnes už to nejde.

 

A právě z této pozice nemohu přijmout jednostranné vyjádření, které jste k dnešnímu vývoji jako člen ODS vydala. Nevěřím totiž, že nevidíte totalitní masáž a jednotnou linii západu, aniž smí být dialog ve všech sdělovacích prostředcích. Nevěřím, absolutně nevěřím, že jste nezapochybovala, když Janukovyč byl nadneseně přítelem západu, aby po odmítnutí, které se jeví jako věrohodné (nemožnost po podpisu asociační dohody splnit veškeré ekonomické závazky), byl prakticky ze dne na den nazván zločincem a dokonce obviněn z praní špinavých peněz. Že západ neprotestoval proti zatčení Tymošenkové za konkrétní čin, ale za to, že byla nakloněna západu. Dokonce demokratické zvěrstvo: že byla osvobozena zákonem  a nikoliv veřejným soudním procesem očištěna! Jak to, že jste jako politik neprotestovala, když vojenští experti veřejně poukazují, jak se nechal Putin nachytat, když všechny síly stáhl, aby chránil sportovce a USA toho dovedně využily? V době míru místo jednání? Kam jsme to došli, pani Němcová za čtvrt století po pádu bolševismu? To se sama před sebou nestydíte?

Proč neprotestujete z jednostranné informovanosti státních (veřejnoprávních) médií, když to samé naše generace zažila do roku 1989? A to Vám vážně nevadí? Kam až jsme došli, že musím tvrdě vystoupit proti nejsvobodnější straně či jejímu členovi? Straně, která byla zárukou svobody v polistopadovým vývoji?

Vážně nevidíte, jak šílenci typu Luboše Palaty obsadili deníky a masírují totálně důvěřivé čtenáře? Jak se veřejnoprávní média vyhýbají jakékoliv zmínce a proč není slyšet i druhá strana? Je to strach? Je to vyhrožování? Pak odstupte, ale nemluvte nepravdy. I lidé na to už poukazují a nejsou to jednotlivci. Proto mě velmi překvapil premiér Sobotka, který dokázal říci Stropnickému a Dientsbierovi, že on se zachová naprosto předvídatelně a Temelínem vydírat nebude, protože by poškodil občany a nikoliv strůjce! A já děkuji!

 

Skutečně Vám není líto zbytečně zmařených životů naivních Ukrajinců, kteří se nechali zmanipulovat masáží Klička a jeho party? Vždyť je to do očí bijící, jak jezdil pro rady k Merkelové. Osobě, která je jednou ze strůjců masakru na Majdanu.

A co plyn, kdo bude hradit dluhy Ukrajiny, když půjde opačným směrem? Slovensko jako koncový účastník z eurovalu?

Před šedesáti léty naskočil lid český na amerického brouka, dnes na to, že akci rozjelo Rusko. Přitom stačí nůžky a sestříhat chronologii z novin. Den po dni, jak šel čas. A lež či podvod lze odhalit okamžitě. Ale proč jít proti proudu, když dolů je tak snadné?

A už jako vtip je snad výrok Obamy, že stát USA, který se přes dluhy nevidí a schvaluje rozpočet málem každý den, založí zhroucenou Ukrajinu.  Nebo snad šetří Řekové či Italové v EU, aby Ukrajině pomohli, když dokonce na euroval si Slovensko musí půjčit? Nebylo dost té komedie?

A na dokreslení: skutečně berete na lehkou váhu v rozjitřené době zákaz ruštiny v převážně ruském prostředí Krymu a totální zvednutí emocí? Vážně jste ztratila soudnost?

Ano, včera začal brát Kyjev lehce zpátečku, ale náprava z USA provokací bude dlouhá. I když věřím, že bude.

Ano, tyto jasné odsudky bez analýzy dokáži překousnout u šíleného novináře typu Palaty. Ale u politika nikdy. Ten vášně musí tlumit a hledat řešení!

 

Asi bych se sklonil pod hlavní samopalu, ale dokud mohu ještě trochu svobodně psát, protestuji, absolutně protestuji proti jednostranným výrokům, aniž známe pohnutky druhé strany, což je jako dialog základem demokracie a svobody!

Pani Němcová, přestal jsem si Vás vážit pro výše jasně uvedené důvody, nikoliv abstraktní, duševní pohnutky. Celý život jsem se snažil neztratit čest a ani nyní nepůjdu po proudu, byť je to snazší. Před svými potomky bych neobstál. A především sám před sebou!

 

P.S. Velmi dobře vím, že dostanete Vy nebo ODS i mnoho dopisů souhlasných. Rozdíl, který však všude vidím, je jediný: zatímco já (nejenom) píši na základě dohledatelných faktů, většina píše na podkladě citů, pamětí, nebo dokonce eurofanatické nenávisti jako Palata v Mf DNES či Šafaříková v Lidových novinách. A to si politik nesmí dovolit. Doba i lidé se vyvíjejí a mění. Zaslepené nomenklaturní kádry z EU nevidí, jak tato jednostranná akce USA, kterou prokazatelně dění na Ukrajině předcházelo, USA neublíží, ale ekonomicky srazí celou oblast euroasie do kolen. I Vy jste vzpomínkami raněna slepotou bez věcné argumentace. Vzpomeňte na brutální rozehnání akcí hnutí Occupy Wall Street. Naprosto stejné jako na Majdanu. A zde děláte arbitra? To já jako volič pravice a poctivý občan neberu. Ztratila jste soudnost. Nemáte v ODS už co dělat!

 

Petr Pokorný

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Petr Pokorný
před 3 roky

EU nás vhání do náruče komunistů. Západ lže a to je voda na mlýn bolševiků, kteří se rehabilitují. Šílené!

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...