Proč experiment s rozpočtem nedělá Babiš ve svých firmách?

Diskuze Michla (poradce Babiše) s Kovandou byla nádhernou ukázkou zblbnutí, když se začne pracovat s Babišem. Ekonome Michle, Babiš říká, že stát se má řídit jako firma. Fajn.

 

Tak proč ten absurdní experiment s přesuny peněz nedělá nejdříve ve firmách Agrofertu, a pak teprve odzkoušené ve státě?

Vážně je 100 000+100 000 méně než 100 000?

 

Jednoduchý příklad: představte si půjčku 100 tisíc. Půjčíte si dalších 100 tisíc a máte dluh 200 tisíc. Jenomže Babiš (poradce Michl a další) tvrdí, že druhou půjčkou budete mít původní dluh daleko menší. Zázrak? Domnívám se, že kdyby to Babiš řekl někomu agresívnějšímu v hospodě, dostal by pumelenici, až by zajel pod stůl. A plným právem! Jak se to tedy Babišovi daří, že mu část lidí uvěří?

 

Nečasova vláda celý systém převedla na zrychlený počítačový program. Jmenuje se Státní pokladna. Takže ne v březnu, ale už v lednu je vidět, na co musí být blokována část peněz a zbytek se může utratit. Neboli nemusí tolik v pokladně na mimořádné výdaje zůstat. A náš milý Babiš proti minulým rokům sáhne do pokladny a peníze rozdává. A s těmito penězi se Babiš chlubí, jak umí hospodařit. Přitom tam 25 let vždy zůstávaly.

Proto Babiš ukazuje, jak proti předešlým létům lépe hospodaří a čísla skutečně souhlasí. Lidé nevědí, že to jsou peníze, které byly vždy blokovány na mimořádné výdaje jako záplavy, hodně sněhu apod..

A Kalousek má pravdu, že dluh narůstá. Samozřejmě není možné, aby byl menší. Prostě 100 miliard, které si Babiš půjčil, náš dluh navýšil, i když už je po krizi!

 

Lidové noviny (1)
Lidové noviny (1)

 

 

(2)
(2)

 

(3)
(3)

 

(4)
(4)

A co víc? Přidává peníze na důchody, na platy, ale půjčuje si na to na náš účet. Která soukromá firma si dovolí přidávat když na to nemá? Proč nám sprostě lžete Babiši?

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...