Kdo tahá za kratší konec, Putin, nebo Obama? Znáte skutečné pozadí?

Stránky novin, televizí, prostě všech médií plní články a rozhovory, které máme vidět. Ale není důležitější to, co vidět není?

Lidem hodila euroatlantická aliance jako návnadu Ukrajinu. Jistě, je to viditelné. Ale položili jste si otázku, proč o žebravý stát a lépe napsat to nejde, je tak obrovský zájem a perou se velmoci? Má snad nerostné bohatství, o kterém nevíme? Má snad něco tak závažného, že je to tak tajné, že se to nikdy nedozvíme? Blbost. Tato udička světu byla hozena na odpoutání pozornosti. Ale co je potom v pozadí bleskurychlé eskalace? Vždyť Ukrajina se pere celá léta a mimo pár článků po ní neštěkl ani pes. Tak o co jde?

Všimněme si ještě jedné záhady. Totální embargo na informace, co se děje v Asii mezi Ruskem a Čínou, jaké smlouvy a dohody se podepisují a pokud něco média pustí, je to zesměšňováno. Čínu známe s jejími superlevnými a někdy okopírovanými výrobky. Ale také rychle staví TGV, námořní lodě, provádí výzkum vesmíru, vypouští rakety a nakupuje americké dluhopisy. Má USA v hrsti. A co to zaostalé Rusko? Ukazují nám fota ze stepí a Sibiře. Zaostalost sama. A co USA? Louisiana a její New Orleans s počtem 853 uvězněných na 100 000 obyvatel, nejvyšším na světě či  Baton Rouge,  New York a jeho šílený Bronx a pověstné metro New Yorku, kam se obyčejný člověk bojí vkročit. Tak co ty USA světu předhazují? A co Rusko, které dnes ovládá letectví, vojenskou techniku, rychle se rozvíjí průmysl a zadlužení, které bylo šílené, Putin skoro zlikvidoval, platy státním zaměstnancům včetně vojáků a jiných složek stoupají a jsou pravidelně vypláceny stejně tak jako v hornictví. To je skutečně ruská krize?

Ale zatímco výše popsané je pouhé shrnutí jako komentář, předložme fakta, která média drží pod pokličkou!

Snowden rozjel šílenou věc, odhalil, že skutečným výzvědným zločincem jsou USA. Mají v tom naprosto prvenství. Nedělejme si iluze, ostatní dělají totéž, ale USA a třeba Merkelová... Bezprecedentní. A nyní chronologicky fakta:

Rusko a Čína se dohodly na plynu. (zesměšňováno)

Rusko a Čína se dohodly na ratingové agentuře. (zesměšňováno)

Rusko a Čína podepisují dohody o výzkumu vesmíru (zamlčováno)

Rusko rozjíždí zónu volného obchodu (zatím bez Číny - zesměšňováno)

Rusko odchází od navigačního systému GPS (zesměšňováno)

Rusko a Čína urychlují odchod od amerických platebních systémů (zesměšňováno)

Rusko a Čína připravují odchod od dolaru (zesměšňováno)

Rusko má rovnou daň 13% a boháči se nebojí danit (dokonce i Depardieu tam začal platit daně)

Rusko připravuje, Čína už provedla zablokování prokazatelně výzvědných internetových částí, patřící do sféry USA: Google, Apple, Yahoo, Microsoft. Služby Google jako Gmail či Calendar už v Číně neexistují. USA ztratily informační kanály tohoto typu.

 

Je to odveta za USA kyberšpionáž v programu Prism, Tempora a Dishfire, kdy NSA dělala to samé, co u nás Ištvan a jeho parta. A velice, velice tvrdá a finančně krutá!

Všude slyšíme, že sankce na Rusko, Putina a bla bla bla....

IBM, Oracle, Cisco přicházejí o milirdy dolarů (Obama slíbil Ukrajině 5 miliónů dolarů pro srovnání ) vypovídáním služeb Čínou. Totéž chystá Putin a Rusko. Například Windows už je totálně zablokován ve státních institucích a to je šílená rána pro USA a Microsoft.

Byl či je zde americký filozof, psycholeg a lingvinista Noam Chomsky - světová extratřída, na jehož vystoupení byly žádosti z celé Evropy. Obrovský zájem. S 38 čestnými doktoráty. Vyučuje na prestižní Massachusetts institute of Technology. Kritik USA a Izraele za jejich hegemonii. Média totálně mlčí. Embargo! (Před chvílí mi bylo řečeno, že snad bude, že Čt byla donucena  a nyní jsem našel na internetu)
Hyde Park Civilizace s Noamem Chomským, který ČT24 odvysílá v pátek 13. června.

