CO TO JE ELEMENTÁRNÍ SOLIDARITA? A ZA KAŽDOU CENU?


Autor: J. Matuška

Američané potřebují překazit slibně se rozvíjející spolupráci mezi Ruskem a Evropskou unií. Vybudování Nord Streamu se stalo červeným hadrem, stejně tak projekt South Stream. To by bylo, aby i ostatní se snažili obchodovat, přednost přeci má "kšeft".

 

Není v tom ale také obava z projektu BRICS, který se pomalu stává skutečností? Hrozba petrodolaru, dolaru jako reservní světové měně? Není potřeba zakroutit DVOUHLAVÉMU ZLATÉMU ORLU krk dřív, než by mohl vzlétnout?

Mluvit o chybách, špatných krocích US zahraniční politiky, poukazovat na neúspěch válečných akcí od Afghánistánu po Libyi je omyl. Tedy z jaké strany se to vezme: stačí se podívat na čísla zisků vojensko-průmyslového komplexu a na zisky obyvatel oněch zemích /nemělo by se zapomínat na výdělky pohřebních firem - tam ty zisky budou řádové/.

Ještě jsem nepřečetl článek EXPERTI VAROVALI DÁVNO s podtitulkem EXPANZE NATO POVEDE K NOVÉ STUDENÉ VÁLCE. Zahlédl jsem tam příspěvek, v kterém se zdůrazňovalo, že ekolog se stává odborníkem na "politiku" a že argumentace slouží Kremlu. Občan K. chodí k volbám a tak asi by měl mít politický přehled. Ano, existují názory, že občané by měli rozhodování nechat na "odbornících" - k čemu jsou potom ale volby, že.

 

Mapka s názvem RUSSIA WANTS WAR je snad dost výmluvná i pro lidi s nižším IQ. Přesto se stačí podívat na probíhající diskuse na NP. Není také od věci přelétnout aspoň jedním okem uvedenou literaturu pod článkem.

 

U.I. /Užiteční Idioti/ jsou lidé s klapkami na očích a s ucpávkami v uších. Jim stačí mít "svůj" názor a "přes ten žádný vlak nejede". Mají méně argumentů, ale o to více jsou slyšet. Nevybíravými slovy nešetří. Až jsou tím směšní, uvědomující si to? /Marně jsem tak hledal známá jména diskutujích pod Úvodníkem Astona?/ Bunga bunga!

Odkaz:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-experti-varovali-davno-d18-/p_zahranici.aspx?c=A140911_170116_p_zahranici_wag

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...