Budeme následovat Maďarsko ve stravenkách?

 

Šílené ekonomické problémy, které ještě nedávno mělo Maďarsko, řeší krok za krokem, velmi razantně a odmítá jakékoliv výhrůžky diktátu Bruselu. A odpoutat se od katastrofy se evidentně daří, byť mnohé kroky jsou velmi nepopulární.

 

Jako první krok v rámci daňových zákonů na příští rok chce maďarská vláda zvýšit daňové zatížení mimomzdových dávek z 35,7 na 51,17 procenta. Většina podniků tak nyní plánuje benefity pro zaměstnance omezit, protože se jim jednoduše nebudou vyplácet.

 

Na úkor východních států těžce vydělávají Francouzi v miliardových částkách

( u  nás obzvlášť přes firmu Sodexo Pass)

Na úkor východních států vydělávali francouzihhhhhhhVíce na: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/udalosti/madari-prijdou-o-dotace-na-stravenky-1132932#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Samozřejmě to z prvního pohledu vypadá, že "ti prostí zaměstnanci" budou zase bráni u úst. Omyl. Vysoce lukrativní přerozdělovací systém má jediného obrovského vítěze. Stejně jako u nás mezinárodní firmu pod značkou TOPcafeteria. A to přesto, že už v roce 2012 udělala maďarská vláda tvrdý řez:

Francie nesouhlasí s maďarskou stravenkovou reformou. Poukázky v minulosti obstarávaly francouzské soukromé společnosti, místo nich ale tyto služby od nového roku převzala maďarská státní firma. Paříž to považuje za porušování principu volného obchodu v EU. Francouzské ministerstvo zahraničních věcí už předvolalo maďarského velvyslance v Paříži.

Ani po lednovém dopise francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho maďarskému premiérovi Viktoru Orbánovi premiér neustoupil. Přesto zisky stále odcházejí do Francie i když v menší míře a daněmi to Maďarsko rázně utne. Nevyplatí se a zruší se!


Celý oběd si za stravenky u nás koupí necelá desetina lidí

Zajímavý průzkum ppm factum nastal i u nás dotazem, jak jsou výhodné na oběd. Přestože je prokázáno, že většina lidí za to nakupuje v samoobsluhách či marketech a jenom malá část lidí z kanceláří je plně využívá (dokonce se musely omezit a cigarety či alkohol se nesmí nakoupit vůbec) si většina zaměstnanců myslí, že oběd v pracovní době je pro ně přínosem. Podle 85 procent lidí zlepšuje náladu v práci, podle 71 procent oběd pomáhá také ke zvýšení produktivity práce a podle 69 procent i k soustředění se na práci.

V případě, že by zaměstnanci stravenky nedostávali, většina z nich by nějakým způsobem omezila stravování v době oběda. Přibližně pětina by úplně přestala obědvat v restauracích, dalších 31 procent lidí by jídlo v restauracích omezilo výrazně a čtvrtina by se v tomto ohledu uskromnila částečně. Pouze pro pětinu by se nic nezměnilo.

Zajímavé, kde se průzkum dělal, když stačí stát chvíli u pokladen v samoobsluhách. Ale i kdybychom toto přešli, nejstrašnější je pro Českou republiku, že zisky ze sociálního zvýhodnění nejdou naší vládě, ale

Francii - francouzské firmě Sodexo Pass, která ve Francii daní. Prostě rozdáváme kde komu. Jak my jsme bohatí...

 

Více na: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/udalosti/madari-prijdou-o-dotace-na-stravenky-1132932#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Brabec
před 2 roky

nejen stravenky, co vodovody a kanalizace v Praze ?! To je děs - proč to vláda neřeší ?

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...