Exekuce: zločin nebo spravedlnost?

 

 

Je, či není na místě napadání exekutorů?  Když po srdceryvných výkřicích lidí, ke kterým exekuce došla, vypadají exekutoři skoro jako zločinci.  Jenomže…

 

Ale hezky popořádku

Na počátku nebylo nic. (Jak biblické) Mnoho lidí si půjčilo peníze, část sice objektivně zkrachovala, ale mnoho bylo těch, co vrátit peníze odmítli a nebylo síly, která by to z nich dostala. Nakonec přišel zákon o exekutorech a vymahači tvrdě na neplatiče zaútočili.

Upřímně se přiznám

Po několika excesech a pláči, jak z pár korunové (ne)platby v tramvajích jsou šílené částky navýšeny, mnoho nás podlehlo atmosféře chudinků lidí, kteří za jednu nezaplacenou jízdenku přicházejí o majetky, celé byty a těch zoufalých příběhů byl plný internet, plné noviny. Je to však pravda?

Často jezdím hromadnými prostředky a často se dívám kolem sebe. Několikrát jsem narazil na evidentně praštěné revizory, ale dalo by se to spočítat na prstech jedné ruky. (Dokonce jsem jednou zakročil proti nim, když časová jízdenka u konečné propadla o jednu minutu) Jinak ale musím říct, že ti ostatní se vždy chovali slušně, takže v procentech 1:99 ve prospěch slušných?

Ale naučil jsem se pozorovat jiné

Ti, kteří pokukují do útrob hromadných prostředků. Ti lidé už mají mnoho nezaplacených pokut, přesto jezdí načerno dál a snaží se zjistit, zda tam revizoři nejsou. A pokud tito lidé (a skutečně jich není málo) mají obstavené platy, jsou to nedobytné peníze, jaká je jiná cesta, než jim sebrat totálně vše mimo holého živobytí? Nehledě k tomu, že každý z této společnosti neplatičů v exekuci může ročně z programu Erasmus dostat na děti až třicet tisíc na různé kroužky a bůhví na co ještě, zatímco poctiví lidé s malým platem a vše poctivě platící nemají nárok na nic.

A tak nakonec: je a nebo není exekuce spravedlivá (pokud mezi to nezapočítáme pár exekučních zločinců)?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
miroslav šmíd
před 2 roky

naprosto nechápu proč se někdo čílí když se exekutorovy vyhrožuje smrtí jaký je rozdíl mezi životem exekutora a životem dlužníka kolik dlužníků bude muset ještě umřít umrznout spáchat ze zoufalosti sebevraždu exekutoři mají na svědomí už sto životů a nic se nedeje nikoho to nezajímá dlužník je většinou člověk co celí život pracoval zustala po něm tady trvalá a hmatatelná hodnota co slouží lidem a co exekutor nefachčenko lichvář a zloděj kdo sté kurvy tady má prospěch čím je žjeho život cenější proč je chránit dokáže mně to někdo vysvětlit je to druh na vymření ta doba musí přijít doufejme že brzo.

Milan Konvička
před 2 roky

Kdopak napsal ten blboučký článeček? Nepodepsal se. Nuže, k věci: Autor blbeček zkoumal chování revizorů a došel k závěru, že 99 ze sta je jich slušných. Opravdu náš blbeček pozoroval celých sto revizorů? Pochybuji. I kdyby, problém není v tom, milý blbečku/blbinko, že jsou neslušní, ale v tom, že jsou posledním článkem řetězu na odírání lidí, kdy je pak pomocí systému odkupování pohledávek přes justiční mafii (známý hajzl Sokol) až po také zmíněné exekutory. Ale co to povídám? Když někdo nechce zaplatit pokutu, tak, podle našeho blbečka, je naprosto v pořádku ho obrat o vše. Blbeček píše o lidech, "kteří za jednu nezaplacenou jízdenku přicházejí o majetky, celé byty a těch zoufalých příběhů byl plný internet, plné noviny. Je to však pravda?" Blbeček pochybuje, protože on nic takového na svých cestách dopravními prostředky nenarazil. A ti chudinky lidé z internetu jistě jen sprostě lžou. Ale podle blbečka by si to jistě zasloužili: "jaká je jiná cesta, než jim sebrat totálně vše mimo holého živobytí?" Blbeček v tom má jasno. Co tedy na závěr? Všichni ti lháři jsou neplatiči a je dobře, že to, o čem tak sprostě lžou, se děje, protože to vylhané dění se jim děje po právu, které říká, že za pokutu za 500 kč má dát nemovitost ve výši 500 000 kč. Piš dál, milý blbečku, jsi světlem spravedlnosti pro všechny nevědomce, sedící v temnotách. Ale nepodepisuj se. Toť moudré.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...