Mohou padnout akciové trhy v USA až o 50%, jak nejen Warren Buffett předpovídá?

 

 

Superlativy a nadšení vysílá prezident USA Obama do éteru. Mezi lidmi nastal relativní klid a pohoda. Co ale doutná pod pokličkou? Mají pravdu politici, nebo ti, kteří jsou "přímo v terénu"? Podívejme se i na jejich názory.



Kvantitativním uvolňováním si USA trochu i uvolnily ruce a už trilkují o zářné budoucnosti. Skutečně?

Uznávaný ekonom z OECD a poradce kancléřky Merkelové William White

Evans-Pritchard upozorňuje na rychle se rozšiřující devalvaci, která je patrná téměř po celém světě. Centrální banky se pokoušejí stimulovat ekonomiku pomocí kvantitativního uvolňování (QE), které spočívá v pořizování finančních aktiv od komerčních bank a dalších podobných subjektů. „Centrální banky nakupují aktiva, aby oddálily den zúčtování,“ glosuje Evans Pritchard současnou tíživou situaci.

Cituje v této souvislosti názory předsedy Výboru pro ekonomické přehledy OECD Williama Whitea, podle kterého se nyní nacházíme uprostřed měnové války

White tvrdí, že současná situace může dospět k ještě horšímu vyústění, než tomu bylo v období velké recese před šesti lety. „Tyto problémy zasáhly trhy ve všech koutech světa. Kombinované zadlužení domácností a států navíc nyní v HDP tvoří o 20 % větší podíl. Balancujeme na hraně propasti,“ varuje White.

celý text v angličtině najdete ZDE


Mohou padnout akciové trhy v USA až o 50%

„Ve skutečnosti to musíme očekávat. Jsme v obrovské finanční bublině, která může prasknout každým dnem“ varuje Marc Faber, švýcarský poradce a správce fondu.

Podle Fabera je na vině vládní politika prezidenta Obamy a riziková politika nízkých sazeb Fedu, která potrestá ty, kdo vydělávají, i ty kdo spoří.


Na kolaps finančních trhů se připravuje i Warren Buffett

Indikátor Warrena Buffetta, který je známý jako indikátor finančních krachů uvádí, že kolaps může nastat v jakémkoliv okamžiku.

„Také jsem navrhl systém upozornění pádu trhu, který má investory varovat. „Když jsme systém zpětně testovali na krize v roce 2000 a 2008, ukázal zcela jasný signal, který dokazuje, že kdyby ho investoři tenkrát použili, mohli se vyhnout krachu na burze,“ řekl Hyman. Hyman má údajně přístup k tajnému kalendáři Wall Street, který porazil celý trh od roku 1968 o 250 %. Tento kalendář uvádí pouze 19 investic a 38 termínů pro prodej a nákup, díky čemuž se mu podařilo za 20 let vydělat 178 000 USD

 Ali, Moneynews

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...