Vládě USA se vymyká vládnutí z rukou. Špionáž a šmírování, nepodložená obviňování a konstrukce známá u nás z kauzy "Puč vlády Petra Nečase" nekočíruje Bílý dům, a možná už ani kongres USA. A svět se bouří. Pod pokličkou mlčení to vře. Děsně to vře. Pokud neudělá drasticky totální zásah americký prezident a nepřevezme vládu USA zpět do svých rukou, nemusí to dopadnout dobře. V USA už je vláda pouhý poskok a Asie řekla dost: nyní je na tahu americký kongres, jak se s kyberšpionáží, která přerostla všem přes hlavu, vypořádá. A nebude to snadné. FED zoufale tiskne další a další miliardy dolarů, které už nikdo nechce, jsou nakupovány dluhy USA a přitom se rojí další, podzim může dostat USA do kolen, možná praskne další bublina... Děsivé pomyšlení.

 

Shrnuto, ještě si někdo myslí, že Polsko a Ukrajina je středem vesmíru? Kam zmizely USA, záruka míru a svobody jednotlivce? Kam zmizel Adam Smith a jeho učení, se kterým se USA dostaly na špici ekonomického pelotonu?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 2 roky

Nattalia Sudliankova / Stanislav Novotný - Ukrajina - Debatní klub - krácená verze
https://www.youtube.com/watch?v=0vjsyZgN...
===========================
Stanislav Novotný mě překvapil, jak stručně dokáže popsat složité problémy, stejně tak Nattalia Sudliankova - a to má ještě hendikep, že čeština není její rodný jazyk. Udělal jsem si několik poznámek: právo lidí na život, na důstojný život - souboj oligarchů, miš maš, občanská válka - násilnou cestou nelze likvidovat vlády - selhání Západu - nalézt kompromis - USA Obamy není USA Reagana, stejně jako Rusko Jelcina není Ruskem Putina - Ukrajina jako memento pro státy Unie - zájmy malého státu se nemusí shodovat se zájmy velmocí -

Jsem zvyklý nezamlčovat a skrývat mazaně své názory. Debata se mi moc líbila, souhlasit s oběma diskutujícími jsem neměl žádný problém, naopak. /Z diskuse na Virtually./

Zeolit
před 2 roky

Potíž je, že zájmy velmocí se vždycky neshodují se zájmy středoevropských zemí, jako je Česká republika. Spojené státy nepodporovaly "svobodu" (čti: oslabení vlivu Ruska ve střední Evropě) pro krásné oči Čechů a Slováků, ale protože to bylo v jejich globálním politickém zájmu. Ve Střední a Jižní Americe bylo zase tou dobou v zájmu USA vyvražďovat a masakrovat politické odpůrce po desetitisících. Obávám se, že kdyby bylo v zahraničněpolitickém zájmu USA vyvražďovat občany po desetitisících ve střední Evropě, neváhaly by to udělat, stejně jako nad tím neváhaly ve Střední a Jižní Americe.

Chomsky poukázal na jednu nesmírně důležitou věc: MALÉ ZEMĚ nikdy nemohou důvěřovat supervelmocem, protože nemají nikdy jistotu, že se jejich strategický zájem bude shodovat se strategickým zájmem supervelmocí, a že ty supervelmoci je nezačnou vyvražďovat.

Malé země se tedy musejí strategicky spojovat s jinými malými či středními zeměmi podobných zájmů a musejí zároveň USILOVAT O UDRŽOVÁNÍ GLOBÁLNÍ MOCENSKÉ ROVNOVÁHY, aby jedna supervelmoc nepřevládla a nezačalo vraždění.

- See more at: http://www.blisty.cz/art/73495.html#stha...
============================
A jsme zase u hájení našich "národních zájmů" - symbolem je PRAHA. Nestavět se proti Moskvě nebo Washingtonu a nenechat se vmanévrovat do posluhování. Maďaři by nám mohli být v lecčems příkladem. /Bral bych Středoevropskou federaci, od Baltu po Jadran.../
Z diskuse na Virtually.

Zeolit
před 2 roky

Pánové, v Rusku jsem nebyl, takže radit nemohu. Řeknu jenom svůj názor. Celý svět je krásně "barevný". V USA jsem pobyl 8 měsíců, vrátil jsem se v září 1968 a nelituji toho. Přirozený vztah by měl mít každý k té zemi, kde se narodil a strávil dětství a mládí. Nerad slýchávám sebemrskačská slova o "zaprděné české kotlince. Měli bychom si více vážit a uvědomovat si, že na tak malém prostoru lze nalézt tolik různých odlišných regionů. Panorama Prahy je jedno z nejnádhernějších na celém světě.

Brabec
před 2 roky

Dívejte se na východ - tam je bohatství a budoucnost

Petr Pokorný
před 2 roky

Myšlením a stylem života patřím k západní kultuře, ale mohu si té nynější vážit?

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...