Evropská unie se stala rukojmím USA v sankcích na Rusko

 

 

Místo skutečných lídrů máme v  Bruselu šašky v čele s Barrosem či Merkelovou, nebo dokonce bezpáteřní individua jako je Telička nebo Jourová. Ti všichni utvářejí obraz Evropské unie současnosti. A USA administrativa toho náležitě využívá.

 

 

 

USA vymyslely sankce a Evropa úpí

 

Jak si tupá Merkelová naběhla stejně tak jako prapodivné postavičky v Bruselu je neuvěřitelné. USA svými sankcemi podpoří ropu a plyn USA, zatímco Evropě ho zablokují.  Tím poškodí Evropu i Rusko, ale sami z toho vytěží. A výsledky už se dostavují. I Merkelové tuhne úsměv na rtech, jak s námi USA vyběhly.

 

USA mají s Ruskem velmi malý obrat, zatímco Evropa obrovský. A sankce, které USA Evropě vnutily, ťaly přesně do živého: Vývoz Německa, ale i celé Evropy do Ruska mrzne, do USA zpomaluje, Evropa si díky USA uvázala na krk Ukrajinu, současně USA kradou Rusům pod záštitou sankcí dolary, či je zablokovaly a Rusové by je museli leda násilím dostat zpět…

 

Divadlo, že je to díky Krymu je sprostá lež

Nejde o nic méně či více než o peníze a dluhy USA. A Evropa se napíchla na vidle!

Za první čtyři měsíce od začátku roku vývozy z eurozóny do Ruska meziročně propadly o 13 %.  Mezi USA a Ruskem dochází k obchodu v hodnotě 30,86 miliard eur. Z toho 14 miliard je dovoz ropy do USA! Proto sankce ropou je alibismus USA, zatímco v Evropě to je drama. A je nádherně vidět, že v hledáčku bombardování USA jsou především ropné teminály. Že z nich těžil Islámský stát je lež. Nemá to komu totiž prodat!

A například v roce  2012 představoval obchod mezi EU a Ruskem 123 miliard eur. A dnes?

Berlín - Průmyslová výroba v Německu klesla v srpnu proti předešlému měsíci o čtyři procenta. Byl to nejhlubší pokles výkonu německého průmyslu od počátku roku 2009, od děsivé finanční a ekonomické krize! Ekonomové v anketě agentury Reuters odhadovali v průměru snížení produkce o 1,5 procenta a maximálně o tři procenta. Zakázky německých průmyslových podniků v srpnu propadly o 5,7%, což byl rovněž jejich nejprudší pokles od roku 2009.

 

Evropa se hroutí, Poláci pláčí, ale Spojené státy schválily prodej střel s plochou dráhou letu polské armádě. Předmětem obchodu je 40 střel AGM-158A JASSM a další zbrojní vybavení, za které Varšava zaplatí 500 milionů dolarů (asi 11 miliard korun). Kromě těchto střel má být dodáno mj. 6-8 baterií systémů protivzdušných střel středního doletu (do 100 km) „Wisła“
11 baterií systémů protivzdušných střel krátkého doletu „Narew“
77 protiletadlových systémů krátkého doletu Poprad
486 přenosných protiletadlových řízených střel Grom

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 2 roky

Napsal uživatel Zeolit dne Čt, 10/09/2014 - 14:09 Virtually

Je dobré neuposlechnout falešných rad od milovaného Konservy. A proto, inženýre, díky Vám, pár slov o merkantilismu v Čechách /v rakouské monarchii/. Nemůžu nezmínit, že platí nic nového pod sluncem:

Merkantilismus v Čechách (respektive v Rakouské monarchii)

V našem prostředí řadu návrhů podpory průmyslového rozvoje, vyslovili jako první dva brněnští měšťané - konšel a císařský rychtář Pavel Hynek Morgenthaller, a advokát a podnikatel Fabián Šebestián Malivský. Jejich doporučení zemským úřadům a císařskému dvoru se na světě ocitla kolem roku 1650. Vyslyšena však nebyla.

Přestože, svá doporučení jako první vyslovili jako učení.

Dále uvedeme jen pár vybraných citátů z Morgenthallerova díla Všeobecné příčiny rozkvětu a úpadku státu (Generalis florentis et intereuntis rei publicae causae), pro více informaci pokračujte zde (toulky českou minulostí).

Stát získává své příjmy především z daní a poplatků, které mají být úměrné zdrojům poplatnických příjmů a mají být spravedlivě rozvrženy. Morgenthaller odsuzuje rozhodnými slovy daňové zatížení sociálně nejslabších, a prohlašuje: FALEŠNÉ JE TO ZLATO, JEŽ JE SMÍŠENO SE SLZAMI POPLATNÍKŮ.

