Bolševik Brežněv nás sejmul, Afroameričan Obama dodělá (tvrdá ekonomická data)

 

 

Mnozí se ptají, proč by to dělal. I když mají USA obrovský dluh, stále se omílá, že když budou chtít, mohou ho splatit.  Lžou a lidé to stále nechtějí slyšet. Důkaz je snadný. Nedávno státní správa v celých USA nedostala cca měsíc výplatu, protože část senátorů už odmítá navyšování kosmického dluhu. Takto na tom bylo Rusko před nástupem Putina, za ruského prezidenta  Jelcina.

 

Ne, čestně neumím posoudit, zda je to poslední pokus dostat USA ze strašných dluhů, nebo zda je Obama tak slabý a Pentagon ho válcuje. Ne, nevím, ale výsledek je týž: hrozba třetí světové války vyprovokované USA a Izraelem.

Ruku v ruce se katastrofický scénář blíží totálnímu krachu a dvě žebroty USA a EU se přou, kdo je větší. Vážně když si jako dělník půjčíte třeba 5 milionů, stává se z vás boháč? Ne, prostě jste strašně zadluženi a musíte si utrhnout od úst. To ale USA a EU odmítá a zmítají se v posledních křečích.

 

Tvrdá data

Celkový dluh EU přes devět bilionů eur

V absolutních hodnotách stoupl dluh eurozóny v prvním čtvrtletí na téměř 9,1 bilionu eur (250 bilionů korun) z 8,1 bilionu eur v závěru loňského roku. V EU se zvýšil na 11,6 bilionu z 11,4 bilionu eur. Zadlužení v eurozóně se v letošním roce vyšplhá až na 96 procent HDP.

Celkový dluh USA stoupl na téměř 60 bilionů dolarů, předznamenává novou recesi

Celkový americký dluh byl na konci prvního čtvrtletí, 31. března 2014 téměř 59,4 bilionů, a narostl od konce čtvrtého čtvrtletí roku 2013 o téměř 500 miliard, podle údajů. Celkový dluh (dluh vlády, podniků, hypotéky a spotřebitelské úvěry) byl před 40 lety 2,2 biliony dolarů.

 

Veřejné (vládní) zadlužení se v USA označuje jako „public“ či „national debt“ a provází Spojené státy americké v podstatě od doby jejich vzniku. K jeho prohlubování dochází primárně díky opakovaným deficitům veřejných rozpočtů. Historický vývoj veřejného zadlužení v USA je možno demonstrovat na následujících údajích. V roce 1940 veřejný dluh v USA dosahoval hodnoty 43 mld. USD (tj. 52% HDP), v roce 1950: 257 mld. USD (54 % HDP), v roce 1970: 380 mld. USD (38% HDP), v roce 1980: 909 mld. (33% HDP), v roce 1990: 3 206 mld. (56% HDP), v roce 2000: 5 629 mld. (58% HDP), v roce 2008: 9 985 mld. (70% HDP), v roce 2010: 14 450 mld. USD (96% HDP) a na konci roku 2013: 17 310 mld. USD (cca 101% HDP).

Šílené

 

Dluh Ruska se pohybuje kolem 10%,  EU 96%,  USA 101%.  Krásné srovnání. Kdo je v zoufalém stavu a kdo potřebuje vydírat je nasnadě.

 

Fascinující údaj: objem státního dluhu USA vůči Číně v listopadu 2013 stoupl na neuvěřitelnou částku 1,317 bilionů USD, píše se v údajích Ministerstva financí USA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prezident Obama prohlásil, že dluhy srazí.

Především sníží výdaje na zbrojení. Od okamžiku, kdy to prohlásil, dějí se zajímavé věci. Válčí se ve většině arabských zemích, poradci USA jsou v předehře každého válečného běsnění (naposledy Ukrajina) a…

 

Lockheed Martin ještě minulý rok „optimalizovala“, neboli  se zaměřovala především na zvyšování efektivity a musela čelit klesajícím prodejům. V listopadu oznámila, že hodlá uzavřít 4 tis. pracovních míst. Za posledních 5 let tak počet propuštěných zaměstnanců přesáhl 30 tisíc.

Pak najednou půlka světa dělá revoluce, Izrael válčí jak šílený, Ukrajina je ve válečném běsnění, arabské jaro se dostává do varu, a…

 

Přichází rok 2014! Vážně mnohým nedochází?


Generální tajemník aliance Anders Fogh Rasmussen na žádost USA apeluje, aby svět vydal víc peněz na zbrojení.

Následuje Lockheed Martin první kvartál, byť v meziročním ještě pokulhával:






Následuje Lockheed Martin druhý kvartál:





Co se to tak zázračného děje? Arabské jaro, Gaza, Ukrajina, každý se může přesvědčit.




Ale abychom zbrojní průmysl nepřeceňovali. Bublina, se kterou stále víc ekonomů přichází, nevěstí nic dobrého. A někteří tvrdí, že je v USA větší než v roce 2008. A Německo už za druhý kvartál ukazuje propad. A stejně tak nemovitostní bublinu jako USA. Inflace je na nule, rotačky USA na peníze jedou jak diví už několik měsíců a v ten okamžik USA hrozí Rusku válkou a zbrojí. Něco podobného zažili naši předci za Hitlera a pak za strašné druhé světové války. Skutečně máme na to v současné době dělat embargo Ruska i za cenu vlastního zhroucení? Souhlasil bych v jednom momentu: pokud by Rusko raketami obsadilo půlku světa a byla tam absolutní totalita vedená magory. Bohužel a je to prokazatelné, USA obklíčily Rusko ze všech stran a stále tvrdí, že je chce Rusko přepadnout. Ne, z výše uvedených faktů se zdá, že strašný zločin hrozby války není veden z Ruska, ale USA. A není to založeno na pocitech a naivitě, ale na jasných a nezpochybnitelných důkazech: světová – západní ekonomika se z dluhů hroutí a nikdo si neví rady. Je to konec západní civilizace?

 

Na závěr bych chtěl poděkovat novináři, který se nesnížil k totálním urážkám založeným na podlé lži, ale poctivě a jmenovitě vypsal, co se skutečně stalo a co se děje v médiích. Jeho jméno bychom si měli zapamatovat. Ne každý je špína za peníze a porovnejte s: Snad se Ivan David a Vaše věc.cz nebude zlobit, ale ten hyenismus je třeba tepat!

 

cermak

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Brabec
před 2 roky

Uhasit dluhy USA bez radikálního pádu životní úrovně je realizovatelná jedině na cizí účet.Pro řešení dluhů potřebují USA nové trhy, srovnatelné se samotným trhem USA. Takovým trhem je trh evropský. Je tedy třeba otevřít evropský trh pro USA a obě tyto ekonomiky slít v ekonomiku jedinou. V rámci tohoto cíle se Evropané budou muset zříct energetické spolupráce s Ruskem a uspokojovat své potřeby výhradě jen z energetických zdrojů USA. I když je takovýto krok pro Evropu krajně nevýhodný.Ukrajina se stala prostředkem, s jehož pomocí je možno problémy řešit. 500 miliard dolarů obchodního obratu Evropy s Ruskem se musí stát obratem Evropy s Amerikou. Je to jediná šance na zachování dolaru jako světové rezervní měny.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...