V době, kdy feudálové přesunovali dost bezostyšně berní břemeno na své poddané, bylo dost odvážné napsat (kupříkladu), že nikdo nemá býti osvobozen od daňové povinnosti, BOHATÝM NEMÁ BÝTI POLEHČOVÁNO NA ÚKOR CHUDÝCH.

A jsme u třetího bodu, kterak vylepšit státní rozpočet: To, co se vybere od poddaných, se má VYNALOŽITI K VEŘEJNÉMU PROSPĚCHU, a ne na pochybené výdaje anebo pro vladařovy oblíbence. Je v zájmu vlády, aby její úřednický aparát byl poctivý a neúplatný. Je nutno připomenout panovníkovi, aby zkoumal, ODKUD BERE TAK MNOHÝ VEŘEJNÝ ČINITEL PENÍZE na svůj honosný dům, nádherný šat, drahá jídla, zahrady, dvory, mlýny, zámky a podobně. Lehce pak přijde na to, že je to většinou z odcizených veřejných prostředků.

Je prvním úkolem řádného vladaře pečovat o rozvoj řemesel a výroby. Není-li v zemi dostatek řemeslníků, má je přilákati dobrými mzdami a zvláštním uznáním a odměňováním nejzdatnějších. WIKI

Zeolit
před 2 roky

Re: RUSKO A ČÍNA MĚNÍ SVĚTOVÝ POŘÁDEK:
Autor: J. Matuška Datum: 9.10.2014 11:38

Paní Netzer, křivdíte mi. Jsem občan ČR, která je členem NATO, EU. Mám tedy eminentní zájem, aby se Západu dařilo. Nejásám nad úspěchy Východu ani nad neúspěchy Západu. Pokud to vezmu "realisticky", nemohu mít přeci zájem na tom, aby těch pár "šušňů", které máme naspořené, vylétly komínem při globální krizi.

Nejsem ale na hlavu a nejsem zvyklý si lhát do kapsy. Kritizuji politiku tzv. NWO, kterou se snaží prosadit neokonservativní síly v USA. Tu považuji za škodlivou vůči světu a ještě více škodící samotným Spojeným státům, viz obrovské zadlužení.

Celý Západ si musí uvědomit, že ekonomická a tedy i politická síla států BRICS a jiných, rychlostí narůstá. Unipolární svět, s jedinou supervelmocí USA, se mění doslova před očima ve svět multipolární. Přál bych si, aby svět přežil tuto obrovskou změnu bez konfliktů - to je Zeolitovo wishfull thinking! Přání se mi zdaleka neplní, ale doufám, že je stále ještě dost lidí, kteří dokáží použít zdravý rozum. A to se týká hlavně STÁTNÍKŮ, protože politici mají především zájem na úspěchu v častých opakujících se volbách.

A opět, kdo o fenomenu států BRICS, jako jeden z prvních, u nás mluvil? Držím se tohoto guru a kotvy a nedopouštím se školáckých chyb. A na závěr: pýcha předchází pád!

Zeolit
před 2 roky

RUSKO A ČÍNA MĚNÍ SVĚTOVÝ POŘÁDEK:
Autor: J. Matuška Datum: 9.10.2014 11:02

Vnitřní politika v ČR "bledne" v porovnání s tím, co se odehrává ve světě. Proto blížící se volby mě nechávají v neobvyklém klidu a nezájmu. Události na Ukrajině jsou pouhou součástí souboje mezi Západem /a to hlavně anglicky mluvícími zeměmi/ a Ruskem a Čínou. Projev náměstka obrany USA Roberta O'Worka, když vystupoval v Americké rad pro mezinárodní vztahy komentuje řada ruských expertů. Článek stojí za přečtení. Končí:

Amerika jednoduše nechce přijít o své sféry vlivu. Proto je růsta moci Číny vnímán jako ohrožní spojenců a dobrovolné připojení Krymu k Rusku označováno za anexi. A to, co je pro USA nejnepříjemnější, je možné SBLÍŽENÍ jejich konkurentů. Číst všechno: http://czech.ruvr.ru/2014_10_07/Rusko-a-Cina-meni-svetovy-poradek-7806/

Jiří
před 2 roky

Českému průmyslu došel v srpnu dech

Průmyslová výroba se po třinácti měsících hojnosti propadla do červených čísel. Z výrobních pásů sjelo během srpna o 5,2 procenta méně zboží než ve stejném měsíci loni. Hůře bylo naposledy na jaře 2013, kdy v Česku vrcholil boj s hospodářskou recesí. Ačkoli statistici výpadek výroby přičítají celozávodním dovoleným, v řadách průmyslníků narůstá skepse. Nový byznys se podle nich dělá obtížněji, zejména ten s výrobky na vývoz. Více na: http://zpravy.e15.cz/domaci/ekonomika/ce...

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...